[搵囡心得] 越南夜遊之旅分享,感慨良多

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

第一次去胡志明市,係6年前囉,當時感覺落後好多,夜晚好多地方都係烏燈黑火,當時我都係住喺1郡,仲記得係 A&EM HOTEL 喺  THÁI VĂN LUNG。嗰個時候都開始見到佢有啲分店,但都係似BOUTIQUE HOTEL型式有3-5 層高,3星級,但硬件幾新穎同有STYLE,估唔到幾年後嚟,已經開到成行成市,好似LIBERTY HOTEL 咁,而家成幢嘢,高得好緊要,4-5星級咁。

另一樣嘢就當然係而家啲POOL BAR 同酒吧冇當時咁明刀明槍啦, 當時我住嗰幾條街,周圍都有日本,韓國店,有啲酒吧仔好似日式居酒屋咁,即時揾囡傾,即時上閣樓開波同你吹。 打POOL 就仲方便,啱晒我呢啲直接0既人,同條囡打波,可以抽水,贏咗條囡就會除衫你睇,當然,我會揾埋佢出去開房啦,俾埋BAR FINE 帶囡囡出街,仲免埋你之前點嗰啲酒錢,當時條囡都好正,玩咗2Q .....而家我諗要去得遠啲先有得咁玩LU...

好啦...回味完...講吓今次去嗰過程, 首先多謝喺版內發咗咁多正帖0既CHING 們,仲有交流過0既CHING...真係俾到好多INFO 我

今年去過兩次,頭一次去,純粹諗住落POOL吧揾食,點知胡志明市已經變晒,同幾年前唔再一樣,地方靚咗乾淨咗,燈火通明,但以前啲吧就俾人掃晒啦

用 WECHAT
咁只好用WECHAT啦,大家都知Wechat 九成都係假嘢,多數係AGENT,不過當時唔知,咁咪叫上酒店玩囉,叫咁多次,係得兩個係真人,不過間中都有啲係唔錯0既囡囡。呢方面就要花多啲時間,唔啱就彈鐘,叫AGENT 再俾過,一過壞處係花時間,同引起酒店方面注意,咁可能唔係太好。尤其是係你住啲4星酒店,除非係好大間,佢唔覺你行出行入,不過多數都係要用KEY CARD 上房。所以一係你就直接問雞頭可唔可以去佢酒店度揀囡,佢地會喺啲1-3星酒店度打躉,可以冒吓險去睇真人,不過呢個方法會怕佢唔俾你走,我個人試過,就冇事,不過都係會有啲驚驚0既,最好唔好太夜去或者小心唔係太偏僻,其實OK。

另外,我個人覺得,你都可以聲東擊西,去你酒店樓吓或附近啲咖啡室外公眾地方約見,當然叫佢地唔好著得咁性感啦,其實酒店STAFF見到都知咩事,我自己多數都係下午黃昏咗右揾囡囡,因為太夜就未必可以帶囡上房。所以見咗面,飲吓嘢等同揀囡,不過就要小心有公安喺附近囉,呢招我相信喺4-5 星酒店係冇問題,我自己試過一次。

亦試過AGENT 夜媽媽,叫條囡去我酒店LOBBY 坐等我落嚟接佢,屌....醒少少啦...真係7到冇朋友,最PK 就係個RECEPTION玩嘢,唔係我帶囡上房,一定要我開間房先得,咁我就跟咗條囡去出面啲酒店仔度開房囉,SO FAR,都安全返到嚟

另外,一定大把人用WECHAT 揾你,咁你一係叫佢VIDEO CHAT 去驗吓囉,唔肯,就一係冒險睇吓,或者算數,去第度。

落BAR

有啲吧,你去到就會見到啲囡坐喺BAR 枱坐成晚,眼望望咁,我自己就有落過去LUSH,氣氛唔錯,多遊客,有幾件係雞FEEL,不過中囡,所以冇興趣揾佢
http://www.lush.vn/

另一啲DISCO BAR (如 Gossip , Canalis club)就好明顯係有駐場PR 同MANAGER,問你要唔要陪酒咁,好處係即時有囡睇,揾人陪酒,男女陪酒都有,又可以去齋飲或者自己跳吓舞。啲囡質素亦好正,同其他大NIGHT CLUB 如 CATWALK 差唔多,我眼見都有啲MODEL FEEL, TIPS US 25 俾囡囡,有啲PR 都好PK 要R 你TIPS, 我試過同一個場內,有個女PR MANAGER 好好,不過英麻麻地, 而另一次去,就係一個男PR,條有仲要抽我水摸我,同埋R TIPS   DLS  當然我冇俾佢啦, 之後我攞咗囡囡CONTACT, 不過傾唔啱價,我最後都冇揾佢開波。

不過呢啲場音樂好鬼嘈,玩一晚我耳嗚咗一日。

Massage  場

個人麻麻地玩邪骨,因為未必有得開大,而且囡囡質素唔一定高,同埋揀囡唔方便,只可以彈三ROUND, Phạm Ngũ Lão 嗰邊都幾多,我去過一次,會問你要唔要VIP MASSAGE(其實只係房大少少,條囡會喺浴缸出面幫你洗,而佢唔會除衫同你一齊洗),而且MASSAGE 囡囡成日都會同你R TIPS, 未打飛機又R, 打完飛機又R, 走時又 R, 屌...乜MOOD 都冇晒, 約佢出去開波又會開天殺價,更加唔使旨意有好SERVICE,所以一係揾到啱心水,又夾0既囡囡先會另外再約佢去開大。

落Night Club

呢個比較有保證啲,爬完帖,我只係去過一個NIGHTCLUB 啫,就係去 Catwalk。下次有機會先試其他CLUB!
感覺好舒服,乾淨,而且音樂唔會好嘈,可以傾到計,LIVE BAND 都好正,唱歌好好聽。 MAMASAN 一個識英文+國語,另一個識英文。
當晚睇咗三ROUND先啱心水, 點知傾落先知囡囡唔出街,而且有小朋友,不過個樣同身材皮膚都好唔錯,全程同我國語溝通,佢係中越混血所以識中文,咁大家都係吹吓水,飲吓嘢同摸吓佢,唔係點樣大抽啦...

到咗大約12 點度,出返門口,會見到幾個囡囡喺出面等,其實係可能等緊客人,MAMI 知我條囡唔出街,就叫我出去揀囡出街,原來唔一定要MARK 邊條囡陪酒先同嗰條囡出街,因為囡囡都可能會REJECT 你 就好似我咁樣...所以,最好問清楚邊啲囡囡可出街先至MARK, 或者叫MAMI 只俾肯出街囡囡你揀
OVERALL, 我飲咗4罐啤酒+陪酒女郎錢= $3X US
另外要俾囡囡TIPS $ 25 US

最後我就揾咗一個囡囡,同佢出去玩ST,不過因為一啲原因,變咗第日先同佢開波

著到咁鬼性感,佢話好正常喎

下午佢上嚟我酒店,慢慢玩,食少少嘢先開波,一啲都唔使趕,本來諗住同佢出去食飯,不過佢著成咁,我就費事啦
同佢玩幾好,起碼溝通到,有大車,環吹,不過佢樣唔算好靚嗰隻,身材就唔錯,我捽吓佢西,大家都有FEEL, 佢吹得又幾好,仲話可以
口爆添 不過最後都冇,等下次再嚟玩先約佢LONG TIME 過夜加口爆啦, 最後俾US 200, 冇R TIPS ,玩咗約3 粒鐘,算唔錯啦

攬囡酒吧 (我估係CHING 所講0既 BEER OM)

喺胡志明最高嗰幢大廈地標 (Bitexco Financial Tower)附近,有幾條街(Tôn Thất Thiệp,  Tôn Thất Đạm)都好多酒吧,一睇啲裝條同燈0既顏色就知有啲古惑嘢,入去飲嘢好平,啲囡可以抱吓攬吓,我嗰個好好傾,英文多數都好好,樣就一間間啦,可以喺外面裝吓先入去都得,或者入去望吓,唔啱就走囉

最後介紹幾個飲吓酒0既地方俾大家:
SKY BAR:
1) CHILL (呢家好出名啦, 不過真係太過貴囉,可能你係豪客,開枝酒,靚仔可以揾到高級囡囡都唔定)
2) Air360  平少少,地方大,抵飲啲,個景都唔錯,近Ben Thanh Market  http://air360skybar.com/
3) Glow skybar  呢間比較細,周圍係商業區 http://www.glowsaigon.vn/
4) Cobalt Restaurant and Bar by Pullman Hotel  呢間都幾高吓,位置唔錯, 喺 Bùi Viện 附近

另外,各大酒店都好多酒吧可以上去,胡志明真係好多ROOFTOP BAR, 有時抬高頭望吓,都好易揾到!

BEER GARDEN 又係好多地方都會有,唔難揾,我住1 郡,嗰邊有 Poc Poc Beer Garden

Vuvuzela: 就係好似外國0既 Hooters 咁樣

另外有 The Long at Times Square, 一條長巷咁,有餐廳,有LIVE BAND

Hoa Viên Brauhaus : 好大0既一個酒吧餐廳,仲應該有自己釀酒,我有行過入去,但冇時間試,之前食咗嘢,要等下次先試到

寫住咁多先,下次再分另一個帖分享多少少...
越南夜店, 多野玩
回覆 讚好 不讚 使用道具

囡囡個黑裙透籮好正好誘惑~

Very nice report, thanks for sharing.  Girl have nice ass

Great rerport!

大概兩年前去過HCM,越南嘅囡囡感覺幾好,白滑溫柔招呼一流。算係有雞運。

越南妹白唔白淨

內容豐富,大開眼界!

回復 luvsupernatural #1 的帖子

多謝資料

好開心呢

very descriptive travel guide, thanx bro......

韋小寶. 發表於 2015-11-25 09:15
越南妹白唔白淨

多數出嚟做都好白淨,囡囡身材都幾正

登錄/註冊後可看大圖

靚股。入兩野

Thanks for sharing,  very details report

austinpower 發表於 2015-11-25 13:28
Thanks for sharing,  very details report

You're welcome la, Ching, thx for your pioneer report and sharing info
so nice you have know HCM well and speak VN
It's really a nice place, hope to explore there more in the future

T-back so sexy...

C hing 真係好用心寫. 獲益良多

囡囡身材唔錯