提醒烟民 包括我自己

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

各位师兄,我在芭提雅住那家酒店在房里抽烟,结果给打扫的踢爆 然后reception既然要罚我2500thb, 在此提醒各位如果要在酒店抽烟记得直接丢入马桶,因为我几个朋友这样做就没事, 最后我唯有发
挥歪理当道理终于减价到一半价钱。。酒店名: premier inn Pattaya
應該係提醒各位煙民,如果酒店係禁煙就請守下酒店規矩. 不要在房間內吸煙。多謝合作。
如果是煙民 Book 房時就應該看清楚規條, 事後在爭辯, 只顯得自己無修養,無常識。 出來玩都是求開心,。
香港人文明D好冇,守下規矩,吾好淨系䛊鬧强国人冇品

http://global.premierinn.com/pattaya/hotel/pattaya
官網上這段標示都沒在看嗎?
Hotel details
Non Smoking
Our hotel and rooms are non-smoking.

禁煙除了是維持居住品質外也有防火的公安考量,樓主跟朋友的心態實在令人不敢認同
回復 jesslove #1 的帖子

偷食記得要抹咀囉!
明知故犯 就不要亂教其他師兄

要煲煙一系就搵間可以煲煙嘅酒店 再唔系就落街煲

所以我地唔好淨系話人地黎到香港旅遊就點點點唔守規則 有時候我地系人地嘅地方都系點點點咋
家吓PTY係咪冇吸煙房嘅酒店?曼谷也越來越少也!
cola1 發表於 2016-5-22 10:25
明知故犯 就不要亂教其他師兄

要煲煙一系就搵間可以煲煙嘅酒店 再唔系就落街煲

Support! 我自己都煲煙
吸煙房、非吸煙房明明訂房同CHECK IN 都有得揀,吾係淨係泰國,依D 係基本規則
食煙就住吸煙房
係非吸煙樓層食會影響其他住客,罰都係正常,搞咁多野又要沖落去廁所不如係酒店門口食完先上去

回復 arachnidan #8 的帖子

系曼谷多數系啲細嘅精品酒店 非連鎖式(嗰啲乜Q check inn 就一定唔比食) 都仲比食

回復 macaukawai #11 的帖子

全中 我舊年就有個 friend 就系系呢個區乃野 差佬話比一千銖就無問題 佢立即比左就算 唔好煩
其實前枱會問左你食唔食架喎......會唔會師兄有內情未講呀
回復 boshekk #4 的帖子

你點覺得樓主ㄧ定係香港人?
boshekk 發表於 2016-5-22 08:33
香港人文明D好冇,守下規矩,吾好淨系䛊鬧强国人冇品

師兄,發文嗰位用简体字,大6人黎。
好彩不食煙的
自己吸煙就一早booking 定吸煙房啦
柒咗仲要係處大大聲同人講
犯規仲想唔認數,仲乜學埋d大陸pk行為
zhumuo 發表於 2016-5-22 14:12
師兄,發文嗰位用简体字,大6人黎。

我都写简体字啦,有勿咁奇。。
简体易写。何况用手机大陆品牌,出简体字易。
我米重系新界围村长大。。细过周山跑去玩。。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 09:15