[使用交流] iPad 安裝 iOS 7 beta 2 / iPhone 升級去 iOS 7 beta2 教學

火.. [複製鏈接]

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我早2日岩岩出左個帖 (搶先安裝 iOS 7 beta!) 教大家幫部iPhone升上去iOS 7試用版,好多師兄都問我有無iPad既教學我決定再出帖教大學將iPad升上去 iOS 7 beta 2! iPhone升左上 iOS 7 beta 既師兄妹都可以升級上 iOS 7 beta 2 (升級需時3分鐘 )

1) 先下載 iOS 7 beta2,下載好之後你會得到.dmg檔,個檔案放係邊都可以(最緊要你陣間搵得返,建議放桌面)
所有download links係3樓

2) 打開 iTunes

3) 用線連接你部iPhone/ iPod/ iPad去電腦度

4) 係iTunes度按回覆,版本回覆返去 6.1.3 (iPhone 5既朋友就回覆返去 6.1.4)

登錄/註冊後可看大圖

5) 回覆後當部機係新機 (即係部機回覆好之後『不』載入備份)

6) 用Mac既朋友請雙按開啟.dmg檔(即係第一步下載返黎既檔案),開完你就會見到.ipsw;用Windows既朋友可以用 7zip (7zip 可以係呢度下載) 或者按呢度睇教學打開.dmg,之後你就會搵到.ipsw架啦

7) 用Mac機既朋友就按實option,而用Windows既朋友就按實shift,再係iTunes度按「更新」(留意!係更新唔係回覆),選取返你頭先第6步解壓得到既iOS 7 (.ipsw檔)

登錄/註冊後可看大圖

搞掂!

切記,如果而家已經JB左既用戶,一定要做第4步,即係去iTunes到將部機回覆!如果強行將部機係JB狀態下更新,會做成account error!

如果部iPhone已經上左 iOS 7 beta,要升級去 iOS 7 beta 2話都無咁易 但係一定「唔可以」係 iPhone 既設定入面按升級,請按下面步驟做,唔係你既id可能會俾人鎖

1) 先下載 iOS 7 beta2,下載好之後你會得到.dmg檔,個檔案放係邊都可以(最緊要你陣間搵得返,建議放桌面)
所有download links係3樓

2) 打開 iTunes

3) 用線連接你部iPhone去電腦度

4) 用Mac既朋友請雙按開啟.dmg檔(即係第一步下載返黎既檔案),開完你就會見到.ipsw;用Windows既朋友可以用 7zip 或者按呢度睇教學打開.dmg,之後你就會搵到.ipsw架啦

5) 用Mac機既朋友就按實option,而用Windows既朋友就按實shift,再係iTunes度按「更新」(留意!係更新唔係回覆),選取返你頭先第4步解壓得到既iOS 7 (.ipsw檔)

登錄/註冊後可看大圖

咁就得左架啦,3分鐘到就搞掂架啦

iOS 7 beta 2 support 埋iPad,主要變化係提升性能、改善電池續航以及修復bug
回覆 讚好 不讚 使用道具

所有 iOS 7 beta 同埋 iOS 7 beta 2 既下載 links 係哂呢度
iOS 7 Beta 2 Download Links:iOS 7 beta 2 for iPhoneiOS 7 beta 2 for iPad

Identify your iPad Mini Model

iOS 7 beta 2 for iPod touch
  • iPod touch (5th generation)[Mirror]

Build: 11a4400f

iOS 7 Beta 1 Download Links :

iPad: 直按安裝 Beta 2.

microfung 發表於 2013-7-5 21:11
iPhone咁多野呀

係呀,因為呢個係 開發者 (一年要俾100usd)先有得玩架,呢個教學係令到普通用戶都有得試玩 iOS 7

睇晤明

邊一part??  請提出

大支版好有心機教,不過我都係驚唔穩定,5會裝住

有G會試試

用android的我輕輕跑過

雞虫大支 發表於 2013-7-5 21:00
我早2日岩岩出左個帖 (搶先安裝 iOS 7 beta!) 教大家幫部iPhone升上去iOS 7試用版,好多師兄都問我有無iPad ...

內容豐富,大開眼界!

雞虫大支 發表於 2013-7-5 21:01
所有 iOS 7 beta 同埋 iOS 7 beta 2 既下載 links 係哂呢度
iOS 7 Beta 2 Download Links:iOS 7 beta 2 for ...

呢個 IPAD2 係咪啱 IPAD2 用架

雞虫大支 發表於 2013-7-5 21:01
iOS 7 Beta 2 Download Links:iOS 7 beta 2 for ...

點解矛 IPAD2 FOR WONDOWS 嘅

Thanks, but I think I will wait until the OS become more stable first

好詳盡資料,師兄好在行

非常有用

回應 雞虫大支 #1 的帖子

very good and useful infor.

waiking 發表於 2013-7-5 21:35

應該係,哈哈哈哈,因為我部iPad2,所以我試唔到
但係個iPhone5既 iOS 7 Beta2我就已經安裝左,完全無問題

waiking 發表於 2013-7-5 21:35

應該係,哈哈哈哈,因為我部iPad2,所以我試唔到
但係個iPhone5既 iOS 7 Beta2我就已經安裝左,完全無問題

升級需時3分鐘

蘋果手機,鵝矛