[XBox] Xbox 360將發布3D功能

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

距離E3展尚餘兩週的時間,據外媒透露,微軟會在即將到來的E3大展上為Xbox 360推出一種成熟的3D技術!
Sony的PlayStation 3自去年六月份固件更新後,成為當前遊戲市場中唯一支持3D技術的遊戲主機,而此技術也成為Sony熱衷吹捧的功能之一!微軟此前也曾發布過少量的3D遊戲,如Crysis2和Call of Duty : Black Ops,但都還未能達到單眼720P的3D效果!據悉,微軟此次將要發布的3D技術,在使用HDMI接線連接之後,可以達到單眼獲取720P(1280x1470分辨率)的圖像,實現與PlayStation 3類似的3D效果!
據說新功能非常出色,你只需要一根HDMI接線就能擁有比PS3更棒的立體效果!3D遊戲功能在過去一度被認為是未來游戲的發展方向,但到目前為止也只有少量支持3D功能的遊戲出現在家用機平台上!

如果多d機有3d 功能, 咁game就要出多d去support了~~
煩惱 發表於 2011-5-25 16:57
Call of Duty 呢類玩 3d 咪好暈 ?

所以我唔鍾意3D!
bell852 發表於 2011-5-25 16:15
如果多d機有3d 功能, 咁game就要出多d去support了~~

如果有市場,有錢賺,多多都唔怕出!
Princeparty 發表於 2011-5-25 19:05
如果有市場,有錢賺,多多都唔怕出!

宜家個3D市場真係唔太大... 起碼我唔會特登因為佢係3D就買lo~~
bell852 發表於 2011-5-25 21:16
宜家個3D市場真係唔太大... 起碼我唔會特登因為佢係3D就買lo~~

我都係!
會唔會需要另外買野呢?
CHEUNG24 發表於 2011-5-26 17:46
會唔會需要另外買野呢?

要等E3展消息!
CHEUNG24 發表於 2011-5-26 17:46
會唔會需要另外買野呢?

至少都要換電視
honchan 發表於 2011-5-26 21:59
至少都要換電視

咁大獲...咁可以慳返了
Princeparty 發表於 2011-5-26 21:05
要等E3展消息!

e3展係幾時?
CHEUNG24 發表於 2011-5-30 15:35
e3展係幾時?

E3遊戲展,將於2011年6月7至9日在美國洛杉磯會展中心舉行,預計有超過80個國家的遊戲商,媒體及商業夥伴參加!
Princeparty 發表於 2011-5-30 15:46
E3遊戲展,將於2011年6月7至9日在美國洛杉磯會展中心舉行,預計有超過80個國家的遊戲商,媒體及商業夥伴參加 ...

哦....都差唔多啦
唔知到時有乜大作呢
CHEUNG24 發表於 2011-5-30 16:07
哦....都差唔多啦
唔知到時有乜大作呢

到時話你知!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-20 19:11