[神州各地名菜] 深圳羅湖邊間牛肉火鍋好食?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

最近有幾間牛肉火鍋店出現,有無師兄食過,掂唔掂?
海底撈?
回復 馬場小王子 #2 的帖子

潮汕牛肉火鍋(向西入面)同埋春風路K歌王附近,想睇下有無師兄食過,掂唔掂
一般的大陸火鍋店的火鍋牛肉,肥和肉的比例是八至九成是肥,肉只有一,二成肉放入口!睇見都怕怕!重要收三十至五十幾一碟牛肉!大陸食火鍋牛肉,根本是食牛油!
回復 yahoo_man #4 的帖子

我見呢兩間好似九龍城嗰啲出名火鍋咁,掛咗一舊舊牛肉出嚟,想睇下有無師兄食過,掂唔掂,應該唔會變咗美國肥牛掛不過都多謝各位師兄回覆,等我遲啲試下再報告

識食一定食牛魔王 好過霆鋒歌間, 早d去 因為好撚多人排, 記得叫生牛丸食,食漢堡一樣,
多谢師兄分享
食咗K歌王隔離間牛肉河,需然見佢即切,但都係無乜牛味,河粉屬硬嗰種,唔會番食
置地佳泰牛肉
犇犇牛肉火鍋, 這是一個連鎖店, 我上次在文錦中路吃的, 確實味道不錯。
回復 RaymondSze #12 的帖子

多謝師兄報料,呢間會近邊個地鐵站
回復 tellmewhy #13 的帖子

不太近地鐵站, 在黃貝嶺站或湖貝站行往文錦路, 再轉北向中興路方向,
回復 RaymondSze #14 的帖子

太遠⋯⋯多謝師兄
回復 tellmewhy #1 的帖子

潮汕牛肉火鍋,上兩星期食過,價錢食物都OK。

牛肉有勁多款式選擇。
比較行小小 都係海底撈

回復 tellmewhy #1 的帖子

八合里吧~ 春風路有分店~ 在萬佳對面~唔好咁早去~ 一定無位~   日日爆瀉~
多谢師兄分享

Thank you for sharing!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 10:31