真心分享+戰果

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

煩都要講
賭博,贏講運,輸多屬正常,我都係靠運,其次靠忍耐!
每次戰事,當有機會俾你贏到某個位,好多時係會出現無形阻力唔俾再上。此時就係割禾青之時,不應再貪博更大利潤!次次贏住走,多少都好啦,心情都輕鬆又開心,去食啲好嘢,買下嘢,醒俾老婆!下次入場又重新起步,心理上點都佔優過又入嚟追數!
我2執九十萬幾係事實,係搭船搭車用好多時間好多次累積返嚟,又要食二手煙添,唔係一次過執到,(一次過贏咁多可能反而無咁珍惜,個心會雄起來),所以我會好珍惜過去努力既成果。
我只係分享我既經歷,啱既跟我,贏到就割禾青,慢慢累積盈利,唔好咁貪,食餅碎食得多一樣會飽!
大家香港人同聲同氣,香港生活壓力又大,又捱貴租貴樓價,都想大家在工作之餘能有多一點額外(機會賺取)收入幫補生計!
明白係要求財(贏到識止賺走),唔係求戲(磨爛蓆,過手癮,係要玩到清袋破產)

共勉之
回復 梁振英 #1 的帖子

師兄,贊成。最緊要囉個彩;唔理多少,總之贏住走,好過輸到嘔。
我也相信運氣真得很重要,輸到停損點時,一定要收手!
「次次贏住走,多少都好啦」講得好
師兄講得好,不過唔係個個人都可以做到,你做到就真係底你贏贏錢吾難,但要贏到自己的心魔就吾容易1a
絕對同意...磨爛蓆一定輸
同意C兄講法,亦好多人明白此道理,但做到嘅人非常少
贏住走,好過輸到嘔
真系要有停損點
真系好港运气,本人每次一落场就先输,跟本某机会话赢少少,到最后都系变成想追翻少少!來自: iPhone客戶端
回復 masterpiece99 #10 的帖子

真系要有停損點
見好就要收
忍耐真係好重要
見好就要收
贏住走,好過輸到嘔X2
一日未坐船返香港D錢都唔係你.....前輩講....所以真係睇個心態....
贏住走,
心態好重要, 輸打贏要死梗
讚了,難得師兄分享心得
忍屎忍尿,忍忍忍,更有一鋪嘅

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 09:29