[手機/平版] 【轉貼】Samsung Galaxy Grand i9082 開箱測試

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

【轉貼】原文出自台灣 mobile01 網站/ {& H2 S/ }# L
前兩日有師兄問呢部機,上網搵到台灣有網站貼出開箱測試文,借個位轉貼同大家分享一下。; s' `! e  n6 Z" g  S9 ]; H$ E

( D) u) X) J9 D8 ]/ ~! mhttp://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=568&t=3267296&m=f&last=42623654
( X1 f3 x+ N+ u( S  A2 r6 z  W* a2 e3 Z: s8 h
始終都唔係高端型號,我有需要都唔想用翻轉頭.... X( u4 G* o+ C) {5 }! n
些些分享!
回覆 讚好 不讚 使用道具

硬件配置不怎麼樣,除非對雙卡雙待有特別偏愛,不然真麼有買的必要。

0 f0 o; S! A4 _+ C( R/ _$ d
可能三叔都有相同睇法,所以香港冇行貨賣,不過既然水貨店咁大事舖張,肯定有佢市場價值,睇返個 spec 同水貨價,佢同一部國產機相差無幾,如果俾我揀,一定會買大品牌 . . . 雖然冇原廠保修。
& h2 O# k! l" a& Q- u$ Q+ p0 B3 d# O/ b6 a6 l
另外,依家通街都見到好多長者都用大屏幕智能機,原因係佢地視力唔好,細屏﹝5"吋以下﹞真係睇得好辛苦,但係巨屏就太高階,起碼 4K 野以上,唔係個個都負擔得起,而且好多人用大屏機目的係要〝睇到野〞,而唔係要全高清,我反而覺得呢部 Galaxy Grand 真係幾好,如果有行貨而個價又唔係太高的話,我一定會轉用。
3 g# U* I9 K2 N) c  [' C4 P6 |% O, T7 p! e( {( R& M. C

髮廊公 發表於 2013-3-27 11:02 . t) a4 s7 |' |! c
可能三叔都有相同睇法,所以香港冇行貨賣,不過既然水貨店咁大事舖張,肯定有佢市場價值,睇返個 spec 同 ...

& e( d/ U+ j/ G6 h% {% j9 @ic.... C兄分析都好合理!
4 o# v  J3 o. [" S% Q7 ^不過對於中港兩邊走既朋友,其實對高階雙卡都有期望....可惜冇廠願意生產。

7吋半 發表於 2013-3-27 15:11
. l9 r( n/ y4 k3 @, O& i7 Q4 hic.... C兄分析都好合理!
4 ?8 ?  p- l+ B3 |- j3 Z不過對於中港兩邊走既朋友,其實對高階雙卡都有期望....可惜冇廠願意生產。 ...
+ }& S( E1 D) f# P( K: y
我就係中港兩邊走0既港燦,我同埋班同事都好希望有部大屏雙卡機,至於規格 . . . 我地0既要求就係「挑,睇到就得喇,細屏睇到眼花呀!」- F& ]: v3 h  c

6 P8 t0 F) S. C1 ?8 n1 G部手機真係要來講電話同睇 message,要做野的話就一定開 notebook,0個 D pad 呀、tab 呀都只係玩遊戲用,根本不能工作,所以0係火車上一望就知邊個係做野,邊個係扮野。- s" A7 |" W5 J: n9 B+ j# H& G
/ Z% I% J' G- k2 w
有 D 同事一早已經轉用國產大屏雙卡機,最緊要係平同埋多一舊電送,如果 Samsung Galaxy Grand 行價可以三千以下就真係好吸引。
" F4 d' B0 H. A  D2 o5 F

髮廊公 發表於 2013-3-27 15:44
' G  }" }( m5 f( B0 Q3 \. w/ A我就係中港兩邊走0既港燦,我同埋班同事都好希望有部大屏雙卡機,至於規格 . . . 我地0既要求就係「挑, ...

4 G6 M% c" b6 d! I5 z我估部機要3千頭