[原創小品] 第59屆澳門賽車 2012.11.17 (26P)

火.. [複製鏈接]

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

星期六去左澳門睇賽車~~
以前多數睇電視轉播~
想去現場感受一下賽車既氣氛,
所以今年決定買飛睇~~
不過小弟銀唔多...只係買左最平既水塘門票 ($250)~~
星期六既比賽唔係最重要果幾場, 不過水準依然好高~
而且睇到晒房車/GT/電單車/三級方程式...
因為只有DC仔...所以CHOP完NOISE好多...都係係咁易影下就算...

BTW, 原來影唔到GRID GIRL~!!
唔喜歡唔好拉落去啦...

過天橋入場啦~

SECURE 哥哥們都相當認真, 次次出入都CHECK一大輪...

至平既水塘看台...

晨咁早到...勁少人...有一邊完全無人...

開波啦....唔係! 開車啦至岩~~
先來房車~

等出賽既地方...超多人...不過我落唔到去...

GT賽~

工作人員好型仔...

電單車...

三級方程式...

多謝收看~~

可能會有CHING問...
去得馬交...又點會唔去....
詳情去呢度睇啦...
http://141hongkong.com/thread-1075846-1-1.html

回覆 讚好 不讚 使用道具

咁快都比你影到,勁

waiking 發表於 2012-11-19 08:49
算影得好正啦,帶咗乜嘢機去影呀

NEX-5...

albertchow 發表於 2012-11-19 08:56
咁快都比你影到,勁

快門要開到1/2000 - 1/4000...
所以ISO要好高...但多NOISE

tung1871 發表於 2012-11-19 08:57
快門要開到1/2000 - 1/4000...
所以ISO要好高...但多NOISE

快門太快,冇咗速度感

赛车报告~~~~~蜜唔系直女!

Cool cars and nice pics!

相影得好靚 ! 唯一可惜影唔到賽車女郎......

有車睇, 有囡直, E個旅程真精彩

Dc仔都影得好好呀~!!!

睇車...似乎唔係師兄嘅目的

waiking 發表於 2012-11-19 08:59
快門太快,冇咗速度感

嘗試過Pan鏡,但nex 5基本上做唔到...
唯有影少少到此一遊相算..失敗

睇完車, 跟住去車囡囡

第59屆澳門格蘭披治大賽車 -- 東望洋房車賽
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

第59屆澳門格蘭披治大賽車 -- 三級方程式
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

第59屆澳門格蘭披治大賽車 -- 格電

第59屆澳門格蘭披治大賽車 新濠天地澳門GT盃

第五十九屆澳門格蘭披治大賽車將於11月15至18日舉行。
今年的賽程,除了三項頂級賽事:澳門格蘭披治三級方程式大賽、FIA世界房車錦標賽 – 澳門東望洋大賽、格蘭披治電單車大賽外,同時也設四項支援賽事。
榮膺國際汽聯三級方程式洲際盃,澳門格蘭披治三級方程式大賽今年慶祝創立三十周年,過去一直吸引不少年輕車手爭相參與,希望憑著個人出色的駕駛技術,在這難度極高的東望洋賽道大顯身手,繼而獲得一級方程式車隊的青睞。2012年的24位一級方程式車手中有17位曾經參加澳門格蘭披治大賽車,去年成為最年輕的兩屆世界冠軍維迪爾(Sebastian Vettel) 就曾兩次到過澳門參賽。
FIA世界房車錦標賽今季賽事已於3月11日在意大利蒙沙展開,將會有二十四回合比賽,壓軸兩回合賽事再次在東望洋賽道上演,賽事總冠軍亦將連續第八年在澳門誕生。今年房車賽車手陣容鼎盛,前一級方程式車手及年輕新秀聚首一堂,在賽道上一決雌雄。
澳門格蘭披治電單車大賽今年將舉行第四十六屆賽事,此項賽事歷史悠久,且被認為是世界上其中一項最具挑戰性的電單車街道賽,每年都吸引一眾來自歐洲、北美及亞洲的公路賽勇士。為加強賽事的吸引力和競爭性,委員會今年將優化此項賽事的報名形式,詳細資料將於稍後與賽制同時公告。
支援賽事方面,今年繼續有澳門GT盃、澳門房車盃、澳門路車挑戰賽和澳門/香港埠際賽。澳門GT盃國際地位日漸提升,高水平車手駕駛品牌跑車,特別受大中華地區車迷歡迎,去年更吸引了2010年創造歷史,成為首位兩奪澳門格蘭披治三級方程式大賽冠軍的莫他拿 (Edoardo Mortara) 駕駛奧迪R8 LMS GT3參賽,最後更勇奪錦標;以及由曾在勒芒勝出的英國車手屈斯 (Daniel Watts) 駕駛的麥拿倫新款戰車首次在亞洲亮相。
深受港澳車手歡迎的澳門房車盃、澳門路車挑戰賽及澳門/香港埠際賽將再度在東望洋賽道上演。中國-澳門汽車總會將於4月及5月舉辦澳門房車錦標賽,成為以上三項支援賽事的資格賽,希望藉著賽事,能讓本地車手吸取更多比賽經驗,以提升競爭實力。

tung1871 發表於 2012-11-19 08:45
星期六去左澳門睇賽車~~
以前多數睇電視轉播~
想去現場感受一下賽車既氣氛,  

最翁之g2.....

影完車仔,沖番個涼,正...

澳門賽事夠刺激好睇

臨場感......刺激啊........讚