[一樓一] 富士對面, 9龍是指那兩棟?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

請高手指點
點止兩棟 有3棟都出名
分別係香b 發利同埋見興
富士對面係7仔,合宜就隔成條街唔知算唔算對面?
1419527 發表於 2016-4-29 05:58
富士對面係7仔,合宜就隔成條街唔知算唔算對面?

應該唔是講合宜
真是無人知?
回復 superfish #1 的帖子

有点像謎語。
回復 billychan67 #7 的帖子

估估下冇人知
路在口邊都唔一定問到,原因是你問的,唔一定是人地以為係的,師兄你明白?
kennosmoking 發表於 2016-5-10 01:30
路在口邊都唔一定問到,原因是你問的,唔一定是人地以為係的,師兄你明白?

唔知你up什麼
咁都要問

真是唔知

呢個係邏輯,同文法問題,你唔明幫你唔到
jokerjoe 發表於 2016-5-13 07:39
呢個係邏輯,同文法問題,你唔明幫你唔到

下.....................叫雞討論區講文法..............
superfish 發表於 2016-5-13 23:30
下.....................叫雞討論區講文法..............

下.....................叫雞討論區問唔係鳯樓的樓宇..............
superfish 發表於 2016-5-13 22:30

咁係呀嘛,人地話富士對面,咪就係得合宜啫,唔通正對面又有棟g竇喎,你見唔見有人出出入入吖。。。
9龍,明明人地就係講地區,唔通九龍城,九龍公園,九龍灣。。。咩

你自己話啦,你有求知慾,但係都要有d常識囉
用手機回應 superfish #14 的帖子

仲有係。。。你係本身個條問返咪算,再唔係pm問果位ching, 零零舍舍出一個帖要人估。。。拖出去打!!!
宝石蓝 發表於 2016-5-13 23:35
下.....................叫雞討論區問唔係鳯樓的樓宇..............

唔知如何去鳯樓的樓宇如何叫呀?
jokerjoe 發表於 2016-5-13 23:36
咁係呀嘛,人地話富士對面,咪就係得合宜啫,唔通正對面又有棟g竇喎,你見唔見有人出出入入吖。。。
9龍 ...

人地是這樣講:
富士對面,合宜,北角皇冠,上環KP
9龍,香B、建興、荔枝角道、發利

9龍是指9龍區我現在明
但"富士對面"明顯唔是講合宜

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 05:26