恨抱孫 奶奶出盡陰招催生仔

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

相信唔少結咗婚無耐嘅女士們,都會接受婚後第一道考驗:奶奶催生仔(當然有好多結咗婚一段日子嘅女士仍受此困擾啦)。世界上任佢如何開明嘅奶奶,講到抱孫,一係就恨到出晒面,一係就嘴裡說不,但實情係用足唔少把戲去令新抱覺得唔生係欠咗佢一樣。有啲朋友仲慘,明明生咗一個,但奶奶又唔滿足,想追多個,喂,你估個個都係千億新抱咁係生仔機器咩,而且問題係你個仔又唔係真係有千億未開頭嘛!所謂明槍易擋暗箭難防,奶奶出陰招真係會令人投訴無門,谷埋一肚火!以下歸納出受害網友們幾個非常誇張嘅例子,唔知大家又有無聽過又或者遇過?
. \& b  G( [' f* T4 U& K  ^; I
/ F7 k$ Z! y( I$ a扮病
9 O: t2 X. d! {2 o: Q) e1 m# d7 L& Z9 G3 q4 w9 ?7 e
有網友話佢上親奶奶屋企,老爺奶奶都會一臉病容,出氣多入氣少咁,不問尤自可,一問竟然話係因為恨抱孫搞到身子虛弱而病倒!
! u$ b, J4 O& G, C, m% i( q0 A2 B" Z! w+ o# L/ n" U4 G
打小報告4 f/ K4 e! e% ]9 {1 L! f
! Z5 d- `. q$ z4 f( Z8 e
有網友話奶奶經常向老公打小報告,包括無中生有咁話「新抱同我講話係特登唔生仔,想激我!」、「新抱話你夜晚表現唔好,所以生唔到喎。」2 S; Y9 t( y; f' s) Y

/ R' |) T3 P) J3 X暗中落藥: w( I0 i9 Y6 z( _4 k! v, Z- d

2 {* ?! w  e3 S4 A" |7 {! S有人就話奶奶平時唔多講抱孫問題,但就三不五時買啲大補藥畀個仔食,有次煲湯仲暗中加壯藥補藥落去,唔知會唔會影響健康咁話!
+ F2 }. @0 A1 `5 V
5 ^7 D2 R* ]8 a1 Q; _8 v) W# S- l請神
1 C) x8 x1 F* X* Z
# u8 Z* d- @  X' U$ K, L有網友話奶奶有間中上佢哋屋企執屋嘅習慣,有日返到屋企,竟然發現睡房門上正中位貼咗一道符,原來係奶奶話驚佢地夫妻房事不順,特登求嘅。' @* S- [" v: @3 x& ?% H4 t+ D
/ o4 H1 `* Y  |& {& \/ V
約醫生
) ^3 K; W6 o. S0 D; g
) o5 }7 K" W5 b  `奶奶平時已經成日問係咪有咩身理上有困難,之後竟然私自好醫生時間,叫兩公婆去檢查一下,連錢都已經畀埋,唔去唔得,擺明就係恨抱孫。4 ]7 O7 `! o7 [( A7 c7 F/ h

' C$ I* |  S! y6 c可必呢? 可必呢?
再衰啲係你啲dum dum桔窿仔
回覆 讚好 不讚 使用道具

不如找爺爺幇手同新抱攪一劑

又好難怪既…

呢啲嘢無得急

簡直是多舊魚

hicheap 發表於 2016-4-29 17:01
0 H- B& \  N8 W3 H再衰啲係你啲dum dum桔窿仔
+ ^/ K$ m4 T& I$ Z5 g9 Y+ d! ]
呢個真係衰D.....dum dum 穿左無晒作用,好貴架大佬6 K6 N& I( R) h. t; {4 W
好多時,老人家覺得,結左婚一定要生小朋友。1 v8 S! E0 n) Z& Z- }- p2 s9 D3 H
真係要溝通好先,唔係會好多爭執。到時有排煩。

hicheap 發表於 2016-4-29 17:01
4 e6 a( G0 N1 V8 ?; q1 @  H3 r" Q: J再衰啲係你啲dum dum桔窿仔

5 `7 _4 I. x( h7 C2 K呢招絕呀呢招,離婚都有之…

OH so sad to hear that news !!! Be positive and keep going

老人家急著抱孫子很正常啦

每個奶奶都恨抱孫的

每一個家庭都希望傳宗接代