周大X/ 周生X/ 六X sales 有幾多人工?

回覆 讚好 不讚 使用道具

煩惱 發表於 2013-5-29 19:10
上司係女呢咁 .....

上司係女, 咁撩區域男經理

煩惱 發表於 2013-5-29 19:22
我中 5 ..... 一樣 on99 ...

但學力高... 機會係相對高... 收入只係睇工種... e + d 人成日話咩 ...

煩惱兄, 可能依家 U 仔女太多, 同每行既競爭都大, 因為人多, 比如, 律師等, 依家相對都係好睇唔好食, 新醫生仔要捱幾年出來開診所, 又可能面對貴租同周街診所競爭

80年代應該係香港最搵錢年代  個時生性唔爛賭唔亂炒股依家應該唔錯   

依家唔係無機會, 但最好多D創意

回應 煩惱 #29 的帖子

所以行私佣會做到好濫,我之前做私佣既鋪 新人來到我都唔會比佢上客 都係叫佢去針茶 個個客都等於係錢,
如果樓主有學歷既,不妨in下周大x,廳講有個位叫行政助理 高人過普通sales架

回應 tigercatson #30 的帖子

管理層除左學歷仲要求經般最小要5-15yr先有機會,不過5yr珠寶行經驗既sales 老實講周街都係

煩惱 發表於 2013-5-29 19:09
咁我冇 g 格做咯 ....

下世投胎做北人

煩惱 發表於 2013-5-29 20:10
呢個係一個失衡現象...  因為教育制度問題、社會問題、經濟政策問題... 令到初中、高中根本冇出路... 所 ...

你講得好對, 社會發展下去, 厭惡性工作既人就唔想去做, 個個想去做白領再升管理層, 金融海嘯一收個網, 邊有咁多管理層做, 咪供求失平衡, 供應多人工自然給壓下來  
相反厭惡性工作勞動力供應少 變成洗碗萬3都未必請到人, 而生出左一行幫人洗碗行業

陳情將軍 發表於 2013-5-29 21:06
回應 煩惱 #29 的帖子

所以行私佣會做到好濫,我之前做私佣既鋪 新人來到我都唔會比佢上客 都係叫佢去針茶  ...

咁師兄, 我成日見六叔珠嫂門外有條女企到腳軟, 係唔係新人比人老點左去拉客

肥叔叔 發表於 2013-5-29 21:55
下世投胎做北人

做 有錢強人食好多女

回應 tigercatson #39 的帖子

PR來 唔係SALES 剩係企....慘過走地

陳情將軍 發表於 2013-5-29 22:53
回應 tigercatson #39 的帖子

PR來 唔係SALES 剩係企....慘過走地

黑絲PR  咁無辦法架喇, 好多零售唔係賣金, 賣時裝都係得個企字

煩惱 發表於 2013-5-30 18:35
我想試下做西人 ...

咁蠢 咁污糟既民族都想做 ?

煩惱 發表於 2013-5-30 18:40
如果其他低要求工種刀變成咁...  咁遲早就所有工作... 刀機械化... 到時個個刀冇工做 ....  ...

唔怕, 好快一國一際, 到時內地農村美媚來洗下碗

煩惱 發表於 2013-5-30 19:53
下世邊個知... 而且西人刀有干淨呱 ....

個個西人都 鍾意插C FOOD,  又鍾意等狗狗奶完C FOOD 再同狗狗玩脷叠脷

煩惱 發表於 2013-5-30 21:13
如果個個刀拍 av 就係囉 ....

我講真係狗狗  

煩惱 發表於 2013-5-30 19:55
香港就嫖、馬交就賭... 祖國想 5 富刀難 ...

btw : 你所謂嘅 mm ... 係指上左年紀果 d 嘛 ....  ...

4張野都可以食用  因為有D指壓真係比件4張野各大師兄食都唔奇

4張野都唔一定食唔落架, 最主要睇翻個樣, 如果保養得好, 又keep得好, 扮35左右, 都算可食用範圍

煩惱 發表於 2013-5-30 19:55
香港就嫖、馬交就賭... 祖國想 5 富刀難 ...

btw : 你所謂嘅 mm ... 係指上左年紀果 d 嘛 ....  ...

老實講, 佢地去香港洗碗收1萬好過做工廠, 工廠有D MM都唔差架

條數應該好大!

I work as a cosmetics sales, it's about 13-30k.

回復 tigercatson #3 的帖子

有冇咁好搵呀