Galaxy S Plus i9001

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Samsung 在上月正式推出了雙核心版本的 Galaxy S2,市場反應似乎不俗;不過有些用家應該會覺得此機售價始終偏貴,而且未必有需要用得著雙核心效能,為了照顧這群客戶的需要,Samsung 剛剛推出了 Galaxy S(即第一代)的加強版:Galaxy S Plus i9001,售價為 HK$3,998。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

從上圖可見,Galaxy S Plus i9001 與 Galaxy S i9000 的外貌幾乎如出一轍,主要是加強了它的「內在美」,包括採用了 1.4GHz 處理器,根據官方表示,它有助手機效能提升達 36%!此外,它亦配備了更大容量的 1,680mAh 充電池,令使用時間增長了 24%。此外,它仍然是採用 4 吋 Super AMOLED 屏幕,亦內建了最新的 Android 2.3.3 Gingerbread 作業系統。暫時此機只有黑色機身
買呢部好過s2,s2雖然雙春機,但係依家d app都唔係咁support 雙春,而且有人發現s2玩game咁窒,plus反而唔窒!
I'm still usiing Galaxy S1. I'm very satifised with the performance. So, I will not change to S1 plus or S2
我用緊S2,機身會發熱,耗電好Q快..每天要充電.
不過個芒就好"正",因此沒有後悔棄用生果!
thx c 兄分享
唔係好建議人買呢部, 我用緊S1 佢d野同S1 完全一樣

只係粒CUP換左 (換弱d既CPU+超頻=1.4G) 另外, 穩定度比S1 低好多,好多game 花畫面

咁既價錢,真係加多少少買S2 或者 搵下仲有無S1 好過啦
This is an example that better spec does not mean better performance.
二星期前買左部GS2要羅番去換,再換都係影白色野中間有紅點,聽聞Android2.4可以fix..
但個fd六月買個部又冇呢個問題..真係有D唔明...

九月會買部新機送被老虎,佢話GS2太闊,呢部4"應該最fit啦, 其實買佢好定係I4好呢,I4都好fit女人隻手wor...
重有I4好鬼保值,我個fd用左半年容容蘭蘭回收都值四千...
水晶晶 發表於 2011-8-8 01:20
如果我會揀I4

I4係一年前產品,呢部係幾日前產品,三星都算大牌子..
唔計CPU速度,再加上4"對3.5"芒同埋microSD,真係冇理由要I4,今時今日3.5"太細啦..
重有D名店用四千回收又蘭又壞既I4,個部機最終會點,冇理由要咁貴黎買Spare part 架...

但我知 I4 個芒有成60萬真係靚過晒所有其他機..除此之外全部唔夠人地好 (唔計保值),
尤其是電腦傳輸簡直麻Q煩,重要唔 support flash 呢點咁重要唔記得講...

如果講錯請修正...........
水晶晶 發表於 2011-8-8 01:20
如果我會揀I4

I4 影相超正   i9001 C/P 值唔高
i like i9100 more
better outlook and better spec
呢部機都唔錯, 2000銀可以買得過

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-29 17:11