[手機/平版] 全港率先測試,ALCATEL onetouch Sapphire 2 雙咭手雞! (~^o^~)

) X5 q& Z+ y) _0 g- E6 R8 |巧似系法國牌子大6造,應該ok既& o% ^: c1 _3 b+ H* ^% o; o: c3 f
咁o岩我剛要買台雙卡雞粗用....而家唸緊呢部大6雞
, W! ^% v: x/ g3 ~! [* h! a產品名稱:Amoi/夏新 N828
/ u: d7 p: _8 y! y: E" ~, t/ Y# {4 B顯示屏: 4.5吋 QHD 960x540 IPS屏! n% w7 E7 ^& s% o3 N8 z9 p8 g
處理器: ARM Cortex A7四核 1.2 GHz
+ M$ f' H& _( |. f系統: Android 4.2
& e3 ]$ Y1 T8 G* |4 m, _+ W5 u網絡類型: 3G GSM/WCDMA(3G),双卡双模
$ ^4 P! J# d6 G5 n2 e. H+ N8 E相機:  後800万, 前300万
  n. c+ h1 s: }  y( O3 Q機身顏色: 气质黑、清透蓝、春日白9 K4 u2 M  S4 @! d* o
運行內存RAM: 1G
" Y( k( w) d0 b/ I% a機身內存ROM: 4G( r  `& _- x2 Q' m" @
電池: 2050mAh
0 Y; S' D/ c8 l( n人仔=約1,049.,(要備用電池+50.)
回覆 讚好 不讚 使用道具

7k7k 發表於 2013-3-18 18:35 " }* x2 T; n* s! V
巧似系法國牌子大6造,應該ok既
9 h6 Q$ ]) o4 z  `5 M咁o岩我剛要買台雙卡雞粗用....而家唸緊呢部大6雞{: ...
2 W0 T- @3 r0 Z) z1 u9 ?8 g
千幾銀, 4核, 雙咭雙待, ok丫~ 有冇實物可以試下, 睇下順唔順暢 ?

張家輝 發表於 2013-3-18 18:51
) z9 Z8 O7 R4 C. B4 T/ n) A千幾銀, 4核, 雙咭雙待, ok丫~ 有冇實物可以試下, 睇下順唔順暢 ?

' S& ?/ Y  c5 P* a. J未有實物,部机剛出幾天,而家剛叫緊大6既同事幫禾買緊。
+ T* e6 G8 L- b! O之前d大6既同事買左兩部雙核版刀話OK.唔錯。% }3 Z6 A3 ?+ f% l
而家呢部四核版系企地介紹給禾的。順唔順暢就要試過實物至G囉

7k7k 發表於 2013-3-18 19:05
% ^6 D% ^& L: i( K+ D6 v) t2 P3 d8 u未有實物,部机剛出幾天,而家剛叫緊大6既同事幫禾買緊。& w- x3 m  b4 z" Q
之前d大6既同事買左兩部雙核版刀話 ...

( Y7 i, |2 }1 v- ]2 K& \ 千幾銀其實粗用好抵玩丫~ 如果部機到左手, 上黎發個帖分享下介紹下丫~

7k7k 發表於 2013-3-18 19:05 , f0 J8 ~- _) T8 I0 _  {! X
未有實物,部机剛出幾天,而家剛叫緊大6既同事幫禾買緊。
8 |$ Z4 ^6 T( o7 B2 C之前d大6既同事買左兩部雙核版刀話 ...

8 R; I8 Q8 j6 R& `! o1 n8 J唔巧意思禾離左題

回應 7k7k #25 的帖子
5 i2 P9 n$ j3 U; ?( x2 A, L
7 O# I, E1 A: ?' k+ `% PWell,夏新低級直銷城有做,報紙廣告成日有登! (~^o^~)

7k7k 發表於 2013-3-18 19:14
+ D/ v) ]; f4 y唔巧意思禾離左題
/ F/ T: _/ z1 F/ R
唔係太離譜, 又係講緊關於雙卡, ok啦~ 輕鬆D~ take it easy~

. \: D& r1 U7 A' m1 E- H
髮廊公 發表於 2013-3-18 13:54 7 p. G4 @! r) w% i' T
舊年見 Alcatel 靜雞雞出0左部雙 sim card 4" LCD 智能機,只售 HK$999-,即刻四出搵部真身睇下,點知行 ...
- S/ _& y0 Z  I. C, Z

4 G$ {- J( O: E* Z- Y& d$ p4 A997D $1699,去百老有8G咭送! (~^o^~)

(~^0^~) 發表於 2013-3-19 04:08 * ?6 D% Z3 Y  b/ P6 t
997D $1699,去百老有8G咭送! (~^o^~)
3 E) @$ x6 m9 H5 z' G, M% W5 A! V; _
多謝先,不過我個人買野原則,寧願買名牌最低檔型號,都唔會買雞記最 top model,萬一部機有乜頭暈身慶就真係冇人幫到你。
! M9 A/ j/ @' N' f- i3 o9 ]/ A1 E9 ^
我之前都講0左,Alcatel 已經將個名賣0左俾國內 TCL,如果要買呢部機,我不如直接買 TCL,肯定 TCL 員工會更加細心幫我維修。; D- E, q2 a! d3 t# r; k
! x5 L  e" k  c' U

Alcatel 有獨立寫字樓+維修部喺觀塘世貿廣場! (~^o^~)

(~^0^~) 發表於 2013-3-19 11:18 6 [1 {! t0 k% u7 E: P! x" u- v  o
Alcatel 有獨立寫字樓+維修部喺觀塘世貿廣場! (~^o^~)
# J7 I; F1 E0 \, b& u
咁熟地頭 ? 你有用過呢隻牌子 ?

7k7k 發表於 2013-3-18 18:35 6 C- V& ?' e# t& ]5 w% C
巧似系法國牌子大6造,應該ok既2 }1 S& Z" A2 ?: Y5 G0 A% E
咁o岩我剛要買台雙卡雞粗用....而家唸緊呢部大6雞{: ...

) _- Q2 J+ d' X1 R補多張Amoi/夏新 N828既安兔測試(圖右)

7k7k 發表於 2013-3-20 01:37 # ?$ H6 `, O& k% X
補多張Amoi/夏新 N828既安兔測試(圖右)

2 K9 ?+ r1 H$ R% J6 E! c- o0 c7k 師兄買左未? (~^o^~)

張家輝 發表於 2013-3-19 14:50   u8 a  W. P- X& A: ?. ^7 T( F1 W
咁熟地頭 ? 你有用過呢隻牌子 ?
* {- d1 W1 w  Y& N7 @& T
我部係行雞,盒有維修証,另外我又打去玩吓試電話,條女講 ---> ALCATEL Hong Kong,Can i fuck u ! (~^o^~)

(~^0^~) 發表於 2013-3-20 04:04 ' k+ l, X, \5 S, y! D, H( r
我部係行雞,盒有維修証,另外我又打去玩吓試電話,條女講 ---> ALCATEL Hong Kong,Can i fuck u !  ( ...

* s: d8 s+ \. \. { 真係玩電話.........

(~^0^~) 發表於 2013-3-20 03:25 2 H7 S4 D" ^4 |
7k 師兄買左未? (~^o^~)
5 p! Q: N0 X- G9 S8 K$ \: l
大6既同事今日剛幫禾落左單,下週帶回給禾

(~^0^~) 發表於 2013-3-20 04:04
2 K9 a0 q% D6 i% P  F+ D0 r- ?* F4 h  M我部係行雞,盒有維修証,另外我又打去玩吓試電話,條女講 ---> ALCATEL Hong Kong,Can i fuck u !  ( ...
3 A* E1 n4 d9 Q
乃就巧啦....重5那那林去整....

ALCATEL其貫比TCL收購咗,TCL主打國內市場和新世界地區,ALCATEL主打國外市場!所以ALCATEL賣的價錢都好平!來自: iPhone客戶端

7k7k 發表於 2013-3-20 13:41 3 I: [" v5 k& f: R: R# B; r/ T
大6既同事今日剛幫禾落左單,下週帶回給禾

, o5 D& b; @; n" n7 P9 ^5 u+ q- P3 Z 等你開箱文~

張家輝 發表於 2013-3-20 14:41 6 q6 f! a9 m% D4 a; z$ d
等你開箱文~
" F/ W5 N- L: N
等...手雞