提醒烟民 包括我自己

因為常跑大陸,簡体字小弟很習慣,但用簡体字說
廣東話真的很少見  ;-)
建議大大儘可能 booking 可吸菸的房間為宜。
想食煙就Book吸煙房啦
回復 macaukawai #11 的帖子

。那位置以有左半年了,
jesslove 發表於 2016-5-22 04:22
各位师兄,我在芭提雅住那家酒店在房里抽烟,结果给打扫的踢爆 然后reception既然要罚我2500thb, 在此提醒 ...

唔出奇,人地亦冇屈你。
泰國好多酒店真係唔俾食煙。
你估人地講笑?
回復 happy仔 #19 的帖子

係人都会犯规,睇边方面睹, 有边过敢讲自己係一等良民,罚款减价正常事, 原理同你交通犯规求情再唔係就X啲鸭脚有什么分别?闹闹下又烧到啲大陆人。。唉! 真係没品啊!虽然我不是大陆人。
jesslove 發表於 2016-5-23 04:13
回復 happy仔 #19 的帖子

係人都会犯规,睇边方面睹, 有边过敢讲自己係一等良民,罚款减价正常事, 原理 ...

因為大陸人威震國外,習慣在酒店,餐廳上電

國有國法,家有家規,係人地地頭,故意犯法,仲可以歪理當道理,叫人減價,同強國能有乜分別
回復 jesslove #1 的帖子

偷食下女咪幾好..
點解要偷食煙呢..!
回復 jesslove #1 的帖子

住過有一間, 房內禁煙, 否則罰款每發現一次罰2500B. 但間有露台, 係建議客人在露台吃, 有煙灰缺. 所以自己都做一個守規則遊客, 關落地玻離門在露台吃
泰國室內禁煙啊,很多酒店都禁煙的,自己要找smoking room 的酒店啊。
回復 happy仔 #27 的帖子

sorry咯! 香港都係中国的一部分,记得你自己都是强国能样咯!
jesslove 發表於 2016-5-23 17:39
回復 happy仔 #27 的帖子

sorry咯! 香港都係中国的一部分,记得你自己都是强国能样咯!

HK not China
自己做錯仲想抵賴,強國式行為,不知所謂。
thank you for sharing, be smarter next time.
macaukawai 發表於 2016-5-22 11:11
我行街隨地丟煙頭,比黑警捉到話罰10000,之後改口話填紀錄就10000,唔填就2000,屌佢一聽大家心撚照啦,當 ...

呢段係佢地專門捉人的, 不過我好彩過你, 佢嚇完我一輪之後, 就話, 唔要收據的話就罰一千, 即刻明哂, 即俾
不過其中都有陷阱, 我中過一次, 係經EXPEDIA訂酒店, 訂左NANA附近的Icon Hotel, 網站無寫, 去到至知全酒店禁煙, 我當然無在房內食煙, 不過呢幾日痛苦到哩..............
唉!成日話强國人攪串哂,轉頭自己香港人咪一九樣!
又强国人又香港人(真係自欺欺人),在外面世界都係睇到你係一个中国人, 扁低别人来抬高自己个啲先至叫做不知所谓。
哪個國家沒有渣滓,如果自己不能約束好自己,給你個美國國籍又如何?人家看到的接觸到的是你個人而已,別想太多啦,身正影直,管好自己才是正道
而家泰國好多酒店都禁煙,想搵有吸煙房既酒店好難

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 08:20