[手機資訊] [終於出現] 無敵山寨 GALAXY S3 現身

回覆 讚好 不讚 使用道具

thanos 發表於 2012-7-21 02:22
呢部山寨得個樣,前一排在鴨記大紅既山寨 Notes 好好多,都係 MTK6575, 3G 雙咭雙代,CPU 係 1GHz 雙核,行 ...

山寨 Notes 我都買咗一部 , 其實係單核 , 所謂雙核係一核CPU ,一核GPU ,
不過真係幾順, 用咗個幾月都冇 Hang 過機 ,
5" Mon 比 Notes 細少少 , Notes 套唔啱用 .
HK$1260 , 送 16G 咭 , 連1G幾apps, 抵.

Bmans 發表於 2012-7-23 14:34
山寨 Notes 我都買咗一部 , 其實係單核 , 所謂雙核係一核CPU ,一核GPU ,
不過真係幾順, 用咗個幾月都冇  ...

師兄果然挑通眼眉!

我估係同一間連鎖了,我都有送個張 16G 咭!    佢有兩部 5" 山寨 Notes, 分別係長江同 Dapang, 我買個陣特登搵個用 Galaxy Notes (SGN) 既 friend 一齊去試機,然後攞佢部 SGN 同 D 山寨機泊住來比較,發現長江部 N8000 既相機同 flash 位基本上同 Samsung Notes 一樣,所以決定左入長江,跟住在 SSP 搵到兩隻機套用到既,一隻係要黐機背既,另一隻大約就係以下呢款,留意佢係用夾來固定部機,所以只要就到相機同閃燈位就用得:

登錄/註冊後可看大圖

我都好 surprise 佢得 512 MB 俱內存都咁 smooth 同穩定,山寨來講真係無得投訴啦!

張家輝 發表於 2012-7-23 00:55
行得順已經值回機價囉喎~

部山寨 Notes 真係幾順,我諗套 MTK6575 夠成熟和穩定幫到唔小忙!

頭頭尾尾買過超過 10 部山寨賽機,終於有部可以日常用來做主機既,算係咁啦!

thanos 發表於 2012-7-23 18:25
部山寨 Notes 真係幾順,我諗套 MTK6575 夠成熟和穩定幫到唔小忙!

頭頭尾尾買過超過 10 部山寨賽機,終 ...

咁真係好抵玩喎 ! 幾錢話 ? 仲有齊晒3隻色呀 ?

張家輝 發表於 2012-7-23 18:38
咁真係好抵玩喎 ! 幾錢話 ? 仲有齊晒3隻色呀 ?

我唔夠靚仔要比 $1288,張家輝去買點都有 D 優惠既!

黑白都 OK,但隻 pink 比 Galaxy  Note 隻 Pink 仲深小小,娘爆喎!

thanos 發表於 2012-7-23 19:01
我唔夠靚仔要比 $1288,張家輝去買點都有 D 優惠既!

黑白都 OK,但隻 pink 比 Galaxy  Note 隻 ...

咁都係白色算喇~

張家輝 發表於 2012-7-23 19:08
咁都係白色算喇~

個盒

登錄/註冊後可看大圖

Pink 機身,機背大大隻 Android 字,夠娘未?

登錄/註冊後可看大圖

黑/白色

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

戴左套, 睇唔到機背, 成個feel冇咁娘掛~

張家輝 發表於 2012-7-23 20:40
戴左套, 睇唔到機背, 成個feel冇咁娘掛~

版主果然好口德!

thanos 發表於 2012-7-23 20:46
版主果然好口德!

各位用家會員心照算啦~ 反正佢唔差丫~ 個性價比~

所以話哩強國即係強國, 買了正牌S3的情何以堪...

果然是超级科技强国

我買左,呢部機做得真係唔錯,算係好順

買返部係大陸用! 雙卡隻待! 方便過大把頂級機!