[耳機/耳擴] 又出血了

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

今日原本出MK幫老婆睇下D孕婦用品,睇完就緊係落去星際睇下野,
因為自從加左耳擴後再換埋條過機線用係部三叔S4到一直都有干擾電流聲出現,
SALES哥哥話可能係電話對AMP既電子野有影響,我用係電腦到係冇問題的,,
所以都想買返部PLAYER正正經經咁聽歌,,之前都上網睇過X3,X5,DX50,DX90,
X3,DX50屬2K樓下選擇,X5,DX90就係3K內,從網上得到既資料就係DX50/90係操控上都唔係咁好,
而X3/5既既評論都比較正面,而價錢相差1K,所以今次就鎖定左X3同X5
其實因為星星耳機店冇DX50/90試,X3都冇,只有X5有得試,所以其實我都未知另外果3部既音效如何
但上次係果到買過機線同果個SALES哥哥幾好傾,今次去佢都認得我,經佢一番見解後都係果句,一係唔買,
一係就買部唔會令自己後悔既機,所以最後買左X5走,
X5係直出耳機情況下既聲好柔,真係如SALES所講,第一下感覺好似冇咩力咁,
但人聲樂器聲都好清晰(之前用S4有時候節奏比較快既樂器會出現拿埋一注既感覺),
呢D感覺就會比較岩聽女聲同慢歌,聽耐左都唔會覺得攰,但我有部AMP就緊係要加埋落去聽,
加左AMP之後整體都來得狠少少,但唔算過火,冇直出咁柔,整體(人聲,樂器)推得更出更前(PLAYER同AMP VOL各開到一半),
低頻都有力左,對我黎講,而家呢套組合已經是頂點了,之後慢慢享受音樂吧
回覆 讚好 不讚 使用道具

買到心頭好

簡直一闊3大啦,,部機冇內儲,,要自己買卡,,買左張64G又幾舊
PLAYER加卡夠買對SE-535了,,真係有D唔捨得
但我買佢既其中一個原因,,,佢有雙插卡,,
X3就內置8G,支援最大64G卡,,

駛左錢好好多

簡直冇錢一身輕咁啦,,,風吹雞蛋殼,財散人安樂

即是幾錢?

衫差多啲啲

洗左ge錢先係你既

買到的就是賺到的

早洩 發表於 2014-6-2 20:42
買到的就是賺到的

都係啦,,,佢跟機既野都唔少
一個軟膠機套,一條USB,一條OPT線,一個CARD READER,2張MON貼
岩再問返SALES,,,佢話如加AMP用,,,PLAYER VOL可以推到最大,之後係AMP到慢慢較VOL

享受黎既

至緊要自己LIKE,多少少$OK

阿松話頭,洗出去先至係錢

師兄. SD而家最大是否只是64GB ?

Cadet 發表於 2014-6-2 22:22
師兄. SD而家最大是否只是64GB ?

真係唔清楚,,好似係,,,128G我都靜係見過SD卡,,唔係細SD卡

最肯要买到自己钟意K野,钱用了可以再揾过!

回復 hooh #1 的帖子

一個繫貴嘢

我一直係到諗緊到底個AMP用高定低增益,,高增益一定係大聲D,,
但底燥聲都好似一齊變大左,要轉返低增益先好返D
因為我用老鷹樂隊隻老牌歌不停咁試,高增益係聽彈結他聲同鼓聲都明顯有力
但高增益聽耐左會有令妳攰既情況出現,,,低增益就耐聽D,,感覺冇咁嘈,,

回復 hooh #1 的帖子
今日原本出MK幫老婆睇下D孕婦用品, ....

心頭好又買咗, 錢又使咗(又唔係使唔起), 好好享受自己嘅選擇啦 !
反而我留意到你就嚟做 DADDY, 喺呢度首先恭喜你, 祝你及太太生個精伶 BB !