[唱K-GF] (一連兩晚)-富記vs 花都

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

(一連兩晚)-富記vs 花都

星期四晚 - 再戰富記

上次星期六同陀地玩到feel,對富記有點期待。但星期六少女,所以一定要找個閒日晚上去 check it out. 上到去應是九點三,對比週六的冷清,甫進場、有人彈鋼琴,多左好多睇場哥哥。我冇預約,冇房,要坐大堂等陣。期間客似雲來,旺場成咁…;香港真係咁多有錢佬…?

新花都時代已認識的媽咪來打招呼,我地幾年冇見,佢叫做仲認得我。佢叫我先係大堂坐女,有房再入去。我話:要陀地,唔一定出街,要黐身既…。

然而,來的女孩卻仍然是北記,後生、穿得時尚;招呼仲…無得頂。不過無得頂到有點誇,像電視劇裡富豪的十三點哎吔女友…。之後我地入房了(今次的房間比較舊,私家厠所亦沒了),北記招呼雖然係好好,但佢既相頭…又普通左的…,而且我只想坐陀地,所以冇留低。

我向媽咪重申,我要陀地。媽咪:今時今日,靚陀地唔會有招呼,亦冇咁既必要。你係單客、唔飲酒,佢地甚至乎唔會肯坐你!就算肯坐,亦唔會黐身,就算乜服務都冇,大部份都仍要收你五百小費…。 聽到呢度,我個心冷左半截…。

堅持之下陀地終於來了,媽咪帶了她的紅牌來,已經有客mark 左,我只可以坐一part。好係幾好,不過中中地…(我的偏好是o靚妹)。紅牌回去後,下一件陀地來了,幾黐身…但個樣、一般到…;雖然未致於扒,但都接近…。再下一件,靚番少少,但師奶feel。去老尖俾天價坐師奶…唉…。我對媽咪說不如坐番上次週六那個有feel 陀地妹…;但佢冇返。

好,再入新女,媽咪說下一件坐啱的話,便會收五百小費。冇辦法,都要去馬,進來的卻是一件大笨象…。我想再換,但媽咪說已冇女,只可從剛才數件中選一件。混亂下up 錯女名,所以大笨象進來了…;算罷啦。照玩(根本就是揀無可揀)。

全程都有傾有講,又簽了兩罐啤酒,玩過下骰盅(佢飲酒、我飲水)。囡囡收五百蚊小費我suppose 可以搜身,但大笨象真係攬唔落、渣唔落手…。係奄悶的情況下,呢個package既時間真係幾長…。終於到埋單,$2990,連女小費便是 $3500 了。

消費明細及現場觀察

現場係有靚女,雖然沒有眼前一亮的,但都幾好。但媽咪已講明我冇得坐…。
唔係所有女都收五百小費。其實當晚只有大笨象會收,其餘出現過的囡囡都係唔收的。問檯時媽咪會說明囡囡會唔會收小費,玩完package埋單時才會俾。
收五百小費的囡囡唔一定靚的,媽咪話既。
上次一條女直落package 價是 $2900. 今次五個散鐘都係 $2990. 多九十元,即睇女揀女果part 係好平。但如果最後都揀唔啱埋單,都要千幾落樓。因為個場會賺你入場費、房錢、生果及雜費等…。
買了package 帶女出街不會再收街鐘錢。好像我上次週六坐了package + 1小時,埋單三千二,假如我要帶女出街,我係就咁行得,唔駛再俾街鐘的錢。Package已包此部份費用。
囡囡肉價二千起跳。

個人感受

年輕時,我都玩過唔少索陀地。但最近十年,印象中真係冇…。 所以我一直都覺得、年紀大了之後,香港的索陀地係唔會受我玩,的媽咪亦都唔會帶…。但當晚由媽咪親口講出來,猶如公開處刑,有俾人判死判的感覺:「這輩子也休想再在香港玩到靚女,即使俾幾多錢都好…。」呢種歧視,在日本夜遊時是沒有的;反而在香港土生土長、在自己的地方卻只能做二等客人…。 想到這裡,心情好惡劣…。

雖然肯坐我果班黐身女招呼都好到位,亦氹到人開心的…;但俾三千幾卻要限死我只能坐相頭質素偏低(甚至扒)的囡囡,說實在我是深深不忿的。

結論

如果能放開心情,找富記那班黐身女或者都會have a good time,但我會為左食扒而專承走去駛三千幾蚊嗎…? 如果你找開的媽咪肯帶索陀地給你,也許富記仍可一試,但這些機會不是屬於我的…。

富記和旺輝的兩個媽咪都話索陀地冇我份,呢兩件媽咪都有一個共通點,佢地都係同我相識超過五年…甚至是十年的…。所以翌晚,我決定去找一個全新、不認識我的媽咪,睇下佢係咪都唔肯帶靚女俾我!

星期五晚 - 轉戰山林道新花都會

首先、此場不是舊花都老細開的,但卻有些舊花都的媽咪大班駐場。所以有些人會說和舊花都是冇關、也有人會說是有關…whatever. 當係新場去試便可。

當晚下班後,先回家一口氣book 了之後三個trip的日本機票,待去到山林道時已是晚上十一點幾。進場後有很多黑衣哥哥,又有個威猛男人來打招呼。幸好之後都係媽咪來招呼我。媽咪解釋收費,每小時六百,無分散鐘大鐘。廿分鐘問檯。一set 啤酒(半打)百幾。還有:囡囡都是陀地。

為了可以坐番較好質素的囡囡,當晚我決定破戒飲酒(只能祈禱不會病發),我亦無再說:「要黐身的既。」我只告訴媽咪不要帶太冷淡的來。媽咪回應:這個當然。

囡囡進來,雖然唔可以話係索,但已比在舊花都、旺輝、UNO、富記、媽咪肯帶俾我坐果批高了幾班…,我…開心番了。囡囡好young,皮膚好嫩好靚、著得好sexy但冇撈味、反而係好精神、又talk得果隻。仲有佢幾黐身,貼住坐,攬到實,摸大脾摸到好入(超超短裙)都得。

我地吹下、玩下、猜下、飲下(好Q慢果隻),有時氣氛會高漲都又叫又笑…。自從飲唔到酒之後,已有三年半沒有這樣玩了,彷彿有點時光倒流十幾年前…。當中,氣氛一度高漲到我以為會有艷遇…,但最後都冇野發生。深入搜身我沒有試,直覺告訴我、我是會被格的,我唔想煞風景,這是我對玩feel 的執著。但無論如何,囡囡既黐身程度和玩樂的氣氛,我還是很滿意。雖然她說自己是新人,但我覺得佢幾PRO囉。

可能太耐冇玩猜枚飲酒,而且氣氛又咁high,我太忘形,忘記了時間;Waiter 開門說已打佯,叫我埋單。我問媽咪我坐了幾耐,媽咪說我應該來了五小時。 埋單…oh my god,是 $3857!  我叫媽咪下次記得提我時間。

消費明細及現場觀察

如果我真的玩了五小時,平均每小時便是 $771。當時聽到「每小時六百」,下意識覺得較平,完全忘了入場費、雜費、加18% 那些費用,又玩到唔知時間,今次較為失預算了。 不過,如果keep到個時間,我當實際收費是八百元樓下,玩足三小時,埋單只係二千四,咁玩法就會平過富記好多。當然,忘記了時間張單就會好融。

花都會只有十間房,所以媽咪叫我下次最好做預約。但星期五晚所見所聞,該晚卻是冇乜客人,富記多扒則爆到九彩,令人摸不著頭腦。

個人觀感

新花仔,地方細,又黑黑地,似足佐敦既細場。不過綜觀巴打的報告、自己的經驗,囡囡在相頭上,陪玩氣氛上都不錯; 就搵女陪玩方面,呢個場或會是不錯的選擇。至於鹹濕方面,因我唔係太執著呢方面,我沒有意見或心得可提供。當然,各位高手CHING,如知道有唔格手、可隨便深入搜身既索陀地場,都希望可以指教下小弟,在下會感激不盡。

經過今晚我才知道,原來仲會有正陀地o靚妹肯招呼我,而我也仍能和當中某些可以溝通到,甚至打成一片。花都之旅,把我的心情從谷底拉回上來…。

後記和結論

星期六晚,突然想見番富記個玩FEEL 陀地,致電週六晚另一個媽咪,佢話囡囡好耐冇返、可能已冇做。算,慳番三千二,亦代表我可以忘記富記(除非我願意不問相頭、俾三千齋玩招呼)呢個地方。 如花仔可以繼續keep到呢個質素,佢將會成為我十年來首個香港主場,即使冇得鹹濕,有黐身靚女熱烈陪玩都係令人心情愉快的事。今次飲酒意外地沒有感到太大不適,但始終要就住身體,唔能夠去太密。

兩晚夾埋連的士錢花了成七千五,在日本、其實兩晚夜遊都係差不多價錢,但一般我會玩到四個場,當中亦一定會有照顧到肉體需要的地方,而香港玩法就齋左的,不過勝在同聲同氣…。如果想鹹濕的話,也許我要回旺輝茶仔碰運氣了。

首次在港玩到咁豪,又係荷包休養生息既時候…。 長文眼痛,謝謝觀看。

(完)
感激師兄祥細報告
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 cyberkencyber #1 的帖子

師兄, 聽聞佐敦有個場好多陀地, 仲要好索, 黐唔黐身唔知, 但聽聞都好貴下, 皮幾野落樓

之前一直想試下富記,見你講到冇熱大班情況咁差,刀係慳番

有窿路食到架妹都好丫,我上次去東京DELI比人呃

皮幾野落樓,仲要係服務不詳…;已經完全超出我的負擔能力了。相信一般巴打也不會隨便試場。

艾沙后 發表於 2014-9-14 07:16
之前一直想試下富記,見你講到冇熱大班情況咁差,刀係慳番

我同富記個媽咪識左起碼五年…,佢以前係舊花都佢都係咁做野。諗番起,連旺輝、日本城個熟媽咪都係咁,可能真係識我太耐,對我有「先入為主」的感覺,唔肯帶靚女俾我。其實係的媽咪做唔到野,還是近十年這些場美少女待客的場風真的已變成這樣,便不得而知了。

多谢分享,我比较少去呢D,學到嘢

滾滾紅塵 發表於 2014-9-14 09:49
有窿路食到架妹都好丫,我上次去東京DELI比人呃

在日本玩真係要識少少日文,再找日本人的案內所幫你搭路,咁就會比較有保證。否則真係會好易俾人呃。

嘩多谢分享

cyberkencyber 發表於 2014-9-14 10:42
在日本玩真係要識少少日文,再找日本人的案內所幫你搭路,咁就會比較有保證。否則真係會好易俾人呃。

我一入案內所, d架仔知我係外地人已趕我走了

滾滾紅塵 發表於 2014-9-14 10:52
我一入案內所, d架仔知我係外地人已趕我走了

我以前都俾人趕過,但如 CHING 懂日文,不妨多問幾間,不要灰心。我在日本版 Part 5 文章回應部份曾介紹過一間,CHING 可以參考。但他們能介紹的、一般都係傾計場、渣波車輪場。始終作為外國人,我們開大的選擇不多,暫時能接納我的高級DELI 場亦只有一間而已。

超詳細報告, 樓主好野!!!!

樓主不如搵多三兩知己一齊去, 因為好多靚女都唔坐單客

Ching 你不如講下旺輝, 茶仔玩幾個鐘點計

多謝CHing分享及分析。

cyberkencyber 發表於 2014-9-14 10:35
我同富記個媽咪識左起碼五年…,佢以前係舊花都佢都係咁做野。諗番起,連旺輝、日本城個熟媽咪都係咁,可 ...

可能客多到唔休做,咪冇心留客

cremains 發表於 2014-9-14 13:18
Ching 你不如講下旺輝, 茶仔玩幾個鐘點計

上次玩3個散鐘 $491。但茶仔一般女少,成日齋等冇女坐。就算有都係扒。雖然上次有驚喜,但客觀睇唔係好惦,我只會好間中才會試一次。CHING 要去、要有跌錢的心理準備。

同C兄一樣, 由2X碎玩到E+變左老鬼,D靚妹唔會同我玩,  不過都重可以飲下酒  
咁睇黎新花仔都可以試一下喎..7百多D一個中(連18%)都可接受, 好過MK, JD果D場都耍差唔多五百一粒中, 但我念花仔D女家教會好D啦.....

師兄分享非同凡響