三亞BANYAN TREE 之旅

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

暑假去左三亞,住BANYAN TREE悅榕莊,首先我係由廣州白云機場飛,坐南方航空,出名DELAY,結果遲左兩個鐘先上機。
20140819_110941.jpg 20140816_202102.jpg

一落機有個坐地大水池,D魚同海龜代表海南島歡迎你。
20140816_235658.jpg 20140816_235712.jpg
20140816_235746.jpg 20140816_235838.jpg
第一晚去到好夜,先去一間平酒店,大家唔好信機場門口拉客D司機,要坐跳錶的士,我坐37蚊,但當時D拉客司機話要80蚊。
間平酒店80蚊,但都好大,櫃檯价就過千!
20140817_005013.jpg IMG_2136.JPG
第二日一出去見到條九曲橋。
去到BANYAN TREE,一入去門口已好靚(好過曼谷澳門果度咁細)好大
20140818_094938.jpg 20140818_094956.jpg 20140818_122501.jpg
20140818_122510.jpg 20140817_122449.jpg

,CHECK IN先黎一杯椰青水,
之後就坐電動車去屋仔(因為地方太大
,一入口就係私人泳池,完全可以唔使泳衣,如果你PARTNER熟水性,就可以潛入水進行名乎其實嘅水車水蕭啦!
2014-08-20 15.22.22.jpg 2014-08-20 15.27.18.jpg
20140817_141355.jpg 20140817_141543.jpg

有私人SPA 間
池邊太陽椅
20140817_151819.jpg 20140817_141259.jpg
屋內有超大床,打開落地門係泳池
IMG_2330.JPG IMG_2339.JPG
另一邊有對住人工湖嘅小茶座
IMG_2334.JPG 20140817_144122.jpg

個厠所好靚,
有淋浴間,但個室外大浴缸至正,,夜晚有射燈,兩人一齊浸,氣氛V GOOD。
IMG_2324.JPG IMG_2367.JPG
有超大衣帽間同茶水間
IMG_2319.JPG IMG_2307.JPG
夜晚出去食野,好多水果店,椰青七蚊左右,但冇泰囯果D甘甜
D芒果好巨型
果汁可買一喳
去食海鮮,要先去市場買
跟住去比D食店加工(煮),海鮮唔貴但加工好貴,唔抵又唔好味,早知留係酒店,可ORDER屋內 BBQ。
20140817_194903.jpg 20140817_195739.jpg
夜晚返屋仔,室內外又係好靚。
IMG_2362.JPG IMG_2365.JPG

第二日酒店早餐,好多野食,如三文魚呢D早餐較少見嘅都有
20140818_090019.jpg 20140818_090809.jpg 20140818_090013.jpg
,唔中意室內室外大把地方食,
20140818_095033.jpg 20140818_095043.jpg
酒店外圍好大,好多靚地方,
20140818_102033.jpg 20140818_102534.jpg
又有私人沙灘,灘上有屋仔,有沙灘排球場,
瞓係屋仔享受海風好正
沙灘旁有間吧,旁邊係公家大泳池,
20140818_095125.jpg 20140818_095139.jpg

仲可以係度借單車
週圍仲有吊床
CHECKOUT啦,見到COUNTER個WALK IN 价嚇死人,我其實網上BOOK只係比二千几人仔。
之後去亞龍灣,住一間有房有廳酒店,都只係三百几人仔,仲有洗衣机微波爐,
20140818_133924.jpg 20140818_133941.jpg
20140818_133943.jpg 20140818_134139.jpg
個廳張大辦工檯可以係上面搞都得(高度好啱呵呵)。
厠所同香港黃金海岸差唔多(千五蚊)
20140818_135355.jpg 20140818_135404.jpg
環境都靚,三百几好抵
20140818_155521.jpg 20140818_155527.jpg
去玩左三日,三亞其實玩嘅野唔多,亞龍灣可潛下水,今次無潛,但充下電,住下靚酒店都唔錯。
特別係D蜜月朋友,推荐banyan tree!

三亞真美!多謝分享來自: iPhone客戶端
回覆 讚好 不讚 使用道具

東方夏威夷。。。。。。。

亞 X X 跟住你真享受真幸福 , BANYAN TREE 我都想住下

回復 aleman123 #4 的帖子

唔好住澳門或曼谷,蘇梅,布吉,三亞,巴里果D先有pool villa

aleman123 發表於 2014-8-29 12:48
亞 X X 跟住你真享受真幸福 , BANYAN TREE 我都想住下

老實講,真係要同個身才好又肯玩嘅去呢D酒店係水度玩至正,如果我未離婚同老妻去都係嘥,要裸泳喎,除左衫要好睇至得架。

好食好住好還境,好享受,多謝分享

posts 發表於 2014-8-29 14:31
老實講,真係要同個身才好又肯玩嘅去呢D酒店係水度玩至正,如果我未離婚同老妻去都係嘥,要裸泳喎,除左衫要好睇至得架。

講中個關鍵位: 對有家室既老野,同老妻去都係嘥,帶身材女友, 一來無咁易揾到, 二來亦難揾借口去玩3日
總之係令人羨慕啦

posts 發表於 2014-8-29 14:25
回復 aleman123 #4 的帖子

唔好住澳門或曼谷,蘇梅,布吉,三亞,巴里果D先有pool villa

幾$ 一晚?

posts 發表於 2014-8-29 14:31

咁你依家呢個 身材OK 啦 肯唔肯玩就
你自己先知 , 水中---------哈哈!

2490 ¥,好抵

回復 posts #11 的帖子

有錢淫,呵呵!

度假必選。

very nice trip! thanks very much for sharing!

回復 posts #1 的帖子

三亞真係主要住酒店玩吓,其他景點唔算多
食海鮮真係擺明剧客,俾啲土豪去晒自己幾有錢,唔貴就唔矜貴
交通都唔方便,一係自己開車,一係要包司機,CALL 車

睇完都想即刻去。

好識享受,充下電,回港再冲刺過,是香港人精神!

多謝師兄旅遊分享

多謝分享

sanya only hotels beautiful,
all restaurants overpriced and too many tourist saround...