[手機配件] 可能過不了航空安檢的兇猛 iPhone 保護殼 TaskOne

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

可能過不了航空安檢的兇猛 iPhone 保護殼 TaskOne

就像手上有槍的龍五,誰都殺不死一樣,有『保護殼』這個外掛可以開的 iPhone,似乎也漸漸無敵起來,
好比這個 TaskOne 手機保護殼,俐落的鋁合金外殼暗藏 16 種工具,任憑開罐、開剪、開鑽、開刀全套包好好,
整個進入「機比人兇」的境界了!

由 TaskLab 發想的 TaskOne iPhone 保護殼,將瑞士刀的元素打散重組為手機保護殼,內嵌 12 支工具,
可做 16 種用途,剪電線、修腳皮這種小事自是不在話下,要是認真起來,連切樹枝都能親身上陣沒在怕,
實在是玩很大!

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

TaskOne 看起來很沈重,實際上卻約只有 89 公克,由航太級鋁合金加上聚碳酸脂為材質,質輕而堅固,
讓工具不會因施力使用而脫落,同時能兼顧到便攜性。說到便攜性,TaskLab 也特別強調,
為避免避免使用者進出海關被攔下來,TaskOne 上的刀片是可以拆卸下來的,日後也會針對 TSA 機場安全認證做改進,
讓使用 TaskOne 的人不會栽在海關手上然後帥不起來。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

TaskOne 上也有刻度量尺,當然這點長度鄉民們是看不上眼的

能文能武的 TaskOne,在揮汗做完苦工之後,拉個腳架看看影片的基本功當然也有囉。
回覆 讚好 不讚 使用道具

唔知內地幾時有老翻呢?

三不作 發表於 2012-11-30 11:47
唔知內地幾時有老翻呢?

我諗會仲多好多工具添~

我真係幾鍾意呢個!!

kaka1228 發表於 2012-11-30 06:36
可能過不了航空安檢的兇猛 iPhone 保護殼 TaskOne

kaka兄,知唔知咩網站可以買到?

雞虫大支 發表於 2012-11-30 16:23

站時仲未推出巿場⋯有新消息就通知乃吖⋯

雞虫大支 發表於 2012-11-30 16:23

你真係有興趣呀 ?

kaka1228 發表於 2012-11-30 16:25
站時仲未推出巿場⋯有新消息就通知乃吖⋯

好呀kaka兄

張家輝 發表於 2012-11-30 16:26
你真係有興趣呀 ?

係呀+輝,我而家外出一向都會袋住一把刀仔傍身(即係o個d工具萬用刀),但係緊係上黎要用其實都幾煩,所以iPhone套既刀刀岩哂!

雞虫大支 發表於 2012-11-30 16:31
係呀+輝,我而家外出一向都會袋住一把刀仔傍身(即係o個d工具萬用刀),但係緊係上黎要用其實都幾煩,所 ...

我都記得你上次有講過~ 我以為係果D蝴蝶摺刀添~

見怪不怪,之前都有報導話IPHONE加個套變電槍

張家輝 發表於 2012-11-30 16:51
我都記得你上次有講過~ 我以為係果D蝴蝶摺刀添~

咁又唔係蝴蝶摺刀,俾人周到可能真係要坐花廳架 -_-

kingkeil 發表於 2012-11-30 19:06
見怪不怪,之前都有報導話IPHONE加個套變電槍

係呀,個電槍係小弟介紹架,o個個又太過分,呢個工具套俾人周到可能無事ma

張家輝 發表於 2012-11-30 13:18
我諗會仲多好多工具添~
內地最興加指南針、加LED電筒、甚至加紳縮天線,話有10db嘅增益,接收強咗,咪話唔勁!

三不作 發表於 2012-11-30 22:36
內地最興加指南針、加LED電筒、甚至加紳縮天線,話有10db嘅增益,接收強咗,咪話唔勁! ...

增強WiFi接收呢個真係有得諗喎 !

煩惱 發表於 2012-12-1 14:01
Hand carry 1 定 5 得啦... 但地刀好似 5 過 3 吋... 應該冇問題架喎...

Hand唔hand carry都事少呀,最緊要係街俾好人周到無事!

雞虫大支 發表於 2012-12-2 06:04
Hand唔hand carry都事少呀,最緊要係街俾好人周到無事!

你果然係有武器係身, 成個人安全感番晒埋黎~

講周邊產品 埃瘋真係多過3叔好多

肯定過唔到安檢,不過距設計真系抵死啊!

瑞士軍刀加IPHONE,絕!

上網查下邊到有得買,買個返來比老虎部機用,得閒拿距來開汽水同啤酒