^3^^3^美甲~少女修手吧^3^^3^

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

女士們每天花半小時化妝,每個月使近千元買護膚品,都是為悅己者容。可惜男女天生大不同,男士眼前那位打扮漂亮的女生,伸出一雙又乾又粗糙的手跟他握手,以後男生只會記得她那雙粗糙的婆仔手。

結論是:「女仔對手唔靚,個樣幾靚都冇用!」
奉勸:「別以為男生只看樣子,其實男生都好留意女仔的手部,女生不要掉以輕心。」

登錄/註冊後可看大圖

誇張雞手最棹忌女士常認為面子攸關,其實手部對交際應酬是很重要。有個從事珠寶業客人十隻手指患了灰甲,跟客人握手也要戴手襪。後來她做Gel甲保護本身指甲,一年後長出了健康指甲,回復了信心。手形是天生,後天護理才最重要,手形不靚的女士們也不用氣餒。
對於鍾情做Gel甲的女士們,知道男士們有咩Comment嗎?其實大部分男士都喜歡女友的指甲較自然,玩得太誇張太騎呢都不好,過分對比的顏色也好難襯得好睇,最後當然要跟衣着打扮配襯。

日式護手術講到花甲技術,始終是花甲始祖日本最優勝,不過近年的日本女性除了努力鑽研美甲技術,也開始着重手部護理,日本美容及美甲品牌Tina's Dresser專櫃內,有多款讓女生着迷的卡娃依美甲產品,還有不少護手用品。不少女生有倒刺及皮刺問題,那是因為手太乾,強行剪掉會容易入菌。建議平時除了塗護手霜,還應用強化甘皮(即指甲兩旁皮)的甘皮油,減少生皮刺。平時也應多用護手霜按摩指節位,可減少黑印形成。

超自然OL甲花示範近期流行玩指甲印花,只要簡單塗上甲油後印上花紋,效果自然又漂亮,適合不想太誇張的OL。
Steps 1                           Step 2                           Step 3                            Step 4

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

1.將專用的印花甲油塗在壓花鐵片模上,再用小刀刮平。
2.用印台吸起鐵片的花紋,再印在塗好的指甲上即可。
3.以洗甲筆捽走指甲旁多餘的甲油。
4.再黐上3D小花點綴,搞掂!

美甲小錦囊
若果大家認為Gel甲、畫花、貼閃石,甚至立體花飾製作需時的話,3D甲藝貼紙會是不錯好選擇,不但款式精美,而且貼紙之柔軟度比閃石或立體花更能輕易地砌出設計,再配以時下最省時及健康的Cal Gel一併使用,能令甲飾更持久且不易脫落。使用方法很簡單,只須塗上一層Color Gel,再依照貼紙上的指示順序把貼紙貼上,然後再On Top塗上Cal Gel便可。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

美甲短片:
[media=x,500,375]
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

而家個個女仔啲指甲都好靚
回覆 讚好 不讚 使用道具

waiking 發表於 2013-1-19 17:49

唔係點引死仔呀!

ckjoe 發表於 2013-1-19 17:56
唔係點引死仔呀!

仲要係五花八門,不停有新意

回應 ckjoe #1 的帖子

男人也須要美甲

我唔係好識欣賞的花甲, 返而傳統的靜色我覺得好睇d

ckjoe 發表於 2013-1-19 17:45
女士們每天花半小時化妝,每個月使近千元買護膚品,都是為悅己者容。可惜男女天生大不同,男士眼前那位打 ...

要搵間講求清潔及衛生的修手吧才去扮靚靚啦.

對手靚都真係幾重要...

女士們每天花半小時化妝,每個月使近千元買護膚品,都是為悅己者容。可惜男女天生大不同,男士眼前那位打 ...

做太多水晶甲聽聞D膠水會對D指甲唔好~

的指甲真係整得幾靚, 有立體感

琳琳中意修指甲,不過就唔敢裝飾,因為工作不允許

包包啤利 發表於 2013-1-19 17:47
女士整左係幾靚既

系啊,琳琳以前試過整水晶甲添

事後孔明 發表於 2013-1-19 22:16
的指甲真係整得幾靚, 有立體感

叫大摩嫂整下啦

張家輝 發表於 2013-1-19 21:57
做太多水晶甲聽聞D膠水會對D指甲唔好~

所以琳琳已經無整好耐啦

takk2011 發表於 2013-1-19 20:49

對手靚都真係幾重要...

其實保養才是最重要

dingdum 發表於 2013-1-19 19:43
要搵間講求清潔及衛生的修手吧才去扮靚靚啦.

寶寶講得好

之琳 發表於 2013-1-19 22:54
所以琳琳已經無整好耐啦

天然美咪就係最好囉~

waiking 發表於 2013-1-19 17:49

琳琳就好少機會整啦

之琳 發表於 2013-1-19 22:55
琳琳就好少機會整啦