樓主: kakashidllm

想入行賣保險

AIA行行都難做,有心就做得好
你考左牌未阿,我都想考WO
回復 charleskjsun #22 的帖子

有興趣可以搵我傾下Offer丫~
狗狗公司都唔錯
THE most important thing is you have the network, rather than which company you work for
zetanami 發表於 2014-9-28 10:39
痴線, 識做一定做IFA, 以上所講公司產品全部都賣得, 如果你只能夠SELL死一間, 你極奇量只係一個死SALES, 只有全面理財做得到專業, 先有人尊重你, 自己諗

Ching
你覺得sales同理財顧問有咩分別
當你告訴對方你是從事保險業
hippo526 發表於 2014-11-4 12:10
保險公司就唔好做……試吓去做Broker啦

點解做broker好過做保險公司
回復 小紀 #26 的帖子

如果有個IFA想同你做一個理財策劃, 同有個保險佬想搵你食飯賣保險, 情況同感覺當然唔同.
IFA唔係保險業, 保險只係其中一樣, IFA仲有強積金, 基金好多其他關於理財既野.
只要用心做~每間都很好!
回復 kakashidllm #1 的帖子

保險競爭激,加上现在经济下滑,啲人更不願比$買,列有另一个更有前景又刚刚起步的行業,你可以考虑下,有兴趣可以PM我

最緊要跟個有料既上司!
zetanami 發表於 2015-12-15 01:11
回復 小紀 #26 的帖子

如果有個IFA想同你做一個理財策劃, 同有個保險佬想搵你食飯賣保險, 情況同感覺當然 ...

你瞓撚醒未?而家邊間保險公司無強積金,基金,儲蓄做?賣啲嘢咪一鳩樣。聽你講嗰個就真係陰公。
应该还不错,过来看看
我也觉得保险不好
入中国人寿(海外)如何呢?
好像知樓主你經歷佐呢幾年仲有冇做緊。。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 05:32