好後悔系香港生活

Keep trying don't give up!
大把工等你做~~~~
香港是沒前途的
回應 pop1 的帖子

好有同感..樓主可以考慮下返大6發展架
香港係競爭大d啦 頂唔順咪番廣州lo
CHING, 宜家有冇上番去~?
香港生活水平係高
hk is not good as past
身在福中不知福
Thank you for your sharing.
Thank you for your sharing.
thx for share!

唉, 有幾多大6人冒住生命危險都要遊水落來, 而樓主竟然.......

返大6啦, 香港危險啊....
事實,香港係少d機會架喇
sirius99black 發表於 2010-11-11 22:24
POP1兄,可以講嘅話係:
"祝你好運"
靠政府個"最低工資(最高工時都未講),你絕對會乞米.

最高工時?

好無聊的主意。最低工資咁低,唔做長啲點够皮。
等你40小時的最低工資够交一家三口的租金時
才提最高工時吧。
樓主,如果你在中東出世,就知咩叫辛苦
睇新聞見到啲細佬八歲就識喳 AK47,十歲學埋用手樓彈

香港啲細路可能十歲學"打手槍",人地真係打真軍,殺人果隻啊!
身在福中不知福,成日諗人地點好點好,又唔諗下自己付出過咩 (唔好話:日日工作11~12個鍾吾計ot)

被人壓榨就諗下點解自己唔可以壓榨人地,唔夠錢咪諗下點揾,唔好成日話被人恰,係弱者所為,香港就係太多呢啲人所以被大陸追過啦。

是無選擇架情況下落左hk<<<<你可以上去做富士康,好好做架,加人工幾百%,而家都未加到我樓下canteen洗廁所果個阿姐既人工。

每次見到啲後生喺度呻真係好為佢地父母不氛,唉!
回應 windtear 的帖子

港產大學生.....算把啦.....
番大陸發展啦!!試下冇壞!!!
香港打工仔真係...慘

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-20 17:34