[足球] 雲佩斯︰被逐是笑話

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

在週二晚歐冠盃被逐離場的雲佩斯認為他領取的第二面黃牌簡直是個笑話。雲佩斯在下半場一次越位後仍起腳射門,球證向他出示第二面黃牌將他驅逐離場。而雲佩斯認為,他只是在球證鳴笛後一秒後射門仍獲黃牌,簡直是個笑話,同時批評球證整場比賽的執法呎度都對阿仙奴不利。

他表示他被逐是對球隊一大打擊,他說︰「我相信有著很大的影響,完全是個笑話,在九萬五千人都在跳和叫時,我又怎可能聽到他的哨子聲﹖而在他哨子聲響起後一秒起腳射門仍獲黃牌那便更糟。如果那已經四、五、六秒,也還可以看看是否已經越位,但一秒便是個笑話。」

「他 (球證) 整晚的執法也一樣,判決永遠都針對我們,他今晚的存在根本是個笑話。我們感到被摧毀,如果一比一仍然有力一戰,在我個人意見他就一手毀滅了整場比賽。」

阿仙奴在雲佩斯被逐時比數是一比一,總比數領先三比二,不過最後在十人應戰下巴塞隆拿再入兩球以三比一擊敗對手,總比數四比三晉級。
球證破壞了整場比賽
歐洲足栛又一次操控球賽

side氣輸波就一味賴,2回合bar加埋起碼小左2個12碼,再加首回合個入波比人誤判越位 雲佩c果球擺明衰on9,企上半己知球証執得嚴,人地要比黃牌你跟足球例
davysiu 發表於 2011-3-9 15:53
在週二晚歐冠盃被逐離場的雲佩斯認為他領取的第二面黃牌簡直是個笑話。雲佩斯在下半場一次越位後仍起腳射門 ...

如果真係 在球證鳴笛後一秒後射門仍獲黃牌,對身有黃牌的球員 又真係嚴咗 d .

至於係咪一秒, 我冇睇, 唔知.
書即係書

矛貢多如果
大渣睇開D啦
禾地可能要向

6年毛冠

進發
阿記

書左心理

班球員矛

贏家心態

一定關鍵時刻

就會腳軟
Hi-King 發表於 2011-3-10 11:20
如果真係 在球證鳴笛後一秒後射門仍獲黃牌,對身有黃牌的球員 又真係嚴咗 d .

至於係咪一秒, 我 ...

最少都有3秒, 講真, 我都覺得佢係聽到雞聲嘅, 以佢功架, 會扭過籠門先再射
長江7號 發表於 2011-3-10 14:10
禾地可能要向

6年毛冠

睇埋今個星期足總杯鬥曼魚先答你
梁非凡 發表於 2011-3-10 14:42
最少都有3秒, 講真, 我都覺得佢係聽到雞聲嘅, 以佢功架, 會扭過籠門先再射 ...

企好明顯聽到,單刀以企有人迫唔會射到甘+企射完仲笑笑口望球正,到出yellow先色京
觀月瞳 發表於 2011-3-10 16:47
企好明顯聽到,單刀以企有人迫唔會射到甘+企射完仲笑笑口望球正,到出yellow先色京  ...

其賽好想自己睇錯, 咁有機會上訴, 依家冇行
觀月瞳 發表於 2011-3-10 16:47
企好明顯聽到,單刀以企有人迫唔會射到甘+企射完仲笑笑口望球正,到出yellow先色京  ...

典刀矛奶油比yellow
阿仙奴出局已成定局,但佢地(雲加,雲佩斯)都唔會自己檢討下自己有咩做得唔好,一味怪球証,唔怪得阿仙奴可以6年冇冠啦,再咁落去10年冇冠都唔出奇,雲加排陣有問題,一d剛傷癒狀態未足既球員就唔應該出(法比),雲佩斯以你咁有經驗既球員,明知自己有牌在身就唔好咁魯莽啦,聽唔到雞聲係籍口黎既咩?咁以後d球員越位後全部都可以9射唔駛罰啦,因為只要佢地話自己聽唔到就可以唔駛罰,邊鬼個知你聽唔聽到,只有你自己知啫.
其實現今球証的水平真係...不過巴塞進級都合理.
真係好唔抵,不過都無辦法......
我係朋友身邊都算係燈神
重注巴塞竟然無結果
不過球證個下比黃牌, 真係......
ken380 發表於 2011-3-11 13:37
阿仙奴出局已成定局,但佢地(雲加,雲佩斯)都唔會自己檢討下自己有咩做得唔好,一味怪球証,唔怪得阿仙奴可以6 ...

5出法比

可以出兵個

法比無態

刀好過果兩條

D字頭既蛋散

5識波

5好亂up野

球證確實係有問題

5年無冠亦係事實

5好拉埋一齊講
球証好黑啊,,~~

Archiver|聯絡我們|141華人社區