[擴音機/組合] 轉載-音頻擴大機入門篇

火..   [複製鏈接]
oldishman 發表於 2014-6-30 14:05
we don't take everything seriously.................me 2

Exactly, relies with anything relate to the topic is fine and we don't mind to answer question when can..
回覆 讚好 不讚 使用道具

這幾年我喜愛換前級較較聲,因這對聲改變較大(當然換喇叭最大,但搬運麻煩)

stater 發表於 2014-7-1 00:57
這幾年我喜愛換前級較較聲,因這對聲改變較大(當然換喇叭最大,但搬運麻煩)

係架, 尢其是玩黑膠, 重大呀....

auraheart 發表於 2014-6-28 11:41
我當年最中意係 Mark Levinson ML2 Amp...
我地版有位師兄中意26S, 不過佢個套也不此ML差...

我都找緊部26s,大前題要企埋,不景該機年事已高

stater 發表於 2014-7-1 01:15
我都找緊部26s,大前題要企埋,不景該機年事已高

如果你真係中意佢, 外表基本上冇問題架, 最好花咗D...好殺價, 最重要汰入邊D電解質電容有冇漏油或踵脹, 功率較大電阻有矛黒咗, 最好煲佢一排摸摸隻牛...如果OK秉聲同價刀矛問題, 收貲....

好詳細教check機,謝啊,拑多年機風險好高,d cap 大多干左塘,且個價已被人炒高,不過始終想還下心願

stater 發表於 2014-7-1 01:35
好詳細教check機,謝啊,拑多年機風險好高,d cap 大多干左塘,且個價已被人炒高,不過始終想還下心願

唔一定呀, ML D料會幾好, 最緊要平.

補充內容 (2014-7-1 02:08):
唔怕乾, 至怕漏...封得密既高級電容...巧難乾架, 如果 Keep 住用.

大開眼界

討論

如果唔用大開大界或多謝分享此等無實質意義回應, 我係會評分架, 請留意...  發表於 2014-7-7 11:44