估吓升定跌?(回帖有獎)

簽到

近幾日不停收到各大大小小代理打嚟問我同話我知~政府會在2月8日農曆新年前,推新一輪壓抑樓市措施. . . . .我諗大家都聽唔小啦?
不過好有趣, 有d代理同我講之後會跌, 但係都有d同我講之後會升喎. . . !
跌就唔洗講啦~打壓喎, 唔跌就有鬼啦!
但係升果d(係!唔止一個!)就話~因為賣咗買唔返, 所以有貨都唔會賣, 供應小咗, 所以會升喎!!!
見悶悶地等收爐. . .不如又攪返個冇獎投票啦(因為小弟唔識派獎 ), 估吓如果真真真係有新政策, 個市之後6個月係會升or跌???
估中. . . .比個"叻"你!

補充內容 (2013-2-26 17:27):
***********************************************************************************************************
之前果個所謂ge措施冇咗. . . . .但係真係嚟咗一個堅料喎!
不如改一改, 再估吓打後ge 升跌啦!!! 估依家起計一年後, 樓價升or跌!
***********************************************************************************************************
單選投票, 共有 47 人參與投票
2.13% (1)
76.60% (36)
19.15% (9)
2.13% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限

回帖獎勵 +1668 元錢

我估跌,重升,脫離負擔能力啦
回覆 使用道具

kkkalvin 發表於 2013-2-5 23:52
近幾日不停收到各大大小小代理打嚟問我同話我知~政府會在2月8日農曆新年前,推新一輪壓抑樓市措施. . . . . ...

我估升!
仲聽到個理論:
出新措施打壓樓市後,d人品敢買樓住,唯有租,租金唔會跌,所以租金回報一定會高,仲唔趁機入貨?

回覆 使用道具

E 家都係升多
回覆 使用道具

現在供不應求,而且大陸的熱錢流入,政府的措施初期可能有壓抑效果,但上述兩個原因更會導致受壓的樓價反彈!
回覆 使用道具

勉強估升.....因為無平穩選擇.....

樓既野...上落5%內都好正常.....樓層高底, 座向都差左幾%
回覆 使用道具

1-2年 升 ~
政府成鬼日出招唔想人買樓,咁搞法買得既人就係有實力的用家...
話明用家,通常價錢唔係超吸引都唔想賣.
又話明係用家,買樓大多數都係自用,咁邊個放租? 市場冇租盤.租金難會下降.正因如此,樓價又會有支持.
如果要跌一定要發生好大的事件先有機會.又或者好多供應推出...但暫時未見.

回覆 使用道具

巴打有無問啲AGENT,  2月8之後 升定跌又點 ?  而家又無得炒樓

你應該問返AGENT,  2-3年 SSD之後升定趺

回覆 使用道具

估升一定升, 窮的越窮, 老表越有銀,

唔買的越唔買, 游街的越多人,

反正而嫁D價刀係無價, 幾拾年呵...........要供樓
回覆 使用道具

應該重有一段時間升, 嗰啲肥到着唔到襪嘅大地產商一定托著個市, 唔會畀佢跌落嚟嘅! 況且樓價取決於供求, 遠水救不了近火, 在可見嘅將來, 都不會有大量嘅建成樓宇單位供應市場, 你叫樓價點跌先 !
回覆 使用道具

升升升
回覆 使用道具

應該升,因供求問題.
回覆 使用道具

短期會升
回覆 使用道具

應該升! 繼續升!
回覆 使用道具

升係正常
回覆 使用道具

我認為應該升!
回覆 使用道具

應該升  
回覆 使用道具

回應 kkkalvin #1 的帖子

除非聯系改變,難過中六合彩,就一定升,多小就較難估,跌機會難一些,只有價錢停一停
回覆 使用道具

#2 - Up   
回覆 使用道具

回應 kkkalvin #1 的帖子

重有得升,除非銀行加息,先有機會跌?
回覆 使用道具