向Win10說不!Never 10

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

今日找到的

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

Freeware, 安裝在win7 win8 後 按鈕就能防止耐不耐彈個畫面出來叫你升級至win10.
按左將來想轉向亦可以還原
在下已經升級至win10。。。是也!
回覆 讚好 不讚 使用道具

比自己9 Registry
http://www.theregister.co.uk/201 ... 10_upgrade_blocker/
Open the Registry Editor (search for regedit in the Start Menu and run it).
Set DisableOSUpgrade to 1 in HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate
Set ReservationsAllowed to 0 in HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade
Subkey: HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows\Gwx
DWORD value: DisableGwx = 1

或者 Group Policy
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3080351

方便好多

我都係當睇佢唔到

已經升級至win10

我才剛剛升級至 win7

337cm 發表於 2016-4-3 14:30
我才剛剛升級至 win7

就快日日見到個 upgrade to win 10 廣告彈出來了

I use Ubuntu.

但聽講Win 8聲譽好差,
為何不升級?

我就一直唔敢升Win 8,
所以等到Win 10出,才直接由XP換机升上去。

馬後砲 發表於 2016-4-3 14:37
就快日日見到個 upgrade to win 10 廣告彈出來了

最衰個新所為 Patch.
未問就 download 左先,
浪費 3G

我都係用緊Win7!

用咗win10成年都冇乜嘢, 幾好用呀

momomo1997 發表於 2016-4-3 15:04
但聽講Win 8聲譽好差,
為何不升級?

Win8 初出有两个版本,一個叫RTS,呢個超廢,因為l曰application 行唔到,
贵的个,无左desktop, 乜七要返回start page 开,close application, switch 都麻九烦,
所以评语極差,
先有oem厂加入desktop,
再推8.1免費upgrade, 俾番start button , 也就解決了大部分惡评。

HKOXSEX 發表於 2016-4-3 15:51
最衰個新所為 Patch.
未問就 download 左先,
浪費 3G

应該搵人class action 告佢

四台國際CEO 發表於 2016-4-3 16:46
用咗win10成年都冇乜嘢, 幾好用呀

Win10穩定度冇問題,
问題在佢license系当服務俾你,今日免費,唔知几时会收钱,
晤俾錢開唔到杋

死都唔升級

禾依家仲係用嘅XP,要等到企壞咗先換新機upgrade ......  

乜有野彈出泥咩

parma 發表於 2016-4-3 20:59
乜有野彈出泥咩

右下角systray 会耐不耐彈个notice出來,叫你upgrade  win10.
你只要一click, 就来,,
就算你答no, 佢过一阵又问过,
最離譜系个upgrade kit, 已經download左落你部腦,
食左hd space, 如果你用windows phone   或tablet, 更用埋你3G 4G data

cegong 發表於 2016-4-3 20:45
禾依家仲係用嘅XP,要等到企壞咗先換新機upgrade ......

我都係因為部XP腦開始神神哋,所以才換机轉了Win 10。