婚後性生活變小問題

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

婚前本身都好少同老婆搞,同佢咩都好,就係呢方面佢好難點著我,而且佢本身都內向,我唔郁手佢都可以一直都唔提出。
( ?* p9 b% S9 [. y5 ?! A% K
: L- V& }# D1 Y. W. u* `& B婚前本身都一星期一次,到呢家直頭一個月一兩次
9 w; X# m% ^) _- _5 k
. r# o# Y% d# `1 N, M3 L結婚先一年左右,咁樣係咪叫做唔多正常,定係婚後大部份人都係咁,變到好似對老婆無咩意欲
婚前都好少搞? 你本身對佢冇性趣?
唔係想生仔的話,少性生活又有咩問題呢?0 ?/ x# g  F" I% F; N
不過,再咁落去,好快就會變成1 年一次!
本身你對你太太冇性趣,還是對其他都冇性趣先,如果本身對性要求唔多,而太太又不是太需要,咁就順其自然,夫妻相處不是只靠性,還有感情來維繫。
師兄小心小心!
4 W6 U, g7 E% ^. z/ y7 Z
" F3 p1 Q: _+ `小弟都有類似問題: 問題係老婆想要, 但老公唔多想搞....久而久之一個月都冇一次3 p8 B* L& ]- Q2 V
唔係老公冇需要, 而係唔知點解對老婆提唔起勁....其實係知咩問題的, 不過又好難同老婆講, 好煩!
这样的确很尴尬,想说有说不出口,这个话题的确敏感。
會吾會你有工作壓力或者其他原因呢,試下同老婆去下旅行之類可能有改善
請問樓主年紀?; j4 |$ v% L  }" [# k
從養生來說:
  l& f9 y( M& i( T9 A40以上一個月只執一劑8 Q5 e' a3 O' S; }- s% u
50以上分床睡,減少相互影響
# }& J% c7 `) t2 h0 j1 u8 a60以上更要分房先睡得安
唐狗仔 發表於 2016-1-4 00:08 ( ]4 ~3 `9 F4 Y" ~3 N. f( R9 u
好有道理喎

2 s3 u; q: @4 C  S( L  }$ |/ R黃帝內經有云: 身强力壮者,可以一周三、四次房事,甚至一天一次,年龄较大、身体虚弱者则要节制房事,如一周一次,半月一次,甚至一月一次。房事不宜过早。男子破阳较早,则伤及精气,女子破阴太早则伤阴气,严重的还会导致未老先衰。
getting lessen and lessen
夫妻之道房事次之彼此關心照顧最緊要
講到底,這是兩個人的事,雙方覺得冇問題就即係冇問題!
henson1984 發表於 2015-11-12 20:27 ' V2 g& B$ S) U5 r, r  j2 z  m" s
婚前本身都好少同老婆搞,同佢咩都好,就係呢方面佢好難點著我,而且佢本身都內向,我唔郁手佢都可以一直都 ...
% g4 m2 q! N' [, }
我情況同你一樣- T. n1 n2 x0 r) V7 t" p
但我係好鍾意搞野既人
- w5 @" q! k0 e# X: x有時谷精上腦真係唔搞出面既女人唔得6 @" R8 {% `& G3 |" E: t$ ]! Y
我都無辦法
感情不只是只在性愛方面,2個人的相處,生活方式能不能配合到也很重要
最緊要由細微野開始,花d心思,製做浪漫。
谢谢楼主,好久没看到这么好的贴了,我惊呆了,好贴啊,很难得的好贴

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 05:23