[搵囡心得] 胡志明之旅完滿結束(DAY 1 + DAY 2)

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

胡志明之旅終於完滿結束,在此要多謝各位提供資料及意見的師兄,更要特別鳴謝越王Austin兄不厭其煩地提供寶貴的意見。

Day 1: 去酒店放低行李後就去食野,之後都係喺區內觀光,越南真係好很熱,本身仲諗住冇香港咁熱可以過黎避下暑,點知仲熱過香港,一日起碼要換1件衫……
食完晚餐後就去越王介紹的VIC CLUB,一坐低媽咪就放低個大酒drink list,問佢攞個啤酒drink list,就好似有D白眼的樣子,之後見到場內有好多囡囡,質素真的幾好,我哋嗌咗3個坐低一齊玩,3個裡面有2個係學生,睇黎有好多學生妹喺度做兼職,朋友問價囡囡都係開300USD LT,捨得使錢的師兄真的可以黎玩玩,不過我自己覺得服務應該麻麻。囡囡識少少英文,不過都係有限公司,大家言語不是太通的情況下都係攬下摸下飲下,冇咩交流,最後每個囡囡派20萬小費就轉場去范五老。
埋單酒水每人大約二百零港紙

(VIC CLUB其中一個囡囡的ZALO相片,3個入面最差的1個)

范五老酒吧街好熱鬧,最後求其喺一間酒吧坐低,2個囡囡埋黎坐低消酒,質素就麻麻,不過囡囡都幾玩得,又識搞氣氛,其中一個妹妹好冧個friend,喺咁叫佢老公同錫佢,奈何我個friend唔受落(唔知係咪因為要扮正人君子,哈哈),最後坐左一陣就返酒店休息了。
埋單每人大約150港紙

返到酒店其中2個friend叫左WECHAT妹上房(1個50USD ST,1個60USD ST),本身諗住都叫個WE CHAT妹上黎玩下,之後其中一個friend話貨不對辦同服務一般之後就打消念頭(但其餘1個friend話可以,服務都算做足)。

Day 2: 晨早流流跟local tour去遊湄公河,本身個團話6點至返到市區,最後5點零就返到了,我諗成團裡面得我地幾個想快啲完結,因為夜晚要去Fortune 1 KTV,大家都驚過左揀囡吉時(夜晚7點半)。
回程返到市區勁大雨,所以我地匆匆食過晚飯,返酒店沖過涼就飛的去目的地。
當晚叫左Austin兄既舊相好秋秋book房。原來秋秋媽咪當晚放假,秋秋就負責幫手帶女。
到左揀女環節,第一批有約10個,其中一個囡囡幾突出,後生同樣靚,我同朋友講話︰「咦,嗰條女唔錯喎」,朋友亦認同,之後佢飛快地就揀左返黎(有啲後悔添……)。
之後幾批入黎的囡囡人數好似越黎越少同質素每況越下,但朋友都陸續揀到囡囡,我最後都喺頗為勉強既情況之下揀咗一個。
基本上全部囡囡都識少少國語,玩骰盅都冇乜問題。但感覺越南KTV囡囡數量不是太多,而且玩得冇咁放,硬件亦麻麻,但由於新鮮的關係,小弟都覺得幾好玩。之前所講既後生靚女十分爛玩,成晚冇停過咁撩是鬥非撩人玩(囡囡又靚又玩得,朋友運氣真係好),所以當晚大家都飲得好盡興,有2-3個(包括我)都飲大左,其中有一個朋友更加上到酒店房至發現唔見晒放喺前面褲袋既美金(約600美金)……但已經唔知係喺街唔見定喺K房唔見(當晚佢條囡囡原來仲要係打假波,朋友真係堪稱黑仔大師)。
由於我件囡囡一般,所以我冇帶佢走,俾左50萬坐枱費佢就算,其他都有帶囡囡走。
埋單酒水每人大約600港紙

返到酒店就一齊喺對面食宵夜,期間寂寞難耐,喺酒醉狀態之下打左電話俾秋秋問佢上唔上黎陪我,佢又OK喎。
其後秋秋上左黎,咁就過左一個晚上了。之前師兄們都讚秋秋服務好,但我就覺得一般啦(冇吹奏服務),可能因為大家之前冇乜喺KTV交流吧。
最後就繳費俾秋秋: 150USD (有啲朋友有另外俾坐枱費50萬囡囡,有啲又冇俾,所以都唔確定其實坐枱費係咪要俾? 因為之前KTV個經理話,囡囡每小時收13萬,所以可能囡囡坐枱費已經計左落張單度?)

(朋友的後生靚囡囡)

(其餘囡囡)

待續

She is the worst!? Oh no...
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 roy678 #1 的帖子

Thank you for informative report.

第一個女女吳差
LT 是或否 over night or 4 hours ?

女唔錯.

粉嫩 水灵  大赞。

多谢师兄越南adventure 报告!

多谢越南 报告

越南K房同大陸係無得比. F1比其它K房已經好好多起碼有點歌機,好多於家重系幾本天書比你 揀歌,一頁一頁番到你 頭到暈。 秋秋上次真係好好服務, 做足全套重可以大車 and 拍照. 可能我呢個老鬼夠靚仔吧。

回復 joelai338 #4 的帖子

LT should be over night.

多謝報告👍🏻小弟十月頭都會去胡志明,依家都在141做緊功課
一定會去fortune 1 KTV 想問吓現在囡囡ST & LT價錢如何?是否和常平一樣LT=可做兩次以上??基本服務又如何?(如會有吹奏服務嗎)
謝謝

越王, 可否pm 秋秋個contact 俾我

多谢師兄靚圖及useful report

真是羨慕感謝師兄

回復 austinpower #9 的帖子

哈哈!Austin兄確又幾靚仔,再加細心对囡囡,實冧死D女.

回復 austinpower #9 的帖子

同啫唔同柄

回復 rma #11 的帖子

ST 100USD , LT 150USD
至於做幾次我諗同大陸一樣都冇規定吧, 睇個人能力同囡囡有冇詐型嘅啫。
2個冇吹,但其餘3個朋友都有吹奏服務。

D女好得,我見其他報告D女真係.......

個個囡囡都好正喎!!!!
點會差啊~

very good !!thank you for your sharing!!