生理問題。。痔瘡

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

係咪年紀大就有。。醫生話。。由佢爆。。爆完就無野。。係咪咁架
睇多個醫生攞意見啦, 無理由有佢爆喎, 唔痛咩?
$ y9 o6 b! A- }) n
回復 datedate #2 的帖子& G: O6 L! u4 E! U& [" l, ?& A7 e& K

1 H8 @1 b. j+ {% R醫生話好細粒...係出面都見到...由佢爆..爆完就好....佢話嚴重做手術先有用...果D貼...膏其實無物用...
回復 annabellahill #3 的帖子
, r6 f3 f  {, `* u8 e  Z1 K& `4 o5 i; Y
唔痛唔剩唔使理啦
  E( n0 u' l1 C( R* r輕微醫生有藥食消炎
% F1 f! F8 M/ n2 z/ p/ h8 _  }8 e* m嚴重先要做手術
回復 datedate #4 的帖子5 y" b6 @: I% V- j7 O

) d8 u+ W+ D# }" h但流血亞...男人M到咁....
, e- y. U( W3 F7 N
可能加拿大醫生唔識醫....
唔系一定老先有,如果成日坐寫字樓壓住個 patpat都好容易有.但痔瘡有分內痔同外痔.樓主應該是外痔,如果好大粒先要做手術.細粒應該醫生會比啲痔瘡膏你塗.
師兄去厠所不要坐得太久。$ P) |2 [9 x3 ]4 l: s8 G8 z
祝身體健康
孖T 發表於 2015-6-11 18:34
' f& \9 G; n) w+ D! E師兄去厠所不要坐得太久。
, y( t8 L! K; r' R6 S祝身體健康

R( ?7 V& t( I4 n1 A4 ?$ y+ x) n' _有幫助㗎?
回復 宝石蓝 #9 的帖子
: e. ]4 Q9 ^3 s7 j5 [! P' K* o0 K+ |8 L1 m- n/ l
坐得久肛門充血有可能生庤,同時便便太硬也可能生庤。
自從痔瘡(內痔)做了手術後;朋友教小弟在大便之後,不用厠紙去拭抺,改用凍水喉水噴澆淸洗肛門,持之以恒,就再無痔瘡之苦.' c; H7 Z) M" @: S: G
我7年來再無痛和流血.
dd.chan 發表於 2015-8-2 21:15
0 C1 k) Y$ [2 m  [* [自從痔瘡(內痔)做了手術後;朋友教小弟在大便之後,不用厠紙去拭抺,改用凍水喉水噴澆淸洗肛門,持之以恒,就再無痔瘡之苦.
3 O$ x" w# w" r, h我7年來再無痛和流血.

/ f4 f+ e. b1 ]$ L& r恭喜師兄脱苦海!
回復 annabellahill #1 的帖子' N0 ~9 U) z) `8 E
4 p- W1 V9 H2 ?7 y- }3 [
發帖很用心啊!
好簡單,每日縮肛,
3 {" z; x! p6 y+ V尤其沖涼時,用溫水射個屎眼7 H3 j% U6 U, z# J" D$ o  v" E
增加血液循環,同時縮肛門至小30下,
/ `, w, R# }) T( r, y1 G- t如是者,好快好
睇下醫生好..............
annabellahill 發表於 2015-5-26 19:35 1 g* @3 K' h& x& Q& ]5 ?
係咪年紀大就有。。醫生話。。由佢爆。。爆完就無野。。係咪咁架
5 Y* \' W7 Y; V% t
唔一定,! Z/ P% H1 `! W
痾屎唔出常谷大便就會有
ccccczzz 發表於 2016-1-5 07:34 9 j& |: d7 E$ E6 P- |
睇下醫生好..............
0 m1 M$ U* x- J5 @+ _, h6 a
樓主睇左醫生話。。由佢爆。。爆完就無野。。係咪咁架
如果你真係覺得煩,細粒都可以做手術割咗佢。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 15:07