邊位師兄幫手解釋一下

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

好想學呢招, 夠實用, 唔該先.

[media=x,500,375]
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

第一招, 叫兔跳, 第二/三招都係馬跳....  都係玩熟chok頭之後先會玩.  
回覆 讚好 不讚 使用道具

練多D就得

跌多兩次就 ok

chok頭唔洗學, 一試就得, 起到半尺都冇難度, 問題係唔知點先起到尾. 師兄有冇辦法, 或者講下片中既教程, 我唔係好聽得明.

hk3937 發表於 2015-7-9 14:57
好想學呢招, 夠實用, 唔該先.

[media=x,500,375]

首先你要搵架輕身嘅車,用脚踏同手部嘅力令到車頭拉起,當頭轆過咗障礙物後,再用力將橫把推前及壓下就可以做到呢個效果。
(當然要配合埋速度。)

想玩依招真係只有一個方法.  就係每日出車之前, 唔好坐上去, 只係用雙手拿呔, 係地面做相同提舉動作, 做到無力先出車....

唔該晒咁多位師兄, 呢招真係好用, 又可以有d精神寄託, 如家初步己經起到2寸尾, 有冇師兄教路點先可以跳高d?

回復 hk3937 #8 的帖子

6樓師兄講咗重點啦..... 首先你要搵架輕身嘅車

東方人體質同西方人好大分別....  同時又無專為東方人身形而設計之單車....  

你想效果好.... 真係好難,   祝你成功啦....

補充內容 (2015-7-13 14:19):
重要係車大小/重量, 另外係個人手力....

補充內容 (2015-7-13 14:20):
如果呔係用波蘿釘, 一定跳多過2吋.

呢條片仲利害, 連細路都做到. 仲要慢慢做.

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

各位師兄, 片中教既提尾車 look 方法真係 work, 原理好簡單, 就係手推 handlebar, 腳用 pedal 向後壓, 其實等同用手同腳提起成部車, 要高d就跳高d. 冇左呢個動作我就做唔到. 好大分別.