形象仲衰過殺人犯 .....

以前的確有好多代理賺唔少,但人家都有出力出汗,都係一門專業,一份正當職業!D廢青慶柴憎人富貴厭人窮心理,真討厭!
而家政府打壓樓市,樓價升慢左,但是成交直插,係政府行為令到行業從業員連相關行業都無啖好食,唔使行內人仕都計到!
近因係政府無計,遠因係之前貪曾政苦唔知係有心定無能,乜7 都唔做,連居屋都停左幾年,乜樓都無,小學雞都知既供應需求道理,價格唔升都難。
至於班廢青廢柴,唔用腦定無腦用,成日把問題簡單化,話地產霸權,要打壓樓市,講到尾都兩個理由:
  一係無腦或被爛果洗腦,醫番西藥費!
  二係私心同利益,因為班癈物未買樓,到樓價跌到連D 癈青都買到樓時,睇佢地仲會唔會叫政苦繼續打壓,相反叫政苦托市。

買私樓,以前辛辛苦苦打幾份工,利息成十厘都捱過,我都無怨。
如果有人覺得不滿呢樣果樣,點解唔係自己發奮,然後靠自己才華加努力發達,好似 Steve Jobs咁,之後莫講買樓或要乜7普選,想要改變世界都得!

回覆 讚好 不讚 使用道具

算把啦....唔係得在講句.....up得呢堆野既人本身就係最低層但又最L大聲同最L廢既一群....呢個世界上...每人迫你買樓要經代理/甚至律司架.....有本事咪自己搵盤同搞埋D手續囉...如果買過樓都知呢D野唔易搞....咁做唔黎有人代你搞...人地之所以有錢賺....係自己無本事處理晒D野....凸人做乜?

當然...我都同意有部份代理係不懷好意...呃得就呃....但人呃你...你又比人呃咪代表自己蠢囉....

煩惱 發表於 2013-6-15 16:00
我 5 介意比人睇低.... 但 5 好 9 到我地 5 係香港人... 存心害個社會咁...

上次講油痕個 news  ...

世界已經變

煩惱 發表於 2013-6-15 17:39
你搵卵 9 緊係輕鬆...

禾好窮

煩惱 發表於 2013-6-15 17:49
全 4 台刀 g 你住羊樓養番 9.... 放假多過返工... 仲 9 旦晌 4 台窮鬼面前嗌窮?  ...

禾真係窮架

我 5 介意比人睇低.... 但 5 好 9 到我地 5 係香港人... 存心害個社會咁...

個世界要搞分化嘛

非我族類就小架啦, 理佢哂9氣

唔好問咁多 發表於 2013-6-15 12:04
真係大開眼界................
我地冇屋企人咩 ? 我地5 駛租樓供樓咩 ?
...

睇怕佢地屙紙5出都應該會賴落你地度

yk8686 發表於 2013-6-15 15:44
算把啦....唔係得在講句.....up得呢堆野既人本身就係最低層但又最L大聲同最L廢既一群....呢個世界上...每人 ...

佢地完全無留意「人為干預」同「市場自由調節」既分別

當有一日「他朝君體也相同」時,唔知佢地會更加激烈到點樣呢

佢無話你地唔係港人呀....不過覺得佢地無樓係你地既責任之嘛.........

點解我行入黎你間舖....你地無d幾十萬既盤介紹比我

呀吓 發表於 2013-6-15 21:59
佢地完全無留意「人為干預」同「市場自由調節」既分別

當有一日「他朝君體也相同」時,唔知佢地會 ...

要"君體也相同"...難d wor....

個市死...代理們最多轉行....但到個市連鎖咁死...呢班最下層既一定係死得最慘烈.....

而到佢地想轉職亦失左先機.....所以好難同佢地"君體也相同"囉.....

佢地到時凸政府....咁大村人....等救到黎佢度都屎左啦

煩惱 發表於 2013-6-15 17:49
全 4 台刀 g 你住羊樓養番 9.... 放假多過返工... 仲 9 旦晌 4 台窮鬼面前嗌窮?  ...

世界真係變咗,
跟窮與富?某間係喎

yk8686 發表於 2013-6-16 18:24
佢無話你地唔係港人呀....不過覺得佢地無樓係你地既責任之嘛.........

點解我行入黎你間舖....你地無d幾 ...

禾可以答你,
你遲左十年八年入來嗎?
不过世界再由终点回返起点,再多十年八年也许有幾拾萬的房子

正苦要地產死, 不如暫停發牌啦

肥叔叔 發表於 2013-6-17 11:34
正苦要地產死, 不如暫停發牌啦

>>>不如暫停發牌啦
agree.....

唔好問咁多 發表於 2013-6-15 12:04
真係大開眼界................
我地冇屋企人咩 ? 我地5 駛租樓供樓咩 ?
...

最好笑 是   " 果果AA  肚 滿 長肥 ..."  

劍劍2号 發表於 2013-6-17 08:08
禾可以答你,
你遲左十年八年入來嗎?
不过世界再由终点回返起点,再多十年八年也许有幾拾萬的房子{:177: ...

你講既係事實....但答完佢咪又凸多你兩鑊

454 發表於 2013-6-17 14:25
最好笑 是   " 果果AA  肚 滿 長肥 ..."

都可能會....靜到連樓都無得睇....齌坐唔郁....想唔肥都難

煩惱 發表於 2013-6-17 18:56
牌一定要發...  5 係 EAA 邊個養 .... 你估合和租平呀?

正苦繼續打地產, 人人搵唔到食, 無人續牌, EAA 一樣屎

煩惱 發表於 2013-6-17 18:52
咁我地冇樓住奸邊個樹?

佢地會覺得關你自己事...日日對住d盤都搵唔到個荀既租/放既盤