[樓上骨] 請各位師兄教導小弟比意見

作為一個負責任既嫖客,如果你無意同阿囡進一步發展落去,呢個moment你一定要同阿囡講清楚、解釋清楚俾佢知你唔想佔佢便宜,朋友還朋友,搞野還搞野,阿囡打開門口做生意就要收錢,可以打折但唔可以唔收。你一日唔搞清楚你同阿囡既關係,就算你對佢真係無感情,都可能會傷害到阿囡,寧願大家講清楚係咪要發展落去,好過唔清唔楚玩曖昧,到頭來兩敗俱傷。
自己開心就得啦,前題係你係單身
RSR 發表於 2014-1-11 23:07
作為一個負責任既嫖客,如果你無意同阿囡進一步發展落去,呢個moment你一定要同阿囡講清楚、解釋清楚俾佢知你唔想佔佢便宜,朋友還朋友,搞野還搞野,阿囡打開門口做生意就要收錢,可以打折但唔可以唔收。 ...
多謝師兄:其實我準備下次揾佢講清楚,如果佢當我朋友就朋友,如果為咗報答我我就離開,如果想我只係關心的朋友就關心佢係咁簡單來自: iPhone客戶端
師兄,睇晒你d post都唔知你想同囡囡做乜?拍拖、知心友、定普通朋友?
如果你自己都唔清楚,最好攪清楚先再搵囡囡;
kaka林福強22 發表於 2014-1-11 23:31
多謝師兄:其實我準備下次揾佢講清楚,如果佢當我朋友就朋友,如果為咗報答我我就離開,如果想我只係關心的朋友就關心佢係咁簡單

哈哈,你思路咁清晰就好。
不過如果你呢位囡囡咁需要朋友的話,我又唔介意識多個朋友
RSR 發表於 2014-1-11 23:49
哈哈,你思路咁清晰就好。
不過如果你呢位囡囡咁需要朋友的話,我又唔介意識多個朋友 ...
咁咪比你分薄咗,哈哈!師兄你揾其他囡囡做朋友啦來自: iPhone客戶端
kaka林福強22 發表於 2014-1-11 23:56
咁咪比你分薄咗,哈哈!師兄你揾其他囡囡做朋友啦

你又話想同人講清楚?咁又怕乜俾我分薄呢?
順其自然就得 當拍下散拖無壞.最緊要自己抽到身.到冇結果又唔會太傷心咪繼續囉.
RSR 發表於 2014-1-12 00:14
你又話想同人講清楚?咁又怕乜俾我分薄呢?
同你講笑啫師兄,我阻止唔到你同佢做朋友㗎嘛來自: iPhone客戶端
kaka林福強22 發表於 2014-1-12 00:29
同你講笑啫師兄,我阻止唔到你同佢做朋友㗎嘛

我都唔知佢係邊叫乜名,點做朋友呢
試下約佢走出間房,一齊做扑野外既其他活動
感覺仲係咪一樣先啦

好多時純粹寂寞想有個人陪,或被環境氣氛影響下先特別對對方產生好感
而並唔係因為你真心鐘意人地

daftpunk 發表於 2014-1-12 02:05
試下約佢走出間房,一齊做扑野外既其他活動
感覺仲係咪一樣先啦
師兄有道理,謝謝!來自: iPhone客戶端
kaka林福強22 發表於 2014-1-11 19:30
小弟有心事,誠懇師兄可以比意見,小弟遇到個好囡囡,我試過兩次等佢收工落妝揾佢有5個鐘,幾次兩三個鐘全 ...

你只係 過客........
佢終有一日上岸........友誼難存
kaka林福強22 發表於 2014-1-11 20:39
師兄有心,其實我知自己唔適合出黎玩,無奈控制不已,只宗旨唔輸錢這底線

當去到一個地步,你就會覺得輸錢反而係最輕微的結果
旁人係好難叫醒一個想留係夢裡的人
樓主有冇家室?? 冇咪繼續落去囉...  但係有家室就唔好搞咁多, 下面可以唔睇...

以下係個人分析...

照你所講, 囡囡對你一定有好感, 因為佢唔係為錢, 同埋你頭幾次去街都係俾500, 唔算大數目, 所以囡囡咁都肯陪你幾粒鐘仲有野搞(你話冇俾錢冇搞, 咁我估你有俾錢應有搞), 好都應該真係鍾意你...

所以你真係想發展落去, 就真係可以試下當佢係你女友... 唔駛咁客氣, 但要多D窩心, 多D關心, 囡囡都係女仔, 都係想要人錫... 搞野最好唔係佢OFFICE搞, 出去搵地方, 除非佢堅持, 唔係就唔好啦...

最後你要問自己可唔可以忍到佢同人搞野, 唔得都唔好繼續啦...
decdet 發表於 2014-1-12 10:28
樓主有冇家室?? 冇咪繼續落去囉...  但係有家室就唔好搞咁多, 下面可以唔睇...

以下係個人分析...
多謝師兄分析,小弟離婚大半年現處於單身,而家我地處於唔講錢的地步,我同佢講每月比佢一次錢(一千元)因本身我無乜錢,但最近我在想會唔會阻佢收工,因為打算每星期六佢收工后上去怕時間太耐影響佢第二日開工唔夠精神來自: iPhone客戶端

兩顆寂寞的心一拍即合,師兄隨緣啦!
回復 kaka林福強22 #2 的帖子

CHING 沉了, 不能自拔
一場風花雪月的事!
回復 furama #42 的帖子

可喜亦可悲,希望師兄及早醒來。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 13:41