俾人告非禮,點算?

多謝 lawson 謹慎提點
我先前 漏左一句 重要野 , 就係 <如果樓主 認為條女 非禮佢 , 先至好 報警呀>
要講良心 呀嘛 , 唔好 浪費警力 呀嘛
至於條女 係咪 真係 認為樓主非禮佢 定係 有其它原因 , 就只有條女 先知啦
hornyb 發表於 2013-7-12 20:15
多謝 lawson 謹慎提點
我先前 漏左一句 重要野 , 就係
要講良心 呀嘛 , 唔好 浪費警力 呀嘛

我一向唔建議人亂黎
因為後果可以好嚴重
同埋大家都只聽一面
好難全面估

p.s.個女人點諗梗係無人知啦
有結果未?
回復 badboy #83 的帖子

無罪釋放,准備反告條女
yjk 發表於 2013-9-28 08:58
回復 badboy #83 的帖子

無罪釋放,准備反告條女

恭喜哂
回復 yjk #84 的帖子

恭喜恭喜
真係 恭喜師兄甩難 , 不過 師兄都使左 唔小律師費 同 承受左 唔小壓力 , 希望 師兄反告條女成功 警告下 D 女人唔好亂砌生豬肉
個官點講判詞 ??
beyond_i 發表於 2013-5-12 00:11
回應 yjk #6 的帖子

既然你已經俾咗口供,警察又搵埋錄影帶,你其實無嘢可以再做丶亦無需要做。

嗯, 有錄影帶作為證供, 的確係穩陣, 不過點都好, 都係要報到

警方都係例行工作, 係咪入罪, 係要等法官判
法人 發表於 2013-7-4 19:00
警方告你上法庭,等於已經有足夠證據證明你有罪,你已經輸左,搵律師都無用,都係認命啦,向法官大人求情,會輕判

咁又未必, 最重要是問心有無做過先,
無做過即使無律師, 自己只要照直說
就應該無事, 即使差人教埋條女點屈你
(有时差人為左想件案快上路, 會做左一
D唔應該做既野, 但點解要咁做, 想搏升卦,
想懶卦, 求方便卦, .........) 但唔理佢地做乜都好
無做過點解要認?
大話始終有疑點的, 留個案底, 影响一生呀,
為左麻煩而認罪, 而家條罪係非禮, 點會呢,

雖然係無罪, 但唔等如你無做過,
如果真係無做過, 應該尹律師告番
條女同主控, 係呢果過程中, 才可發
現佢地有幾多大話幾多乸淔野, 才可
倡顯公義, 將屈人者繩之干法。
回復 samchunwing #90 的帖子

.
玩法律 要有時間 有 money

有錢人 至做到 , 普通人 唯有算鳩數啦 , 而家 都判左 冇罪羅

就算 中產 都要 賣埋層樓 用幾百萬 同佢打官司 , 法律 只係為 有錢人 服務咋

C-兄結果有無事?
我認為,如果真係問心無愧,點都亂認罪。
你無做過一定咩都唔好認
回復 yjk #1 的帖子

首先你係落左口兵, 唔知你講左D咩又簽左D咩
如果下次再搵你, 你就咩都唔駛講, 咩都唔好簽,就係甘簡單。

我就甘睇你一段野 我估你應該連張CHARGE 你既紙都未有。 甘唔駛搵律師住。

如果係女仔撞你又有VIDEO証明到係佢撞你, 甘表面証據應該唔夠CHARGE。所以唔駛太擔心, 上到律政署都應該會彈番轉頭。 有人報案警察係米都要查下, 收你少少單保都係D 一般程序所以唔駛搵律師住。 收到張CHARGE先搵

C_HING結果如何?
回復 yjk #1 的帖子

如果無心又點會係非禮?
回復 lawson. #20 的帖子

好難比意見你
congrats!  you should counter sue the girl for giving you so much unnecessary stress!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 19:03