[手機資訊] Amoi 夏新 N828

火.. [複製鏈接]
回覆 讚好 不讚 使用道具

Im_lost 發表於 2013-4-13 19:18
應該係 n821. 賣左Lu!

禾有两個同事刀系用緊呢部N821....用左幾个月2部刀茅乜事...幾順(企地一早root左部機)....所以企地介紹禾買N828既root純淨版,然後同禾裝左個三叔OS。
有時大6機既QA/QC不太穩定....唔巧彩就可能巧快玩完...

張家輝 發表於 2013-4-13 16:03
國產機都係只適合中國使用~

所以禾買root純淨版.....大6原廠手機既主頁及附帶軟件未必貢適合禾地用,可能有被過濾情況,相關敏感字既野會封左/連5到

7k7k 發表於 2013-4-13 23:01
所以禾買root純淨版.....大6原廠手機既主頁及附帶軟件未必貢適合禾地用,可能有被過濾情況,相關敏 ...

有得揀純淨版架 ? 一樣價錢 ?

張家輝 發表於 2013-4-13 23:51
有得揀純淨版架 ? 一樣價錢 ?

有得揀....但5系每間零售商刀有純淨版...價錢相差巧少

7k7k 發表於 2013-4-14 00:21
有得揀....但5系每間零售商刀有純淨版...價錢相差巧少

咁純淨版好玩D喎~

回應 7k7k #1 的帖子

四核雙咭機,價格大約人仔1000左右得 Amoi N828 同 Lenovo A820!
1. 請問 7k7k 兄 係淘寶 定 係實體店買的?
2. 請問 7k7k 兄個人使用模式會係電話、whatsapp/fb、youtube、睇影片、上網、打機嗎?
3. 用root純淨版如果電話壞了,是否要 flash 番原本 rom 先得?

謝謝

又一國產品牌,安卓以後國產品牌猶如雨後春筍,望能在創新及品質打好基礎,已與歐美及韓日品牌掙一日之長短。

國產機始終未成氣候, 強如小X及魅X仍有不足之處。 但論性價比則贏成條街。多謝師兄分享。

laoqi 發表於 2013-4-15 12:37
又一國產品牌,安卓以後國產品牌猶如雨後春筍,望能在創新及品質打好基礎,已與歐美及韓日品牌掙一日之長短 ...

國產品牌一向最大問題在於品質不穩定及抄習....先解決左呢d問題至能談其他

alfredku 發表於 2013-4-15 12:31

四核雙咭機,價格大約人仔1000左右得 Amoi N828 同 Lenovo A820!

1.實體店買的....但亦可網上買
2.使用模式會係...電話、whatsapp/fb、上網、youtube短片、間中睇影片、電話唔打機
3.未試過....純淨版禾估5水flash 番原本個rom 掛

其實自從android普及後
由於android係open platform
所以大陸機簡直如雨後春荀般出機
但質量參差
好多時甚至係運行上都仲未搞掂就出
所以好易壞
如果係買, 建議都係買大牌子
山寨係平, 但千幾銀玩幾個月, 唔一定化算

7k7k 發表於 2013-4-15 16:04
2.使用模式會係...電話、whatsapp/fb、上網、youtube短片、間中睇影片、電 ...

維修保養可以拎去邊度整 ?

張家輝 發表於 2013-4-15 21:20
維修保養可以拎去邊度整 ?

拎番去購買店(不過5巧預佢一、兩天搞掂番)..或
全國維修點:
http://news.amoi.com.cn/amoi/svr/svr_network.jspx

it is informative but china brand, will not consider.

7k7k 發表於 2013-4-15 16:04
2.使用模式會係...電話、whatsapp/fb、上網、youtube短片、間中睇影片、電 ...

電話咁用法電量都OK!! 如果早上100%電量,請問放工回家大約仲剩幾多%電量?
其實我想問用root純淨版如果電話壞了,是否要 flash 番原本 rom 先可攞回原廠整?

謝謝

alfredku 發表於 2013-4-16 16:59
電話咁用法電量都OK!!
其實我想問用root純淨版如果電話壞了,是否要 flash 番原本 rom 先可攞回原廠整?

買時已經係純淨版, 相信就咁比佢整就得掛~

張家輝 發表於 2013-4-16 17:10
買時已經係純淨版, 相信就咁比佢整就得掛~

實體店幫佢root
但唔知係普通手機店亦或AMOI/聯通等專門店?
如果係普通手機店買,可能要回復原廠setting先幫佢修理!?

支持國貨喎
聽講HUAWEI D1聽講都唔錯喎...相機同睇片都幾強,CHING 會否推介呢??

最緊要耐用同唔好時時hang机