[曼谷] 曼谷初次揾食 DAY 4/4 (最终回)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

**小弟唔系香港人,中文同广东话有少少出入又或者写得好长气,请多多包涵**

曼谷初次揾食 DAY 1/4 - http://141hongkong.com/thread-1085134-1-1.html
曼谷初次揾食 DAY 2/4 - http://141hongkong.com/thread-1085587-1-1.html
曼谷初次揾食 DAY 3/4 - http://141hongkong.com/thread-1086125-1-1.html

第4日
同JASON讲好咗今日自由活动,10点几训醒,POY眼光光甘望住我笑
She醒咗好耐但系唔想吵我,做埋最后一次“早操” 之后就一齐去冲凉,执行李
因为陪多咗我2日,出门口前俾10,000 B her,猛摇头讲Mai Ao Mai Ao,算数啦
先陪POY返自己屋企摆底d野,唔觉唔觉原来都买咗几多下,要2个人拿
She见到d隔离邻舍都好要礼貌打招呼,但系唔识听their泰文,但系都大概get都系讲紧我
间屋入面有3间房,间房得个12x12尺,仲细过我屋企既洗手间咧,点住啊??
不过her房间就好整齐干净 ,另外2间房就系N同另外一个Rainbow既女住既
之后去咗MBK,she谏咗吃BBQ PLAZA,原来she钟意食烤肉

登錄/註冊後可看大圖

跟住在机铺打机,又跳又叫,玩得好开,同之前静静有d唔同
4围行下,扫咗d野返去做手信,送咗d衫同电话壳俾her
She今日零舍黏我,问点解? She just :“Blek”
又返去Terminal 21,揾地方饮咖啡,我一日唔饮咖啡会死
3点场电影《 hotel Transylvania 》,2人share一份爆谷汽水,泰国戏院简直超晒班
温情搞笑片,描述父女情,值得看,笑点唔多,但系看到her系甘笑,散场就返酒店,

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

6点钟有车来接我地去机场,全程She就净系双手紧紧捉住我左手,挨在我膊头度发牛斗,问her咩事又摇头
另外个2个人就嘻哈大笑讲野,形成好强烈既对比
到机场,排紧队办手续,JASON话:“一看就知条女唔舍得你走啦”,我都唔知可以答d咩

(以下既情节我都无捻过会发生在我身上)
闸口前,竟然看到she眼湿湿甘望住我 ,无野由自可,一揽her讲:“I had to go..”
“呜呜呜”竟然揽住我 ,要注明系好实个种,一路喊,一路震。(拍戏咩)几百对眼望住我地,就拉her埋一边安慰下先,
眼都仲埋。。。我知道系真既。当时个mement真系有冲动想留低(JASON一句啧:“喂。。你唔好乱捻野啊,今日要走架啦”)
喊够了,埋就应承her泼水节既时候返去揾her。She就拿手指尾出来要我勾。
最后一 her额头:“keep whatsapp , I had to go now,I will miss you”
“I wait you come back 。。。”

望返转头,就见she同N轻轻甘挥手。。。好记得lachuck师兄同我讲过“留精不留情”,我识得分寸架啦
无几耐,就收到her whatsapp话N已经将10,000 B交左俾her。
(POY唔肯收,唯有叫N交俾her,无自己袋落袋,N都算有良心,话晒都系表姐妹 )

总结:
呢几日都系利用夜晚既时间来写报告,顺便同POY倾下计
中文唔好啊嘛,慢慢回忆一下,尽量避免涉及人身/利益冲突,每一篇都起码用上3个钟
***已经有20个以上师兄问我拿POY既电话,老实讲我系一定唔会俾既,多多包涵
唔系话我自私,只系希望留多d空间俾人,N都吩咐过我POY既野最好唔好俾人知
最后,多谢大家既捧场,奉上一张~~~~
呢个陪咗我3日,又纯真既小妹妹………. POY ……….

登錄/註冊後可看大圖

感觉同口味呢样野好主观既,看咗相之后觉得失望/唔钟意,请手下留情,勿作人身攻击,人地都有阿妈生架
至少,POY俾到我既,相信绝大部分所谓样靓身材正既,都未必做得到。。
再次多谢大家花时间看我报告同支持
祝各位师兄:身体健康。。欢场生活愉快。。

補充內容 (2013-2-16 12:05):
2个月后农历新年发生既故事。。。
http://141hongkong.com/thread-1121588-1-1.html

補充內容 (2013-2-22 16:15):
最新延续篇
http://141hongkong.com/forum.php ... ;page=1#pid41031705

討論

吸引: 5.0
吸引: 5
為支持本站的質素提昇,請多向不同的會員評分(尤其是用心發表的會員),多謝合作!發表於 2012-12-8 15:49
thank you brother report. Good feeling trip...
when will u go back to BKK?
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 asiu123 #2 的帖子

Erm.....think april songkran festival will go again ^^

暫時評唔到分比你,POY 唔錯~最緊要有FEEL

回復 barr #4 的帖子

評唔到分?? 点解geh ???

回復 JohnSiewBao #1 的帖子

good thx for share ~~~~~ thx

Your journey is amazing. It is not critical how is her appearance. The key point is how you feel. Thank you for the detailed report.

回復 wardrobe18 #7 的帖子

agree. feeling important , thanks CHING support

回復 JohnSiewBao #3 的帖子

JohnSiewBao 兄,

出年songkran 我都想去, 纯粹是想再感受泰国的美好时光.

我就一条水, 有兴趣就PM策划行程, 自己私人和工作方面要安排 (backpacker or 豪华团都OK)

ta

Thanks Ching sharing day1-day4 report...

very touch ....

thank you brother report. nice report.

豆腐男 發表於 2012-12-8 17:17
回復 JohnSiewBao #3 的帖子

JohnSiewBao 兄,

豆腐男,4月行程已经安排好左。。我地安排6月自由行如何??

回復 JohnSiewBao #1 的帖子

Brother, very good experience. Feeling is more important.

the feeling you have is what money cant buy treasure it

玩的就是感覺,贊!

超正報告!這是去玩的另一種境界。

多謝師兄報告,阿P0丫個樣真係幾純咁.Anyway,最緊要師兄玩得開心.

good job and well trip.....!!

希望下星期去曼谷有個好似師兄咁好的經歷就好啦

ger6129 發表於 2012-12-8 20:19
希望下星期去曼谷有個好似師兄咁好的經歷就好啦

预祝君旅途愉快