[手機資訊] Amoi 夏新 N828

火.. [複製鏈接]

咁岩我都係用7.7, 之前試過tab2, 一星期唔夠就拿拿聲放左買入7.7, 所以對7.7非常滿意~
回覆 讚好 不讚 使用道具

張家輝 發表於 2013-4-18 01:14
咁岩我都係用7.7, 之前試過tab2, 一星期唔夠就拿拿聲放左買入7.7, 所以對7.7非常滿意~ ...

Tab2同7.7比的確係差d....禾自已覺得tab2係三叔將貨就價之作...淨係個mon刀5水比較

7k7k 發表於 2013-4-18 01:29
Tab2同7.7比的確係差d....禾自已覺得tab2係三叔將貨就價之作...淨係個mon刀5水比較 ...

而且粒U真係唔同級數......

國產機都好似幾好,強國機

張家輝 發表於 2013-4-18 12:27
而且粒U真係唔同級數......

其實Tab2既規格在價錢上已反映到....所以禾覺得係三叔將貨就價之作

力華有部 AMOI M8448 四核機

http://www.powerchinese.com.hk/detail.php?productID=52

唔知 N828 = M8448 ??

有師兄打左去力華問,豐澤行貨真係賣 $1599

victor1668 發表於 2013-4-18 14:43
國產機都好似幾好,強國機

大6機...無貢大期望會用得開心

alfredku 發表於 2013-4-18 17:34
力華有部 AMOI M8448 四核機

http://www.powerchinese.com.hk/detail.php?productID=52

汰規格巧似一樣...禾check O下先

ZTE T82 LTE 人仔台賣 980元
http://www.hk.chinamobile.com/tc/pop_ups/handset_discount.html

發現此promotion
好似幾底咁!!

alfredku 發表於 2013-4-18 17:46
ZTE T82 LTE 人仔台賣 980元
http://www.hk.chinamobile.com/tc/pop_ups/handset_discount.html

呢部咩機黎架

汰規格似系同N828一樣...問番大6同事佢地話夏新在大6茅呢型號....估計係海外版既型號(分別可能係粒rom度)

ZTE Grand X LTE T82 規格表:
頻率:GSM 850/900/1800/1900MHz;UMTS/HSPA+/HSPA 850/900/2100MHz;4G LTE 1800/2600MHz
處理器:Qualcomm SnapDragon MSM8960 1.5GHz 雙核心處理器
記憶體:1GB DRAM
內存空間:4GB(可用空間:2.64GB)
記憶卡:microSD(最高支援 32GB)
屏幕:4.3 吋(解像度:540 x 960)TFT LCD 觸控屏幕
鏡頭:800 萬像素(後置;內建 LED 閃光燈、支援最高 1080p 全高清影片拍攝);130 萬(前置;支援最高 720p 高清影片拍攝)
無線連接:Wi-Fi 802.11 b/g/n、藍牙、內建 GPS(支援 aGPS)
電池:Li-Ion  1,900mAh
使用時間:6.5 hr
待機時間:300 hr
機身顏色:白
作業系統:Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
體積:130.9 x 65 x 11.2mm
重量:151 g
推出日期:2012 年 8 月底

7k7k 發表於 2013-4-18 19:01
ZTE Grand X LTE T82 規格表:
頻率:GSM 850/900/1800/1900MHz;UMTS/HSPA+/HSPA 850/900/2100MHz;4G  ...

中興信得過嗎 ?

張家輝 發表於 2013-4-18 21:06
中興信得過嗎 ?

正式既國產機牌子.....禾識既朋友刀未用過呢個牌子.......唔肯定佢巧5巧用

7k7k 發表於 2013-4-18 22:25
正式既國產機牌子.....禾識既朋友刀未用過呢個牌子.......唔肯定佢巧5巧用 ...

冷門野~

7k7k 發表於 2013-4-18 01:12
如果試玩左部碌8真機5滿意先至唸其他牌子....之前用開果部7.7刀巧滿意....所以暫時碌8系禾既首選. ...

原來部Note8既公佈係講左...~=冇講.....官方尚未公佈售價與開售日期

7k7k 發表於 2013-4-19 16:37
原來部Note8既公佈係講左...~=冇講.....官方尚未公佈售價與開售日期 ...

仲無聊過S4~

回應 7k7k #1 的帖子

I do not think china mobile design user friendly

littlerabbit 發表於 2013-4-19 22:22
回應 7k7k #1 的帖子

I do not think china mobile design user friendly

咁冇信心 ? 中過招 ?

3k 兄,請問夏新有冇通話6音? (~^o^~)