忍無可忍要開聲

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

CY梁上場只有10幾日,但每日D政棍,搞事者都去滋擾CY,使CY唔可以全心辦事,治好香港。
CY落區與市民交談,搞事者去滋擾,要用大量警力維持秩序,如果警力用來巡邏,防止罪行更好。
逢星期日又上街,又要大量警力,D警力要來防止罪行更好。
泛民有僭建,點解記協唔請吊雞車去查泛民政棍?
依家香港點解咁多廢人做搞事行為。

討論

吸引: 5.0 搶鏡: 5.0
惹火: 5.0
吸引: 5 搶鏡: 5 惹火: 5
點解記協唔請吊雞車去查泛民政棍.....我好很讚同.發表於 2012-7-16 15:10

CY落區都是做show而已,與市民交談實是和保皇黨支持者交流(早已安排好的臨記).  這樣不去也吧啦! 咁就免除浪費警力及不怕滋擾囉.

若以閣下理論, CY算是廢人做搞事行為嗎?
回覆 讚好 不讚 使用道具

依家很多歪理當道理,落區與市民接觸前港督及特首都有咁做,是係有搞事者為自己私利,做搞事破壞治安行為。

鷹仔 發表於 2012-7-15 13:58
依家很多歪理當道理,落區與市民接觸前港督及特首都有咁做,是係有搞事者為自己私利,做搞事破壞治安行為。 ...

班政棍要取政冶本錢
攪破壞提高知名度

係D搞事者掉飯盒,搶咪做成,正廢物

白鴿黨何俊仁疑僭建,漏報公司董事身份,其身不正,厚顏無恥。
當年涂謹中用公帑租自物業,條數點計。
白鴿黨其身不正,律己寬,待人嚴。

請中央加強打擊自稱/被視為民主人士, 請多d5毛, 搞多d人身攻擊, 再不停吊阿李漢奸, 再再再加強國民教育, 咪咩解決曬囉

真是有理說不清

deal1wak 發表於 2012-7-15 21:50
回復 dingdum #2 的帖子

大口狗你吠乜野呀

閣下用字咁粗鄙的. 真是無禮的, 無家教又無品.  咪以為持槍就可以為所欲為喎. 不明白的, 請閣下睇清楚才回帖囉. 別來惹事生非

長毛最叻踩場,

deal1wak 發表於 2012-7-15 22:34
回復 dingdum #10 的帖子

大口狗我睇得好清楚才會教你屌你   你話班街坊係臨記   即是收利益有好處    你 ...

1.噢, 這樣還問小子吠乜野呀! 真是多餘的.
2.兄台有點進步喎, 曉用上斷章取義. 但實際上閣下真未睇清楚帖子亦或是未了解真實情況呀! CY落區通常都是由保皇黨為他四處張羅的, 事先安排好支持者的尤如臨記做戲做show啦.  至於CY支持者收利益好處.只是閣下提出的觀點而已, 小子並沒有提及. 嘻嘻, 真是估不到兄台都認為他們會這樣-為利益而做事.

dingdum 發表於 2012-7-15 23:29
1.噢, 這樣還問小子吠乜野呀! 真是多餘的.
2.兄台有點進步喎, 曉用上斷章取義. 但實際上閣下真未睇清楚帖 ...

你地滿口說自由民主的人最叻,原來選了一個做賊咸拉賊的76仁出來

鷹仔 發表於 2012-7-15 23:42
你地滿口說自由民主的人最叻,原來選了一個做賊咸拉賊的76仁出來

對CY的過失, 語言偽術視而不見, 聽而不聞.  還要去硬撐他.  呢樣閣下才是最叻.

deal1wak 發表於 2012-7-15 23:41
回復 dingdum #13 的帖子

我30歲以後 不會進步   亦不需要進步    大口狗你慢慢吠啦    瞓覺 ...

閣下都是早點瞓覺啦.  這樣真是會適合兄台多一點囉.

鷹仔 發表於 2012-7-15 23:42

泛民就是這樣,做賊咸捉賊

dingdum 發表於 2012-7-15 13:32
CY落區都是做show而已,與市民交談實是和保皇黨支持者交流(早已安排好的臨記).  這樣不去也吧啦! 咁就免除 ...

睇TV新聞都看到落區頭目都俾人質問...僭建,租津,雙飛...異見人士都霸到位ge...
反而唔見有做媒ge歌功頌德報導...

回復 鷹仔 #1 的帖子

泛民有僭建,點解記協唔請吊雞車去查泛民政棍?

I am agree with you...Why?