[吹水] 唔check下都唔知原來100condom中估計4個是AIDs過到

就算下下中 唔通就唔扑野咩
多謝分享,雖然我懷疑緊自己係咪睇緊中文句子.
回復 superfish #8 的帖子

樓主,你個concept錯咗。我當年係大學時,為興趣副修統計學。機會率只係「有機會出現的比率」,5一定會發生係特定嘅人、事物身上。

以六合彩為例,照你咁講,冇人會中頭獎,要買幾億次先中,每星期開兩期,一年至52x2=104次,十年至1040期,人生有幾多個十年? 但係都有人中喎!

而且,漏水5代表會奶嘢,包括奶病毒或懷孕。地球所有生物基本上都係碳水化合物,即係包括細菌或病毒,都會比水份子體積大。最主要睇穿咗嘅漏洞口有幾大。而一般報告5會check。而1000個里面要求996個pass,即係996/1000 x 100%=99.6% pass rate,sampling data最少要99.6% pass rate,咁嘅要求好合理,即係話有可能個pass rate > 99.6%,甚至100%!

至於奶嘢,有可能套穿咗(5只係漏水,我試過,成個龜頭突咗出嚟),又每個人嘅性生活習慣問題,包括咗無數個可能性,統計學冇可能比較到。

所以,食得咸魚抵得渴,安全套5係100%安全,只係比較上安全(safer)。亦無需為咗d統計數字而耿耿於懷。

回復 生死相依 #26 的帖子

5/F個Concept係正確。你明白,但樓主好似5明。

當年每年修8科統計學嘅學科,讀咗3年,其實5只副修咁簡單。
開POST果個數學麻麻
理論上樓主已過百人斬,咁佢應該係
計甘L多唔好去玩了,谷精死算
命裡有時終須有,命裡無時莫強求GOOD LUCK FOR YOU
邊有得計咁多呀。做人開心就好啦。
樓主即係話冇安全性行為呢樣嘢
多謝師兄分享
由1000個4個sample出事
推論到100個有4個會中招既logic已經O左嘴
好多女女用雜牌套
個個出嚟吊囡都要靠數據就咪鬼吊西啦
出黎玩安全D好
真正會受感染既部位係咪龜頭
次次做完個套都係得番一半cover住,即係龜頭落少少
chengal 發表於 2014-7-22 19:51
個個出嚟吊囡都要靠數據就咪鬼吊西啦

唔理數據
死左都唔知什麼事
alex0629 發表於 2014-7-22 19:57
真正會受感染既部位係咪龜頭
次次做完個套都係得番一半cover住,即係龜頭落少少

這樣唔是好過無用套好多, good luck!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 14:20