邊到有平單車買?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

邊到有平單車買?

好難答你。比個預算出來,想買什麼種類的單車,即係摺車?公路車?小輪徑車?硬架山地車?避震架越野車?
回覆 讚好 不讚 使用道具

回應 retia_kai #1 的帖子

平貴人人定義不同,你部車用嚟踩馬路送外賣?踩單車徑 keep fit?定係其他用途?

回應 t-shiper #3 的帖子

普通踩單車路,摺得

回應 retia_kai #4 的帖子

如果只係要求"普通踩單車路,摺得"
去"x寶網"選購啦.... 選一些包送貨香港果d, 付費之後1-2有車送上樓比你嫁啦..... 當然你要"x寶網"戶口啦...
無要求, 5~600都有交易

再唔係深圳一日遊囉.... 現買現賣零風險, 又可以一次過買齊其他配件.

t-shiper 發表於 2013-4-9 15:19
你試過一次都仍然唔怕"x寶網"買車 d 後遺症?

佢同我要求唔同.  我會上馬路玩吓, 間中又會懷舊一吓, 扮吓青春玩吓兒時玩開d動作, 對部車係有一定要求嫁啦.   

佢講明玩單車徑, 部車可以一直行就得, 要求自然可以低好多.....   

再講, 佢講明要平...... 最平就係直接同拆家攞貨嫁啦....

retia_kai 發表於 2013-4-9 14:58
回應 t-shiper #3 的帖子

普通踩單車路,摺得

如果 budget under $1k 就如 Topvision兄所講去"x寶網",你的金錢應該可以發揮最大效益
如果 budget 去到 $2k 就不防去逛吓單車鋪,先唔講組件,始終"x寶網"果 d 組裝技術同單車鋪係有一段距離,架車裝得好、裝得岩,你會踩得順 d、舒服 d

t-shiper 發表於 2013-4-10 12:50
如果 budget under $1k 就如 Topvision兄所講去"x寶網",你的金錢應該可以發揮最大效益
如果 budget 去到 ...

阿版講嘢, 真係精準.  內地果類, 係一分錢一分貨.....  大力少少都易散...  (比如企起身踩/chok頭....之類) 只適合休閒用.....  

買貴少少, 車都可以多少少玩法....  麻煩都少dddddddddd

補充內容 (2013-4-10 16:38):
就講自己果部大陸車,  自己過份大力踩, 支臀早都散咗幾次.... 要推車返家整.....  原因係中軸羅絲too short.....  一係就要配羅絲, 一係就要就住佢玩...

補充內容 (2013-4-10 16:46):
好彩自己有成套'六角緊頭', 否則要比人整, 一定唔見一佰幾十修車費

昨日睇完樓主在4樓的回複,我唔知點答。好彩有版主和Topvision

Chung_KS 發表於 2013-4-10 15:24
昨日睇完樓主在4樓的回複,我唔知點答。好彩有版主和Topvision

不過唔知樓主睇咗未

網購有特價!

Topvision 發表於 2013-4-10 13:50
阿版講嘢, 真係精準.  內地果類, 係一分錢一分貨.....  大力少少都易散...  (比如企起身踩/chok頭....之 ...

咁其實,
一般要黎踩馬路
當做運動果啲
唔駛好靚但求唔駛成日整果啲
係香港買要幾錢架

lawson. 發表於 2013-4-22 12:39
咁其實,
一般要黎踩馬路
當做運動果啲

對不起, 從不鼓勵別人踩馬路....

再說, 這討論區臥虎藏龍, 高手如雲, 不想班門弄斧啦.....

見諒...見諒