[吹水] 唔check下都唔知原來100condom中估計4個是AIDs過到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

在"收山"個post傾傾下自己google先知:

http://www.fda.gov/forconsumers/ ... ities/ucm126372.htm
Manufacturers "spot check" their condoms using a "water-leak" test. FDA inspectors do a similar test on sample condoms they take from warehouses. The condoms are filled with water and checked for leaks. An average of 996 of 1000 condoms must pass this test.

連明知美國會check的"好貨"都是4 out of 1000連水都過到, 來香港都無政府check的貸1000個有10幾20十幾連水都過到好合理. 所以1%-2%有condom如同無條數是合理的. FDA是信得過, 就算來香港的貨同美國真是一樣QA, 0.4%過水都幾恐怖.  0.4%過水應該如同最少1%-2%過AIDs. 那麼估計來香港的貸過到AIDs應該最少是4%或以上.....

這樣估計..當diu100條女, 大多有aids, 4%就是同4條女如同無condom diu...4條女中就中一次AIDs的機會率都好大....

玩開的...diu過100條女好正常....
http://goaskalice.columbia.edu/explanation-condom-failure-rates
columbia U是超勁U, stats唔是玩
perfect condom use: 2 and 3 out of 100 sexually active women becoming pregnant (也就是可能中aids)
During a year of typical condom use, between 10 and 15 out of 100 sexually active women will become pregnant.

香港的condom平均QA一定差過去USA的貸...真是god bless...us
其實中A屎既機會好細,D囡囡日日接客多過你食飯,有D重做左十幾年都冇事
錯CONCEPT啦
係每次都有4%機會出事,而唔係做一百次實有四次出事,完全兩回事。
chojack 發表於 2014-7-22 03:34
錯CONCEPT啦
係每次都有4%機會出事,而唔係做一百次實有四次出事,完全兩回事。

當N次時就是相近
例如擲公字, 當然擲兩次唔一定是一次公一次字, 但是擲好多就會是好近50%/50%.
你做到第96次都無事時,第97次唔會高左機會中蕉。就算你做左10,000次都唔中,第10,001次機會都係4%,唔會高左。總次你點做都係4%,而唔係「成日唔出事,下次出事機會好大」或者「我玩左十年都無中蕉,再玩落去好大機會」。

除非你搵嬸嬸中出啦
chojack 發表於 2014-7-22 03:49
你做到第96次都無事時,第97次唔會高左機會中蕉。就算你做左10,000次都唔中,第10,001次機會都係4%,唔會高左 ...

你講的misconception 我無imply過. 總之100次中4次.
Hope everyone be healthy
咁樓主以後係咪只打飛機唔小西
superfish 發表於 2014-7-22 03:08
在"收山"個post傾傾下自己google先知:

http://www.fda.gov/forconsumers/byaudience/forpatientadvocates/ ...

如果咁計, 個個都有愛滋!?!?
多谢师兄分享
個報告有幾firm呀?慨念好似唔多妥
回復 superfish #1 的帖子
這樣估計..當diu100條女, 大多有aids, 4%就是同4條女如同無condom diu...4條女中就中一次AIDs的機會率都好大....

想問下你點樣估計出大部份女女都有AIDS
驚就咪玩,玩就咪驚

做人下下刀計機率,你會唔想做人
回復 艾沙后 #15 的帖子

人地收山wow
你assume 條條女有aids 已經錯晒…
chojack 發表於 2014-7-22 03:34
錯CONCEPT啦

你刀錯 但開帖果個條數直情錯到梨普 首先系0.4%過水姐 仲有基本香港大部份囡刀武a 屎當有1%有(其實應該武貢多
用套出樹條數應該系
0.4% x 1%=0.00004
但對d 會諗到帶套kiss 又信咩柒野陰g 病的儍人唔水認真

http://141hongkong.com/thread-706820-1-1.html
http://141hongkong.com/thread-619857-1-1.html
http://141hongkong.com/thread-620522-1-1.html

arcleion99 發表於 2014-7-22 10:02
回復 superfish #1 的帖子

幻想law
巴塞3冠王 發表於 2014-7-22 11:18
你刀錯 但開帖果個條數直情錯到梨普 首先系0.4%過水姐 仲有基本香港大部份囡刀武a  ...

唔止,仲要計埋同Aids女帶漏水袋做而受感染既機率,病毒既濃度既機率,你買中漏水袋既機率..... Endless

做人驚到咁,食魚驚啃骨,過馬路怕車車死,冇咩好講

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 22:24