[個人作品] 你車我都車, 一於影單車

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

上星期日同芬龍去咗大尾督影三項鐵人賽, 天未光就到, d相都未知點整理, 點知見到芬龍咁快就出咗輯單車相, 老餅一於死跟, 唔好執輸至得.
今次只帶兩機兩鏡 (Canon 1D x 2 配 24-70mm + 70-200mm), 主打係支24-70mm. 不過影落就覺得有支14mm Super View配FF機會好好多, 睇落要快d去買部1DX至得, 唔知各位Ching可否可憐吓我老人家, 齊來加入「老餅債主群」, 正所謂多多益善, 少少無拘, 最後用糞土(即係錢財)換來助人的快樂, 你地話幾化算喇.

好喇, 講番相先喇.........但又好似無乜好講.......Pan鏡之前講過......我還是會先用1/60, 以求一定有相交......今次多用1/30, 因為還有兩位同事一齊影, 無理由全部都炒哂掛!

影運動相有個特點, 就係有好大自由發揮空間, 幾人同處之處, 不管角度, 焦距及內容都有很大分別. 所選的照片也可能相差很大, 且看看我選出來的一輯:

賽員晨咁早就要去準備.....為乜呢.....最慘係攪到我都要晨咁早陪埋佢地癲....無佢地咁好氣, 食番個早餐先.

好彩佢地話要去游游早水先..................乜話, 咁快就游完, 番黎踩單車.....我個餐旦丁仲未到呀!

咪走咁快喇, 我仲食緊早餐呀..........等埋呀.........
(註: 三張相之中, 我自己最喜歡第三張, 雖然有點失焦, 但有趕時間的感覺)

出車個樣好有自信.......唔好話我批死你地......等陣你就知死!!

唔好踩咁快喇, 我點影呀......唉, 影得個轆, 咁算咁算叫做影單車賽架!!

都話唔好踩咁快呀......老人家會手震架..........

都話番黎就好死架喇, 信未.....hehe

最後梗係糖水相一張喇......你估下集游泳相會唔會好睇d呢?

討論

吸引: 5.0 搶鏡: 5.0
吸引: 5 搶鏡: 5
好,好.......................開心呀! 真,真.......................健康呵!  發表於 2012-9-25 15:43
睇完好想玩
回覆 讚好 不讚 使用道具

oldcake 發表於 2012-9-25 15:35
上星期日同芬龍去咗大尾督影三項鐵人賽, 天未光就到, d相都未知點整理, 點知見到芬龍咁快就出咗輯單車相,  ...

餅兄,第12幅好動感,good,I like it!

最後果張至好......

上星期日同芬龍去咗大尾督影三項鐵人賽, 天未光就到, d相都未知點整理, 點知見到芬龍咁快就出咗輯單車相,  ...

睇完唔敢玩., 太 harsh!

又有飞钉睇。。。。。。。Good!

pan鏡~~
勾起我唔少影賽馬/足球既回憶...

真係名符其實鐵人賽我呢 D 潺仔唔練番 3、5、7 年體力都唔敢玩

tung1871 發表於 2012-9-25 15:49
pan鏡~~

Tung版還不快快拿d好相出黎分享吓喇

oldcake 發表於 2012-9-25 15:54
Tung版還不快快拿d好相出黎分享吓喇

果時仲係學生哥...影D相SO RUBBISH...

tung1871 發表於 2012-9-25 15:49
pan鏡~~

講起pan鏡.........上星期有輯Audi R8賽車都未攪呀!!

最後果張同全裸有乜分別?

請多帖幾張類似的相,唔該。

tung1871 發表於 2012-9-25 15:55
果時仲係學生哥...影D相SO RUBBISH...

學生哥最勁影囡架..........咁快d post學生妹相喇

oldcake 發表於 2012-9-25 15:57
學生哥最勁影囡架..........咁快d post學生妹相喇

當時只識得搞女...唔識影女...可惜...

TLi 發表於 2012-9-25 15:56
最後果張同全裸有乜分別?

請多帖幾張類似的相,唔該。

我係影運動架..........影女d嘢, 揾芬龍喇......佢好多相架, 睇到你唔睇都有呀

tung1871 發表於 2012-9-25 16:00
當時只識得搞女...唔識影女...可惜...

咁都女.....起碼有搞.......到咗老餅咁嘅年紀.....想搞都有心無力呀

oldcake 發表於 2012-9-25 16:03
咁都女.....起碼有搞.......到咗老餅咁嘅年紀.....想搞都有心無力呀

我都想快D老...快D唔使做...哈哈

tung1871 發表於 2012-9-25 16:05
我都想快D老...快D唔使做...哈哈

Tung少餅, 你攪錯咗, 唔係唔使做.........係無得做呀

oldcake 發表於 2012-9-25 16:13
Tung少餅, 你攪錯咗, 唔係唔使做.........係無得做呀

我只係好嚮往D退休生活...