女友大逼婚

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本帖最後由 pallyers 於 2015-11-26 02:43 編輯 2 V- p9 i1 B4 L. i. J+ f3 t6 n, ^
& ]: r, @" `* {# @# e* \
本人40有3,女人30有2,但我覺得大家都好年輕,身體上加心智上,但女友覺得適婚年齡應該要結。大家有咩意見
見你咁問即係你仲喺度猶疑緊甚至唔多想結婚喇, 咁你就要揾出令你猶疑嘅原因到底係你自己、女朋友個人抑或係經濟問題, 然後對症下藥揾出解決辦法, 若揾唔到原因或者解決唔到個問題咪暫時唔考慮結婚囉 !
我想雙方要考慮好,畢竟將來是要互相扶持的!
我也覺得 雙方想法 相同 或者有共識很重要。
# f# p" n. D0 A女的怕嫁不出,男的覺得還未到時候,就是大家的理念不一致,
+ ]+ Z; V/ e) U需要多溝通,多體諒對方 才有機會 大家都 賣前一步。
本帖最後由 hahalala 於 2015-12-13 02:04 編輯 " D! m* t. R& r' J( J9 J
" p; _6 J5 _* q3 Q* D  n8 l
最緊要溝通,了解對方的想法
該結婚就趕緊結吧~
如果你喜欢她,就给她个名分吧!
最緊要溝通
誚恕小弟直言,男43巳開始步入中年危機,
- n$ \' N9 m1 k! q有的巳諗緊退休大計及點樣埋尾,
; g8 U. E# b! h. @* O8 Y5 H6 f包括宗教信仰歸宿,釘左之後會去邊 .
: A9 V# Z2 Q& r; s) t, }
女32開始步入高齡產婦,中女沒什麼市場,/ W1 @* _1 `4 L+ o/ w
男不想結婚,女的又要名份才一齊,. S# q2 q; \) g2 o0 y( H. Z
維有各自再尋第二春,安排分手,6 A1 G4 Y! I6 i
比女方盡快埋街上岸,生兒育女,3 O& {$ F: I6 G, r! ^7 X( c+ x: j
愛一個人就要給其自由.
nk82 發表於 2015-12-12 23:41
, Y9 X) w9 x- _: N% @; M; P; Z我也覺得 雙方想法 相同 或者有共識很重要。% \6 W* k/ H8 t
女的怕嫁不出,男的覺得還未到時候,就是大家的理念不一致,* ^4 j( q1 \4 Q6 h. C
需要多溝通,多體諒對方 才有機會 大家都 賣前一步。

1 W" ~: D9 e$ Itiming唔啱真係產生好多哀歌
hkwatcher 發表於 2015-12-1 17:39
, A/ g/ w7 u5 [" l見你咁問即係你仲喺度猶疑緊甚至唔多想結婚喇, 咁你就要揾出令你猶疑嘅原因到底係你自己、女朋友個人抑或係經濟問題, 然後對症下藥揾出解決辦法, 若揾唔到原因或者解決唔到個問題咪暫時唔考慮結婚囉 !
! L  E- I' j" H% i, J5 m5 ~
唔想結婚就可以有100理由都唔止,  w& W0 `3 d3 q) _) [
唔好拖住對方,青春快燒盡.
KIDKIDKIDKID 發表於 2015-12-12 00:45
" H1 G, p6 ]9 R* V5 `8 M我想雙方要考慮好,畢竟將來是要互相扶持的!

2 i! r9 X/ Q0 \1 `勉強冇幸福
simonwongaaa 發表於 2015-12-17 11:45 5 b+ u# }- u; }8 H7 A
如果你喜欢她,就给她个名分吧!

1 J# }+ b' j6 B, B4 I7 r# \100%讚同
" N! D$ \' [2 t9 o( P6 V+ Z
我想巳溝完通埋,只欠埋單一步
ye_yu_fei_fei1 發表於 2015-12-16 11:34 ! Y. ?8 w' i0 N4 Y; t
該結婚就趕緊結吧~
, b" W: {) [# V
真係TIMING唔啱,男的情海未死心,女的變了中女想埋街食井水.
141廣告部 發表於 2015-11-29 23:14 1 Y8 X, i. M8 S# ^3 `
回復 pallyers #1 的帖子
; m7 O$ |8 D/ S* _5 ]6 a. {( I- ?) D9 O
是你自己決定 你想不想 有強姦 無強婚
3 [' S; B7 E0 y9 i$ F
而家就係講明唔想,點解救
pallyers 發表於 2015-11-26 02:42 ; W% b7 R' {, n9 ~& b. v! T- u
本人40有3,女人30有2,但我覺得大家都好年輕,身體上加心智上,但女友覺得適婚年齡應該要結。大家有咩意見
7 I' _/ p- h7 D6 O$ j" _
隨緣,交比上天決定,
2 s9 r6 J, C1 V" P  ?" [% }當大家忍受唔住就好快有定案
如果你喜歡她,那就結婚吧。% {( U; V, |0 X3 |" N0 g/ ?

9 F/ k! [+ q2 ?$ h40幾結婚我覺得剛剛好   不要太晚結了  到時候沒多少時間陪小孩
allen68 發表於 2015-12-30 00:20
. ?4 {7 o: N# g) s/ ~如果你喜歡她,那就結婚吧。+ Q/ y+ M6 x6 b3 C' f

+ N; E1 m6 j. @  V- w40幾結婚我覺得剛剛好   不要太晚結了  到時候沒多少時間陪小孩
; L( p' h* L% y8 m7 ]0 E" X( \' F
巳經果頭近
2 d$ h! B+ n% ]7 Q,有食好食,有玩好玩

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-28 22:50