玩具業是否玩完?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本人已做了10多年玩具,是否要轉行?請各師兄指點.
回應 Kick Off #2 的帖子

Hard Toys 跟Project 產品
kenshiu2003 發表於 2013-5-9 23:40
回應 Kick Off #2 的帖子

Hard Toys 跟Project 產品

如果係 d 低價塑料啤塑玩具, 今日真係好難發圍
希望師兄係做 OEM 產品, 咁點都可以叫做有得做吓
回應 Kick Off #4 的帖子

師兄我都係做開OEM野,但你覺得前景如何?人民幣越來越高,廠越般越遠.做玩具可以做到60歲年紀咁大嗎?
有钱途…
睇個增值有幾高,無技術含金量就真係算數
iPad 一出就死咗兩個行業!第一係玩具業,第二係印刷業。你問個細路要iPad 定要玩具,佢一定係話要iPad。無咁多玩具,又點會印咁多玩具盒?再加上一部iPad 已經可以下載好多本書,有好多仲要係免費添!你話印刷業死唔死?
同意SEP193師兄的講法
轉行吧.................
玩具要轉型,以前既細路玩玩具電話,宜家既細路無番咁上下功能既手提電話都唔玩

請問何解
一般玩具应该低利润

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 08:54