[手機/平版] 799~紅米手機評測及開箱圖鑑

唔知香港用唔用得?
回覆 讚好 不讚 使用道具

好似都多左人用佢

柳成 發表於 2013-9-1 15:31
# [8 P7 G4 v$ {9 N5 Z& e0 q* S3 U好似都多左人用佢
# ]/ \' O+ y) b1 P! f
我仲未見過~

回復 張家輝 #22 的帖子
+ S6 U9 B  ~" _" l" |( a) X0 e8 y0 p8 [$ u3 {/ e  F; D
哦!明白,我諗樓主都係轉貼多囉,要家輝版回答!不過我上大陸網都話,呢部機抵唔抵真係見仁見智,同埋未必啱老人家用....

cthk 發表於 2013-9-1 00:50
$ |, x6 U$ d/ w  V師兄借問聲從什麼途徑買返嚟㗎?....

1 z6 C5 e/ |7 U+ C+ ]3 j可以上淘寶
) s/ [# i# W2 p9 t) f! }又或者大陸官網訂
8 @/ [. o8 ]  T+ a- i  V2 j事實上係大陸街鋪都有炒貨賣

khhui 發表於 2013-9-1 06:41 / e; s1 P: x5 R% m
唔知香港用唔用得?

8 c$ v! P, M) Y8 e, S4 o( c5 e) N可以
& Q; K& L! s* H但只係3g

柳成 發表於 2013-9-1 15:31 9 U4 f8 b, I) S- \: U; m
好似都多左人用佢
& N5 Y, _$ x- j. {1 Q2 E. L7 w  L
小米2我見過人用8 [7 J; T' j. R2 i/ c& s  K8 v  v
紅米未有

cthk 發表於 2013-9-2 02:30 , ]' u1 s) x" l' @+ {0 x) q
- _+ ?' v& ^) N* t- o: h
9 f9 ]6 n; y8 S: F4 k9 q! H哦!明白,我諗樓主都係轉貼多囉,要家輝版回答!不過我上大陸網都話,呢部機抵唔抵真係見仁見智,同埋未必啱老人家用....
4 Y8 E! K6 h% \" J2 f, N6 P
真機見過, 不過炒價' i, q6 _9 I- K5 x. s( K
所以無買
# {- ^4 d- t" c+ m  @1 {5 V9 N% j啲相梗係搵出黎架啦
' B' }7 A" M) b) K我自問無咁好心機囉

cthk 發表於 2013-9-2 02:30 % M5 U9 s5 G$ G( M' X5 V) F5 O  \
5 V4 O- b3 h; k6 ?5 V3 u' ~8 W0 M0 ~; x- D
哦!明白,我諗樓主都係轉貼多囉,要家輝版回答!不過我上大陸網都話,呢部機抵唔抵真係見仁見智,同埋未必啱老人家用....
8 i; C' n6 V) L0 ^  r
試過上手
6 j* e; C& ]# H, s3 A+ f! Z感覺一般$ T, ^1 A3 o! P2 n& p: J: d: d# k7 m
不過正如坊間所批評一樣
/ O( s$ x6 m. X* g) R影相好一般- m. I. A6 [: h
同埋鈴聲真係好細聲

cthk 發表於 2013-9-2 02:30 6 _+ a/ P# Q- U7 K8 ]/ a' [( z' `
回復 張家輝 #22 的帖子& A9 L; P2 v2 s1 P
' p5 B4 u2 d/ t4 G" R

& M/ }* B8 z1 o8 w. a 樓主係有心人黎架~ 不過都係大忙人~ 大家比少少耐性~, f3 k. m6 R! R3 N: A
不過我有時又八掛所以懶叻答咀之嘛~ 希望大家唔好介意~
6 k) F: O6 w( u. X5 E' e  v: q6 A! h$ a 老人家使用問題係一個困擾, 智能機對佢地既好處係版面夠大, 睇得比較清楚, 8 r2 p! o" \, }
不過最慘就係要佢地掌握到點運用智能機係一個大困難.....

回復 白仔神 #30 的帖子& I  w( n/ b% f0 B3 m8 T. _

* g/ v/ N' |7 u0 P正價都要港紙一千!我都同樓主一樣,炒價更加唔會掂!因為部機嘅感應真係好一般....

cthk 發表於 2013-9-2 22:39 5 I. \1 |' V1 T1 @" i4 V. Y
回復 白仔神 #30 的帖子0 C+ T; F+ V- \, e" P) T7 N; m
6 l$ x" h6 u" c! p" u% ^9 v2 T% F
正價都要港紙一千!我都同樓主一樣,炒價更加唔會掂!因為部機嘅感應真係好一般....

8 r# E3 h; Q  y: Y0 Z你講得岩
7 w- h' P" M% {5 b1 h( K- Y因為炒價係小米的一貫宣傳手法
. G; J$ z" a/ H  j3 j: k所以唔會諗
8 {$ P: f# |9 M" O$ q- [值唔值就見人見智
5 V% w9 ~7 `& |& @& N6 }因為一部一千銀的有牌子4核機
! x5 H& d0 N! T巿面都唔多有, 算係咁啦
1 l3 y- }9 ]- q

回復 白仔神 #33 的帖子
# p& u1 Q7 n1 E5 K9 _, u
5 o& S$ ]) D+ O5 Z4 i( E5 T其實小米主要唔係生產手機,而係做有關網絡嘅生意,生產手機嘅原因只不過係將公司產品植入手機,從而擴大市場佔有率,以增加公司品牌價值,所以手機可以賣到好平,但係背後嘅利潤就難以估計喇!

cthk 發表於 2013-9-3 22:46
. e) C0 C. q/ e. L/ P" U  z5 [6 M1 H回復 白仔神 #33 的帖子
. t7 Z; y- S2 l9 r+ F' |  @* Q* B
其實小米主要唔係生產手機,而係做有關網絡嘅生意,生產手機嘅原因只不過係將公司 ...
; o$ Z. f/ e; d( M% l" t7 `' j2 }
人地無錢賺點會做  N- h0 t2 E& ]  Z" k5 z
不過係買手機的消費者角度
/ b1 Q- L- w; O9 c' }' I買到平機, 又岩心水咪得囉

cthk 發表於 2013-9-3 22:46 ' }$ V4 U; W: ~" g1 w
回復 白仔神 #33 的帖子2 Q& V. }# S3 d5 f0 X( \* _3 L$ T
8 {5 r- f4 R- }" y3 Q$ B* ~4 m
其實小米主要唔係生產手機,而係做有關網絡嘅生意,生產手機嘅原因只不過係將公司 ...
1 d; Q( B! Z  c
小米科技挖左 google 全球副總裁及 Android產品副總裁 - Hugo Barra 去擔任小米既副總裁~