大家有無後悔讀會計??

太多唔識做會計既人都走去做!!!
就咁求求其其入電腦~ 照月結單出數~咁就話做會計~

請著呢D會計, 個老闆找多數真係抵佢死!!
回復 Koising #41 的帖子

有D公司既會計真係咁...又無Contro

如果真係鍾意做, 做好自己就好~ 不用理人地點好景
始終現在搵錢多都不一定係有料.......不過如果轉到行就轉行算吧.........
做札鐵好過,....
回復 Koising #43 的帖子

做札鐵搵好多...但係辛苦工...
回復 Koising #41 的帖子

如果只係小公司請個會計文員, 做到上述已經可以
I hate accounting and auditing.  But it does pay my rent and bills.  I have no other choice to maintain this level of income given my academic achievements and credentials.
鹹濕佬 發表於 2015-1-1 00:57
I hate accounting and auditing.  But it does pay my rent and bills.  I have no other choice to maint ...

你做到accountant??
勁無信心考到QP......唉...考唔到=收皮文員仔
有,但為時已晚
yes, but too late
mingliedy 發表於 2013-12-19 16:03
傻啦   你要搵女幫你含撚   梗係埋會計堆啦   入到會計部   成村女等緊你條 jj    只要你識做    小小禮物    全部女刀肯除褲呀       考左HIGHER 未呀  ?

dude, haven't you heard the saying: "Don't shit where you eat."?
旺角龍爺 發表於 2013-12-20 03:01
C兄   樓上果位講果D唔係誇張, 我親歷其境.  我係一間中資公司做會計小主管, 會計部 25人, 大部份係女,  ...

dude, haven't you heard the saying: "Don't shit where you eat."?
未遇到一個會計女同事OK ............all is pork!!!!
旺角龍爺 發表於 2013-12-20 03:01
C兄   樓上果位講果D唔係誇張, 我親歷其境.  我係一間中資公司做會計小主管, 會計部 25人, 大部份係女,  ...

CHING, 好想知你玩完之後點樣飛走啲女,可唔可以教两招?
MRJAY 發表於 2015-2-26 15:34
未遇到一個會計女同事OK ............all is pork!!!!

你講起... 我公司呢個星期請左條女... 上星期收風係女.... 坐我旁邊
點知新同事介紹, 肥到成隻豬咁....
簡單形容:有開工、冇收工。 有汗出、少糧出。
kouchon 發表於 2015-3-7 14:59
簡單形容:有開工、冇收工。 有汗出、少糧出。

that's right! main point 全中囉!
做會計不如做老千
回復 cyspkspk #56 的帖子

點解咁講呢??
後悔得要死
回復 qrqqrq #58 的帖子

深表認同!!!! 人工太低... 去旺鋪做waiter 都高人工d
來生不做accountant

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 14:41