請問小記點樣貼圖架?求各大哥教下路喔!!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

請問小記點樣貼圖架?我試左幾十次都唔得!!   求各大哥教下路喔!!  

回覆 #1 anna 的帖子

方法說明: 把圖片放在網上的一個空間, 這例子是 Photobucket.com , 然後把圖片的連接 (link) 貼上貼子內, 就可以把圖片直接顯示出來.

http://photobucket.com/register.php

1. 填晒自己既資料(一定要填真正可用既e-mail )

2. 按 register

3. submit and continue

4. check 自己既 e-mail

e-mail 標題: Photobucket Registration
入面有 2 條連結
第一條係用黎開啟你個相簿, 你只要一按入去就會自動確認

第二條就係你剛登記既相簿地址

5. 你輸入自己個 Password
之後中間會有個 add picture
你只需要按瀏覽 > 選取想上載既圖片 > 按開啟 > 再按submit

6.如果你成功上載到圖片, 你可以在瀏覽器較為下方的位置見到你已上載既圖片
大家只需 copy 圖片下面的第 3 行即 Img 內既 link
回覆 讚好 不讚 使用道具

唔該晒呀!!美麗人生!   
要貼張相俾大家都咁鬼煩架.........果班日貼夜貼的大哥哥們嘛好唔得閒的囉?

原帖由 anna 於 2007-2-19 02:09 發表
唔該晒呀!!美麗人生!   
要貼張相俾大家都咁鬼煩架.........果班日貼夜貼的大哥哥們嘛好唔得閒的囉?

所以咪要回 post 以示支持

Very helpful indeed!!! Thanks for teaching!

資料詳詳詳詳詳詳...........詳詳盡
佩服萬分

回覆 #6 freedom 的帖子

but...我試過Imageshake.us
Failed.... why...

What about video? I've some really good short clips, DVD quality so could be quite big file, how & where can I upload it to share with bros?

原帖由 美麗人生 於 2007-2-19 02:04 發表
方法說明: 把圖片放在網上的一個空間, 這例子是 Photobucket.com , 然後把圖片的連接 (link) 貼上貼子內, 就可以把圖片直接顯示出來.

http://photobucket.com/register.php

1. 填晒自己既資料(一定要填真正可用既e ...

I think it's very useful. thanks a lot

I used this, http://imghost.us/ done, so very happy.... but the pictures appeared for a while only then disappeared. I get brothers and

很詳細 謝謝

請問師兄 ,我試過用141囡囡資料庫D相做相頭 ,雖然可以但係過咗一陣又冇咗 ,又試過用手机拍嘅相 ,都係唔得 ,点解决 請幫忙