[新聞時事] 有無人影到差人聯手食環趕魚旦?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

D人成日話差人出曬架撐趕魚旦擋,所以攪到咁大

有無ching可以po條片睇下?

仲有人post d 片話交通打人先, 但係我見0:07係條四眼仔出手推人制造混亂

Good question! Those who accuse the police should provide some evidence.
以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址
好似中東咁,市民日日掟磚!掟石
如果CABLE描述正確,咁就係食環俾人圍所以CALL差佬來,之後成班"本土"開差佬拖先WOR
回復 NZS #5 的帖子

師兄用緊差佬個角度去看引發原因...... 我想當晚在埸差佬也有相同想法

巴兄,你又用什麽角度去看呢?
你覺得我們一般市民大眾要從那個角度去看才對呢?
sadsam167 發表於 2016-2-13 19:00

個人角度想法就一定係.....  搞咁多嘢做咩呀.... 兩方都有不對之處...

至於人家想法..... 我就只會分類....  
sadsam167 發表於 2016-2-13 19:00

要從反中乱港黄屍漢奸犯民角度看才对
NZS 發表於 2016-2-13 11:49
D人成日話差人出曬架撐趕魚旦擋,所以攪到咁大

有無ching可以po條片睇下?

就算真的拉小販,也不應放火傷人暴乱。況且沒拉。
超能仔 發表於 2016-2-13 23:47
就算真的拉小販,也不應放火傷人暴乱。況且沒拉。

我真係想同你講....  當晚情況, 以前6/70年代係不時發生嫁.....
以前邊有出防暴對頂嫁.....
放火傷人暴乱就一定係錯
但似乎當日指揮官部處都有好大問題.

以前, 差人一定走先, 過一日先會上門拉人.  而唔係即埸面對面吹雞玩鬥人多.... 放官威

補充內容 (2016-2-14 00:31):
如果以前英國佬係咁做嘢.   每年一定可以有過佰次暴乱.....
志在攪事,關乜小販呀,小販被利用、被暴動、被逼被逼害、被攪到無生意、被燒車仔、被民主!

回復 巴魯坦星人 #3 的帖子

嘉賓葉建民帶出了一個好好的問題, 點解現在的年青人會認為上街掟石, 比議會爭取有效得多呢? 呢方面建制係咪都有責任? 問到葉國謙口啞啞, 要東拉西扯邊說邊想來回答問題.
kinsoncc 發表於 2016-2-17 01:23

嘉賓葉建民帶出了一個好好的問題, 點解現在的年青人會認為上街掟石, 比議會爭 ...

葉國謙 苯7 啦,使乜 口啞啞, 要東拉西扯 就住 D年青人,
因為呢班係癈物:議會論政要做功課,要思考,要有邏輯同理據,癈物無呢D能力,所以叫癈物。
因為呢班係禽獸:導會論政要時間,唔能夠一步滿足慾望,禽嚴要即時滿足獸性。
kinsoncc 發表於 2016-2-17 01:23

嘉賓葉建民帶出了一個好好的問題, 點解現在的年青人會認為上街掟石, 比議會爭 ...

建制於今任, 基本上是掌管著行政立法兩會.  得到中央支持, 也有港官為其效力....

如果可以說自己沒半分責任, 那就只是面皮厚得不能再厚

似乎葉國謙還有少少人性.....呵呵
巴魯坦星人 發表於 2016-2-17 10:07
建制於今任, 基本上是掌管著行政立法兩會.  得到中央支持, 也有港官為其效力....

如果可以說自己沒半分責任, 那就只是面皮厚得不能再厚

訪問一開始葉國謙話由細到大未見過香港亂到而家咁樣, 之後又話67年佢仲係中學生, 參與過社運, 試過比警察追...

當時工聯會周街放炸彈, 搞到人心惶惶, 好多父母都會教小朋友街上見到汽水罐唔好踢, 電台林彬車上被暴徒伏擊監生被燒死, 葉國謙話而家香港係最亂, 有理由懷疑葉議員似乎出現腦退化症徵狀.
kinsoncc 發表於 2016-2-17 10:20
訪問一開始葉國謙話由細到大未見過香港亂到而家咁樣, 之後又話67年佢仲係中學生, 參與過社運, 試過比警察 ...

好似有人說, 拉布都是以工聯會等為先輩
以彼之道還施彼身
我都好同情佢地.....  
有口難言
jj99 發表於 2016-2-17 06:32
葉國謙 苯7 啦,使乜 口啞啞, 要東拉西扯 就住 D年青人,
因為呢班係癈物:議會論政要做功課,要思考,要 ...

葉建民問題重點係想話佢地建制派在議會之霸度, 令人感覺到議會抗爭已經冇效用, 問題係針對佢地建制, 所以佢先東拉西扯答得咁小心.

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 17:35