[手機/平版] (轉載)Galaxy S4 或放棄用三星自家 Exynos 處理器

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Galaxy S4 即將會在 3 月 14 發佈,原本人們也估計三星必定用自家最新的 Exynos 5 八核處理器,但來自 dt.co.kr 的消息指 Exynos 5 8 核處理器測試時出現 TDP 功耗問題,至今未能解決,所以三星有可能改用高通的 Snapdragon 600 處理器。
/ U( [' y) R# P1 ^( r
& G7 l$ A: f- G雖然這只是傳聞,但事實上 LG、HTC 的最新主力重點手機也使用 Snapdragon 600,其效能相當出色,若 Exynos 5 真的不能使用,改用 Snapdragon 仍有可能。6 K' k0 i1 M3 Q" {, n

3 |1 S) t2 S+ p9 q9 Q% o' U0 t0 t但韓國投資機構 Mirae Asset 認為 Samsung Galaxy S4 會配 Exynos 5440 4 核處理器!最終會怎樣?看來要等 3 月 14 日才知了!
7 g1 S; R3 @  j5 G galaxys4.jpg
每次新機都好多小道消息, 等正式推出就知啦
回覆 讚好 不讚 使用道具

3 月 14 日自有分曉

期待新機皇誕生

未諗主換手機....但我們要聽用戶的反饋先知

最夯的 3 C 產品.爭鬥必然慘烈

7 ]- T$ a5 b: e* U7 N 咁個OS唔知係咪會用3星另外開發果個而唔用android呢 ?

再發展下去,蘋果似乎只有步諾基亞後塵.................唉

Yes this is my next target來自: iPhone客戶端

superrubbish 發表於 2013-2-21 13:27
3 U' Z8 ~+ f  L  Q' J* _" P5 WYes this is my next target

: V+ o' z: a2 o* } 即係佢點配置你都係會target佢呀 ?

1 y" D" u8 w' B: o# ~6 v; Z$ \! F4 U8 @' I: Q/ v
我用過 S2,非常滿意,而家用緊 note 2,我還有一部 note 10 和 DUOS,部 DUOS 不提也罷,除了雙咭外,一無是處,每按一個制之後,永遠都是一個結果,等,等,等。 Note 2 比到我的是所有 S2的好處和速度再快一些和恰到好處的屏幕 size,另外支筆亦非常好用。而家部 S2送左比人,仍然在暢順運作中。部 Note 10 就在冷宮內,因為 Note 2 已經夠用,唔想帶咁大舊野出街。
, Z& {( u* v* t: R- g3 V% o0 n- s4 T3 x, G1 }
所以暫時對 S4 沒有太大的興趣,除非我突然想要一部小一點的手機啦。

新Galaxy S4 外形終於不再番鹼樣了

李忠良 發表於 2013-2-21 13:54
- E# y. z. v$ c0 x, G我用過 S2,非常滿意,而家用緊 note 2,我還有一部 note 10 和 DUOS,部 DUOS 不提也罷,除了雙咭外,一無 ...
' m- j# ~/ `- C  F* Z- ^' V$ e
所以話, 如screen如果再大就反效果架啦~

回應 張家輝 #13 的帖子
$ }) Y; X/ |- ^% _7 a, U2 W* w. D  K3 z& h
但如果好似蘋果告白果個就太細,自已無果種產品既自圓其說方法,不過我都佩服幫蘋果做廣告果班人,將缺點講到變優點。

李忠良 發表於 2013-2-21 16:03
9 F1 [6 d/ y( a4 n( C# \! S回應 張家輝 #13 的帖子$ u0 E" Y) y1 A: s
9 B/ b& M) o9 d  P: H4 N
但如果好似蘋果告白果個就太細,自已無果種產品既自圓其說方法,不過我都佩服幫蘋 ...

2 d4 W/ X6 n+ d9 ] 死都拗番生~ 懷都講到岩~

好就用啦, 唔一定要自家做, 取長補短

新機可能好貴

包包啤利 發表於 2013-2-21 18:47 + P+ |+ l: Y! u
呢部唔會考慮住
/ g4 k9 T& R( f/ P
咁肯定 ?

包包啤利 發表於 2013-2-21 20:10
2 K* w- |* U( H+ Q# P' b) V) [因為我上年先換S3  9 f$ W. t* V5 v, P( X% n

+ w7 G& Q/ q+ w+ n甘快又換 我唔追款架 最緊要自己夠用 !!

, Q; c; V" q2 P4 }* p 態度正確~ 咁我都唔換喇~

iPhone 睇來都要讓位