大家有無後悔讀會計??

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我覺得會計又難讀又難高人工!!
真係有D後悔入黎讀會計!!

囉讀會計D精神去讀其他,可能出路更好!!
傻啦   你要搵女幫你含撚   梗係埋會計堆啦   入到會計部   成村女等緊你條 jj    只要你識做    小小禮物    全部女刀肯除褲呀       考左HIGHER 未呀  ?
D 會計 friends 刀比人含到變形      你自己睇
回復 mingliedy #3 的帖子

係咪咁誇張呀= =''

C兄   樓上果位講果D唔係誇張, 我親歷其境.  我係一間中資公司做會計小主管, 會計部 25人, 大部份係女, 三年間, 我食左4條處女, 3 個已經離職, 冇手尾跟.    另外搞點 6個上床.  一個大左肚,  我比一皮野佢上大陸落左同補身.   下次我會小心戴套.   另外擒日INTERVIEW 左 5條新女,  會揀 3個 2014返工.   我已經侯住其中一條, 後生, 大波, 未婚, 新移民, 大學程度 ( 我公司係大陸公司 ) .   我問定我阿哥借車, 日日炸第順路, 接埋佢返工.  目標 3個月內啅到手.   再講就口水都流埋  
回復 旺角龍爺 #5 的帖子

點解我做個公司 係上市公司會計部
FEEL唔到咁好似你地講咁既野....

果然色食......................
條女要含撚 發表於 2013-12-21 01:18

點解我做個公司 係上市公司會計部

CHING  咁即係表示你溝女手段未點    我想問吓你   剩係男人有性慾牙 ?  女人都有 +馬.  基本上 100%D女係受溝嘅, 唔係邊度有人結婚呀.    只要你用得其法 ,肯洗一D錢  ,  冧下D女.  自己又執下佢, 靚仔D.    你都見我話啦, 問定大佬借車,  落足心機,   比哂甜頭冧女,  到時要除佢乜,  任我話事.  ha ha      有好嘢食 .  
條女要含撚 發表於 2013-12-3 19:50
我覺得會計又難讀又難高人工!!
真係有D後悔入黎讀會計!!

呵呵, 依家無退路, 就頂硬上啦
回復 旺角龍爺 #8 的帖子

高手高手!!!
回復 kevinkac14 #9 的帖子

係囉....!! 無計 你地都係讀會計嫁??
旺角龍爺 發表於 2013-12-20 03:01
C兄   樓上果位講果D唔係誇張, 我親歷其境.  我係一間中資公司做會計小主管, 會計部 25人, 大部份係女,  ...

會計部成25人... CHING公司好大,
我以前做上市公司(當然唔係創業版), 成個會計部都係10個,
依家做間公司仔, 5億生意都係得兩丁人...

回復 wetvwet #12 的帖子

所謂大公司其實會計部不一定要大,因為現在很多大公司都已經把很多會計工作外判,包括 Order to cash, Procurement to pay, Payroll, taxation 等等,交由專門公司去做。
後記    2014.1.3   番工    我講開果條新女真係有黎上班,  我梗係力爭佢係我個 team.
哇   索到 !!!   我幾乎想即刻撲埋去    但係公司    當然冇可能   我e+度緊橋   一步一步向目標進發

做會計    食好嘢    正
回復 旺角龍爺 #14 的帖子

邊team??? AR定AP 就黎stock take 你有機會啦
條女要含撚 發表於 2014-1-6 20:21
回復 旺角龍爺 #14 的帖子

邊team??? AR定AP 就黎stock take 你有機會啦

我地係 Budgetary Control 果team , 你知啦   做會計真係煩卵到死    所以一般會計人都鍾意放工一齊放鬆一下    至於點玩    點放鬆   唔洗我教你啦  

講番果條新同事  一切感覺良好  擒晚OT  我自然揸車送佢番屋企   暫時我唔會露出狼相   慢慢食  
旺角龍爺 發表於 2014-1-9 10:15
我地係 Budgetary Control 果team , 你知啦   做會計真係煩卵到死    所以一般會計人都鍾意放工一齊放鬆 ...

原來係Finance部既~~~ 勁野
勁後悔,讀理科好過!
回復 旺角龍爺 #16 的帖子

CHING, 你既事跡好有鼓勵作用, 不如你開個POST講埋個故事, 好撚正 好撚想快D入行 HAHA
1星期做足,7日

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 09:36