[搵囡心得] HCMC 2015, 11 月. F1 KTV + beer om

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

3D2N  行程, 為答謝向我提供很多有用資料的師兄.
特此 REPOPRT(多謝: Austinpower 兄 及 dd.Chan 大大)希望給未來去 HCM 玩的兄弟多一個參考.

第一晚, 飛機 Delay 了2小時. 馬上飛的去Plan 好入住的 F2 Hotel.
Plan 左去 Q3 玩的朋友, 不防考慮住 F1, F2 或附近的Hotel.
行路去 附近 KTV 或 beer OM, 都是 10分鐘內.
下一條街亦有 Pho Le 食.

去到 F1 KTV, 已 Vietnam Time 8:30. 在網上約好了一位台灣朋友同行.
去到相認後即上 F1 KTV.
冇留房, 冇相熟 Mami.
介紹了第一組的 Mami 給我們.
講解各項收費, 除了明 500,000 Mami 及  500,000 小姐座台, 其他唔知佢 up 乜 9..  但小弟一早在此取經, 收費心裹有數. 是 9 但, 叫女黎啦喂.

First Round, 約10 個可出街, 5 個不可. 不可出的我沒看. 可出的, 有 2-3 個看似 20左右.  整體比 澳門金池 d 越女好 – (玩開 MC 的就會明).
但我係好高要求的煩人. 再看第 2 round, 等了 15  分鐘才到.
第 2 round 可出都是約 10 個. 台灣朋友還要再看第 3 round.
我就 pick 了一個我很有感覺的.
台灣朋友最後選了一位不可出街的.
我估如果還要再看, 我想可叫另一組 Mami . 但當然, Mami 小費要比多份.  因為我問了囡囡, 大約有 100位小姐. 減去 放假同座緊客, 應該有 40-50 個可選.   我估Ja, 有錯請 C hing 補充

囡囡是怎樣, 玩過乜..  唔係我想 report 的. 因為各有所好. 我覺得另我動心就是食到好野.
8:30 座到約 12:30
埋單: 3百2十萬.   因台灣朋友原來唔夠錢, 要出埋美金補.

我自己出了: 1,700,000. 埋單.  
Mami 小費 500,000
待仔 Tips: 囡囡係咁要我比多 D 待仔 tips… 冇所謂啦, 出黎玩得.有限錢. Total 比了約  150,000. 如果為了果幾十 HKD Tips, 自己唔開心仲 on9.
我條女, 講好玩 LT 到明天 1pm.  Total 200USD + 500,000 小費

以HKD 計. 姐係我 Total約比了  800  +   囡囡 約 1700 = 2,500
如果台灣朋友能夾足 一半 . 我應該只要比  680 +囡囡 約 1700 = 2380  (都係果句, 是旦啦, 唔係多錢, 太計較玩 LT 都唔開心咪仲 on9?)

講真, 係 Macau. 或 HK 玩 CC.   HKD 2500….  只係可以同條女係房一個鍾咁大把. 所以我覺得抵玩. 而且好識 Lum 我地. 又好傾.

LT - 最後條女陪我, 食埋 Pho. 到明天下午 1:45pm.先走.
至今仍一直不時跟我 Wechat…..  ^^ .. 初戀感覺…..

第二晚, 一條友, 去搵 beer om.  冇特登搵邊間, 但先看到就是 洪發..  , 18:45. 一經到門口, D 人就黎 welcome 我 (我個樣 好似要搵女?  Answer should be YES)
房細, abit old..  totally can’t compare with F1. girl quality also can’t compare with F1. 如 Austin C hing 所講, F1 都搵唔到岩食, 唔洗去 beer om.

都選了 2 個順眼的座…….. skip 500 words.
話左幾次唔開 K. 但屈我機. 照開唔肯熄. 算,表演比佢知劉德華上身係點.  2 條女以為我係 HK singer.
7pm 座到 9:30pm
埋單 1,200,000 (唔 9 知點計, 是 9旦, 有限錢)  
+ Mami 300,000
+ Mami 屈我機 比待仔 Tips 100,000
+ 1 條女座台  300,000
+ 1 條女 ST around 2 hours.  2,000,000 (包座台 fee)

= Total 計HKD:  1400

總結: 我會去 F1 or F2.  more clean, girl choice better, D 女 pro 好多, 好識攪氣氛, and I think basic 都識國語溝通.
D 女平均亦高 d, 腳長.  beer om d 女 avg 得  150cm tall.
但我諗一條友去 F1, 會貴過去 CAT walk. 係 LT 錢比 CATWALK 平. (台灣朋友前一晚去了 CATWALK,座 3小時, 埋單 HKD 6XX.   但LT 開 USD 300) 所以場內埋單計, 一條友去  F1 一定貴過 catwalk.
最小 2 個人去 F1 就會合理 D.  

但如果大家冇乜要求, 正常就食得入口. 咁 beer om 係超抵. 但基本上我去果間 beer om, 冇女可以 LT.
可能你 11, 12點先去玩, 就有機會 LT.  beer om  d 囡做 2 round,.  同我 ST 完, 仲要返去再開工.

以上只是個人今次經驗, 你的命運不一定一樣. 請只作參考.

多謝CHING 報告
請問F1 ,F2即系邊到
回覆 讚好 不讚 使用道具

very nice report, catwalk d 女係咪好正呀? 你朋友有講嗎?

認同你的講法。出來玩唔洗做大爺,但亦唔好為幾個小錢斤斤計較,整到自己唔開心。

溫馨提示,如果想去 F1 玩就唔好入住 F1, 住F2,因為酒店 policy 唔比帶場内囡囡返同一間酒店。外面帶返來就Ok。同樣,去F2 玩就入住F1.

回復 austinpower #4 的帖子

住 Intercontinental 有冇問題?

回復 hangten #5 的帖子

過夜肯定唔得, 九點前離開可能ok。最好問清楚,每間都唔同.

多謝REPORT, 希望有機會多多交流,我嚟緊都會去HCM 玩

回復 馬仔05 #2 的帖子

Fortune 1 Hotel, Fortune 2 Hotel

回復 chuchufish #3 的帖子

CATWALK 肯定正過 F1.
2 年前我去過一次, 不過冇座女....  但眼見正的都不小.
選擇多, 且我相信是越南最 Top 的其中一間 (我講 D  女).
and usually can speak english or 國語. 座女溝通唔到, 幾正都冇引.

回復 luvsupernatural #7 的帖子

可能 12月要再去......

回復 vincent006 #11 的帖子

should be not. have some task need to handle, so may be go vietnam on Dec.

我同朋友12月初也去

lks 發表於 2015-11-12 13:04
回復 luvsupernatural #7 的帖子

可能 12月要再去......

你就好...成日可以去

死人VISA 好撚貴

lks 發表於 2015-11-12 20:29
回復 vincent006 #11 的帖子

should be not. have some task need to handle, so may be go vietnam on Dec.

ching- if u have dates on Dec to there, please let me know if u have interest to go together.

回復 vincent006 #15 的帖子

sure. if I really need to go. I will post a topic here

luvsupernatural 發表於 2015-11-13 02:07
你就好...成日可以去

死人VISA 好撚貴

越南政府為鼓勵本土旅遊業,宣佈在11月23日越南簽證費(visa fee)減價,在網上申請落地簽證(landing visa)約US$50.不妨考慮去玩下.

回復 dd.chan #17 的帖子

good news.  but I dont need apply visa. 😆😆

多謝師兄分享同忠告

用手機回應 chuchufish #13 的帖子

我都打算十二月初去。可否约埋?